این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 13 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان کارخانجات فرآوردههای لبنی و آشامیدنی شهر اصفهان در خصوص اصول بهداشتی خوب
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: رعایت بهداشت مواد غذایی، یکی از مهمترین شاخصهای پیشگیریکننده از بیماریهای غذازاد است، اما به دلیل آگاهی ناکافی و به دنبال آن، عملکرد ناصحیح، افراد زیادی از مسمومیتهای غذایی رنج میبرند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان تأثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان کارخانجات فرآوردههای لبنی و آشامیدنی شهر اصفهان در خصوص اصول بهداشت خوب انجام شد. روشها: این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود و بر روی 96 پرسنل 56 کارخانه فرآوردههای لبنی و آشامیدنی استان اصفهان صورت گرفت. نمونهها به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه چهار قسمتی با موضوع اصول بهداشتی خوب بود که ابتدا در هر دو گروه تکمیل و سپس کتابچه آموزشی در اختیار گروه آزمون قرار گرفت و پس از دو ماه از انجام مداخله، مجدد پرسشنامه توسط هر دو گروه تکمیل گردید. دادهها بعد از کدگذاری در نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد در گروه آزمون ارتقا یافت. اختلاف معنیداری در متغیرهای مذکور قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون مشاهده گردید؛ در حالی که اختلاف معنیداری در گروه شاهد در ارتباط با متغیرهای مورد بررسی مشاهده نشد. نتیجهگیری: برنامه آموزشی در ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان تأثیر مثبتی داشت. ضعف در خصوص کنترل سوابق بهداشتی، پوشش مناسب در محیط کار و میکروارگانیسم موجود در دست و بینی مشاهده شد که بعد از مداخله آموزشی در گروه آزمون، به طور قابل توجهی برطرف گردید. ارایه برنامههای آموزشی کاربردی و مداوم توسط متخصصان باتجربه در رعایت اصول بهداشت فردی توصیه میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آموزش، آگاهی، نگرش، عملکرد، اصول بهداشتی خوب
عنوان انگلیسی
Influence of Education on Knowledge, Attitude and Practice Toward Good Hygienic Practice in food Handlers of Dairy and Beverage Processing Plants in Isfahan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
-
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Education, Knowledge, Attitude, Practices, Good hygiene practices
نویسندگان مقاله
مسعود سامی | Masoud Sami
Associate Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
حدیثه ابدالی | Hadiseh Ebdali
Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نیماه بحرینی | Nimah Bahreini
Assistant Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا اسفندیاری | Zahra Esfandiari
Assistant Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مرجان هادیان | Marjan Hadian
Vice Chancellor of Food and Drug, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
کارشناس ارشد، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمد بدیعی | Mohammad Badei
Vice Chancellor of Food and Drug, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
کارشناس ارشد، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
امیرحسین صادقی | Amirhossein Sadeghi
Vice Chancellor of Food and Drug, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
کارشناس ارشد، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات