|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر اسانسهای دارچین و گلپر به همراه پوشش کیتوزان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ Agaricus bisporus |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: قارچ تکمهای به دلیل عطر و طعم منحصر به فرد و خواص تغذیهای ارزشمند، بیشترین تولید را در سطح جهان دارد، ولی به دلیل عدم وجود کوتیکول، سرعت بالای تنفس، رطوبت زیاد و فعالیت شدید آنزیمی به سرعت فاسد و بلافاصله پس از برداشت، تغییر رنگ آنها آغاز میشود. روشها: پژوهش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شامل شاهد، کیتوزان 2 درصد، کیتوزان + اسانس دارچین (2 درصد)، کیتوزان + اسانس گلپر (200 پیپیام)، کیتوزان + اسانس دارچین + اسانس گلپر، در 3 تکرار اجرا و خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی قارچ تکمهای در روزهای صفر، 7، 14 و 21 ارزیابی شد. یافته ها: بیشترین میزان فلاونوئید در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوششدهی کیتوزان + اسانس گلپر حاصل شد. بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی در تیمار شاهد در روز 21 انبارمانی مشاهده شد. رطوبت اندام باردهی در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوششدهی کیتوزان + اسانس گلپر و کیتوزان + اسانس دارچین و در روز 14 انبارمانی در تیمار کیتوزان + اسانس گلپر در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنیداری را نشان داد. بیشترین شاخص قهوهای شدن در روز 14 انبارمانی در تیمارهای کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. بیشترین سفتی بافت در روز صفر در تیمار شاهد و کمترین میزان در روز 21 در تیمارهای شاهد، کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. نتیجه گیری: تیمارهای مورد بررسی نتایج متفاوتی را بر خصوصیات بیوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ تکمهای نشان دادند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
دارچین، اسانس، کیتوزان، ظرفیت آنتیاکسیدانی، فلاونوئیدها، قارچها |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Cinnamon and Persian Hogweed Essential Oils with Chitosan Coating on Physicochemical Properties and Shelf Life Post-Harvest of Agaricus bisporus Mushroom |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
- |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Cinnamon, Essential oil, Chitosan, Antioxidant capacity, Flavonoids, Agaricales |
|
نویسندگان مقاله |
مرضیه نجفیان جزی | Marzieh Najafian-Jazi MSc Student, Department of Horticultural Sciences, School of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
مهرداد جعفرپور | Mehrdad Jafarpour Associate Professor, Edible and Medicinal Mushroom Research Center AND Department of Horticultural Sciences, School of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran دانشیار، مرکز تحقیقات قارچهای خوراکی و دارویی و گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-323-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم تغذیه و صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|