مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۴۵-۱۵۴

عنوان فارسی مقایسه‌ی مهارپذیری ترکیبات فعال مریم گلی با داروهای ضد دیابتی voglibose و miglitol در سرکوب آنزیم آلفاگلوکوزیداز به روشin silico
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیابت ملیتوس به گروهی از اختلالات متابولیکی اطلاق می‌شود که با افزایش سطح خونی گلوکز به‌علت اختلال در ترشح انسولین، عملکرد انسولین یا هر دو همراه است. با توجه به این که آلفاگلوکوزیداز یک آنزیم کلیدی در هیدرولیز کربوهیدرات‌ها و افزایش سطح قند خون است. هدف از این پژوهش بررسی بیوانفورماتیکی مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز به‌وسیله‌ی ترکیبات اصلی گیاه مریم گلی است. روش‌ها: این پژوهش به روش توصیفی –تحلیلی صورت گرفت. جهت مطالعه‌ی نحوه‌ی برهم کنش و میزان انرژی اتصال ترکیبات در جایگاه فعال آنزیم، ساختار سه بعدی ترکیبات و پروتئین مورد بررسی به‌ترتیب از پایگاه‌هایPubChem وPDB به‌دست آمد. پس از بهینه‌سازی انرژی توسط نرم‌افزار Hyperchem، مطالعات داکینگ به‌وسیله‌ی نرم‌افزار AutoDock 4.2 انجام گرفت و برای به‌دست آوردن پارامترهای لیپینسکی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ترکیبات از سرورSwiss ADME استفاده شد. یافته‌ها: ترکیبات مورد مطالعه از نظر انرژی اتصال و نحوه‌ی برهم‌کنش مشابه با دو ترکیب کنترل مثبت وگلیبوز و میگلیتول بودند، بهترین نتایج داکینگ مربوط به ترکیب کامفور است. در حقیقت این ترکیب با منفی‌ترین سطح انرژی اتصال (Kcal/mol 95/3-) تمایل بیشتری برای اتصال به آمینواسیدهای کلیدی جایگاه فعال آنزیم آلفاگلوکوزیداز دارد. نتیجه گیری: با توجه به برهم‌کنش‌ها‌ی مناسب ترکیبات مریم گلی با آنزیم می‌توان پس از تأیید نتایج در شرایط برون تنی و درون تنی از این گیاه به‌عنوان یک کاندید مناسب دارویی در درمان دیابت استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، آلفاگلوکوزیداز، مهارکننده، آنزیم، بیوانفورماتیک، داکینگ

عنوان انگلیسی Comparison of the Inhibitory Activity of Bioactive Compounds of Salvia Officinalis with Antidiabetic Drugs, Voglibose and Miglitol, In Suppression of Alpha-Glucosidase Enzyme by In Silico Method
چکیده انگلیسی مقاله Background:  Diabetes mellitus is a group of metabolic disorders that are associated with elevated blood glucose levels due to impaired insulin secretion, insulin function, or both. alpha-glucosidase is a key enzyme in hydrolyzing carbohydrates and raising blood sugar levels. This study aimed to investigate the bioinformatics of inhibition of the alpha-glucosidase enzyme by the main constituents of Salvia officinalis. Methods: This research was done by descriptive-analytical method. To study how the compounds interact and the amount of binding energy in the active site of the enzyme, the three-dimensional structure of the compounds and proteins were obtained from PubChem and PDB database, respectively. After energy optimization by Hyperchem software, docking studies were performed by AutoDock 4.2 software and the Swiss ADME server was used to obtain Lipinski parameters and physical and chemical properties of the compounds. Results: The studied compounds were similar to the two positive control compounds, Voglibose and miglitol, in terms of binding energy and how they interact. The best docking results are related to the camphor . In fact, this compound with the most negative binding energy level (-3.95 Kcal / mol) has a greater tendency to bind to key amino acids in the active site of the alpha glucosidase enzyme. Conclusion: Due to the appropriate interactions of Salvia officinalis.compounds with enzymes, after confirming the results in vitro and in vivo, this plant can be used as a suitable drug candidate in the treatment of diabetes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, alpha-glucosidase,inhibitor,enzyme, Bioinformatic, Docking

نویسندگان مقاله معصومه شجاعی برجوئی | Masoumeh Shojaei Barjouei
Department of biology, faculty of science, Nour Danesh institute of higher education, Meymeh, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه، مؤسسه‌ی آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

سمیه نوروزی | Somayeh Norouzi
Department of biology, faculty of science, Nour Danesh institute of higher education, Meymeh, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه، مؤسسه‌ی آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

پارسا برنوس | Parsa Bernoos
Department of biology, faculty of science, Nour Danesh institute of higher education, Meymeh, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه، مؤسسه‌ی آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

کیمیا مختاری | Kimia Mokhtari
Department of biology, faculty of science, Nour Danesh institute of higher education, Meymeh, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه، مؤسسه‌ی آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

عزیزه اسدزاده | Azizeh Asadzadeh
Department of biology, faculty of science, Nour Danesh institute of higher education, Meymeh, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده‌ی علوم پایه، مؤسسه‌ی آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-975-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات