تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر اسانس‌های دارچین و گلپر به همراه پوشش کیتوزان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ Agaricus bisporus
چکیده فارسی مقاله مقدمه: قارچ تکمه­ای به دلیل عطر و طعم منحصر به فرد و خواص تغذیه­ای ارزشمند، بیشترین تولید را در سطح جهان دارد، ولی به دلیل عدم وجود کوتیکول، سرعت بالای تنفس، رطوبت زیاد و فعالیت شدید آنزیمی به سرعت فاسد و بلافاصله پس از برداشت، تغییر رنگ آن­ها آغاز می­شود. روش­ها: پژوهش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار شامل شاهد، کیتوزان 2 درصد، کیتوزان + اسانس دارچین (2 درصد)، کیتوزان + اسانس گلپر (200 پی­پی­ام)، کیتوزان + اسانس دارچین + اسانس گلپر، در 3 تکرار اجرا و خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی قارچ تکمه­ای در روز­های صفر، 7، 14 و 21 ارزیابی شد. یافته ­ها: بیشترین میزان فلاونوئید در روز 7 انبارمانی تحت تیمار پوشش­دهی کیتوزان + اسانس گلپر حاصل شد. بیشترین ظرفیت آنتی­اکسیدانی در تیمار شاهد در روز 21 انبارمانی مشاهده شد. رطوبت اندام باردهی در روز 7  انبارمانی تحت تیمار پوشش­دهی کیتوزان + اسانس گلپر و کیتوزان + اسانس دارچین و در روز 14 انبارمانی در تیمار کیتوزان + اسانس گلپر در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی­داری را نشان داد. بیشترین شاخص قهوه­ای شدن در روز 14 انبارمانی در تیمار­­های کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. بیشترین سفتی بافت در روز صفر در تیمار­­ شاهد و کمترین میزان در روز 21 در تیمارهای شاهد، کیتوزان و کیتوزان + گلپر + دارچین حاصل شد. نتیجه ­گیری: تیمارهای مورد بررسی نتایج متفاوتی را بر خصوصیات بیوشیمیایی و ماندگاری پس از برداشت قارچ تکمه­ای نشان دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دارچین، اسانس، کیتوزان، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فلاونوئیدها، قارچ‌ها

عنوان انگلیسی The Effect of Cinnamon and Persian Hogweed Essential Oils with Chitosan Coating on Physicochemical Properties and Shelf Life Post-Harvest of Agaricus bisporus Mushroom
چکیده انگلیسی مقاله -
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cinnamon, Essential oil, Chitosan, Antioxidant capacity, Flavonoids, Agaricales

نویسندگان مقاله مرضیه نجفیان جزی | Marzieh Najafian-Jazi
MSc Student, Department of Horticultural Sciences, School of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

مهرداد جعفرپور | Mehrdad Jafarpour
Associate Professor, Edible and Medicinal Mushroom Research Center AND Department of Horticultural Sciences, School of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات قارچ‌های خوراکی و دارویی و گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-323-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم تغذیه و صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات