علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی دختران والیبالیست: یک مطالعه مداخله ای-تجربی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: والیبال یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین ورزش‌ها در جهان است که به آمادگی جسمانی و مهارتی بالایی احتیاج دارد. تغذیه عامل بسیار مهم در رسیدن به این هدف محسوب می‌شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخص‌های آمادگی جسمانی، و مهارتی دختران والیبالیست بود. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع نیمه تجربی است. 36 دختر نوجوان والیبالیست با دامنه سنی 13 تا 16 سال به‌طور تصادفی به دو گروه تمرینات تخصصی (18 نفر) و گروه تمرینات تخصصی همراه با مصرف پنیر لور (18 نفر) تقسیم شدند. تمرینات تخصصی سه روز در هفته، به مدت 90 دقیقه برای شش هفته انجام شد. پنیر لور فقط در روزهای تمرین در دو وعده، یک وعده همراه غذا (25 گرم) و یک وعده بلافاصله بعد از تمرین (25 گرم) مصرف شد. شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی قبل و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. برای مقایسه تغییرات داده‌ها در دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد شش هفته مصرف پنیر لور به همراه تمرینات تخصصی والیبال در مقایسه با تمرینات تخصصی بر متغیرهای اوج توان، چابکی، قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی، ظرفیت هوازی، اسپک و آزمون عملکردی تأثیر مثبت داشته است. اما تفاوت معنی‌داری در متغیر سرعت و سرویس بین دو گروه مشاهده نشد. نتیجه گیری: پنیر لور می‌تواند به عنوان یک مکمل ارزان برای بهبود بیشتر شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی در رشته والیبال مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پنیر لور، شاخص‌های آمادگی جسمانی، شاخص‌های مهارتی، والیبال

عنوان انگلیسی Effects of Lour Cheese Consumption on Indicators of Physical and Skill Fitness of Volleyball Girls: An Experimental-Interventional Study
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Volleyball is one of the most famous and popular sports worldwide, which needs high physical fitness and skills. Nutrition is an important factor in achieving this goal. Therefore, the aim of the current study was to assess effects of lour cheese consumption on indicators of physical fitness and skills of volleyball girls.  Materials & Methods: This study was semi-experimental study. In total, 36 teenage girl volleyball players with age ranges of 13–16 years were randomly divided into two groups of specialized exercises (18 people) and specialized exercises with the consumption of lour cheese (18 people). Specialized exercises were carried out for 90 min a day, three days a week, for six weeks. Lour cheese was consumed only on training days in two servings, one serving with food (25 g) and one serving immediately after training (25 g). Physical fitness and skill indicators were assessed before and at the end of the study. Analysis of covariance test was used to compare data changes between the two groups. Results: Results showed that consuming lour cheese for six weeks with specialized volleyball training included positive effects on the variables of peak power, agility, upper limb strength, lower limb strength, aerobic capacity, spike and functional tests, compared to that the specialized training alone did. However, no significant differences were observed in the variables of speed and service between the two groups. Conclusion: Lour cheese can be used as a cheap supplement to further improve physical fitness and skill indicators in teenage girl volleyball players.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lour cheese, Physical fitness indicators, Skill indicators, Volleyball

نویسندگان مقاله زهرا عراقی هشجین | Z Araghi Hashjin
MSc. in Sports Nutrition, Department of Physical Education, Raja University, Qazvin, Iran
کارشناس ارشد تغذیه ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشگاه غیرانتفاعی رجاء، قزوین، ایران

زهره اسکندری | Z Eskandari
Assistant Professor of Physical Education Department, Raja University, Qazvin, Iran
استادیار گروه تربیت بدنی، دانشگاه غیرانتفاعی رجاء، قزوین، ایران

سید مسعود میرمعزی | M Mirmoezzi
Ph.D. in Growth and Development and Motor Learning, Department of Physical Education, Raja University, Qazvin, Iran
دکتری تخصصی رشد و تکامل و یادگیری حرکتی، گروه تربیت بدنی، دانشگاه غیرانتفاعی رجاء، قزوین، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4212-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات