مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۴، شماره ۵، صفحات ۳۰۵-۳۱۳

عنوان فارسی مروری بر مطالعات اپیدمیولوژیک عفونت‌های ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل
چکیده فارسی مقاله کلستریدیوم دیفیسیل عامل مهم گسترش بیماری‌های گوارشی به‌دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک و پیدایش مقاومت میکروبی می‌باشد. در گذشته، این باکتری تنها به‌عنوان عامل عفونت در بیمارستان معرفی شد. اما در اپیدمیولوژی عفونت تغییراتی مشاهده گردید و سویه‌های هایپرویرولانت کلستریدیوم دیفیسیل در خارج از محیط‌های درمانی مانند حیوانات و فراورده‌های غذایی شناسایی شد. با این وجود، این باکتری به‌عنوان پاتوژن مشترک انسان و دام یا غذازاد معرفی نشده است. اما افراد حساس مانند زنان باردار، سالمندان و کودکان ممکن است با مصرف فراورده‌های غذایی آلوده، کلستریدیوم دیفیسیل وارد بدنشان شود و شرایط ابتلا به عفونت در آن‌ها مهیا گردد. بنابراین تدوین گایدلاین‌های پیشگیری از انتقال باکتری به انسان در جامعه مانند محیط‌های بالینی اهمیت پیدا می‌کند. در این مقاله مروری، تاریخچه، عوامل خطر و پژوهش‌های صورت گرفته بر روی شیوع کلستریدیوم دیفیسیل در محیط‌های بالینی و خارج از آن در ایران بررسی می‌شود. در پایان فرضیاتی مطرح می‌شود که به‌دلیل عدم تشابه در پروفایل ریبوتایپ و ساختار ژنتیکی کلستریدیوم دیفیسیل در ایران با سویه‌های بین‌المللی، سویه‌های بومی در کشورمان وجود دارد که می‌توانند در بروز عفونت این باکتری در بالین و جامعه نقش داشته باشند. همچنین با توجه به گزارشات موجود از مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها در کشورمان ایران، به‌نظر می‌رسد عفونت ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل رو به افزایش باشد. اثبات این فرضیات نیازمند ارزیابی مداوم و دقیق بیماری و بررسی جامع مولکولی اپیدمیولوژی در محیط‌های درمانی و خارج از آن توسط سازمان‌های متولی سلامت می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A review on epidemiology of Clostridium difficile infection
چکیده انگلیسی مقاله Clostridium difficile (C. difficile) is an important factor in the development of the gastrointestinal diseases because of irrational antibiotic prescription and antimicrobial resistance. In the past, this bacterium was introduced as an agent of the infection in the hospitals called "hospital acquired Clostridium difficile infection". This infection is a main cause of morbidity and mortality internationally. But changing in the epidemiology of the infection was observed in recent years. People not taking antibiotics as well as any contact with the clinical system were hospitalized due to the infection named "Community-Associated Clostridium difficile infection". Furthermore, the hypervirulent strains of C. difficile were identified outside of the health care facilities in different sources such as environment, animals and food products. Today the role of C. difficile has not been confirmed as a zoonotic agent or foodborne pathogen. Taking into account, it should be taken attention to the sensitive individuals such as pregnant women, elderly and children for the consumption of the contaminated food products with C. difficile spores and probable cause of the infection in these individuals. For this purpose, presentation of the guidelines or the prevention strategies for the transmission of bacteria in the society as well as the healthcare facilities is important. In this review study, the history, the risk factors of disease and the reports of infection in the healthcare facilities and outside of this environment in Iran were discussed. Finally, we supposed that based on the isolation of C. difficile with different genetic profile in Iran in comparison with international ribotypes, the existence of native strains leading to the infection in the community and the healthcare facilities is possible. This hypothesis shows the significance of regional differences in the epidemiology and microbiology of disease. In addition, according to the present reports on the irrational prescription of the antibiotics in our country, it seems that C. difficile infection is increasing but any continuous monitoring is not being occurred for the supervision in Iran. Approving these hypotheses need to the careful and continuous assessment besides comprehensive examination of molecular epidemiology of disease in the organizations related to the health in Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا اسفندیاری | zahra esfandiari
department of research and development, department of food and drug, isfahan university of medical sciences, 6th alley, hezar jarib st., isfahan, iran. tel 98 31 37923411
اصفهان، خیابان هزارجریب، کوی ششم، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تلفن 37923411-031
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمد جلالی | mohammad jalali
department of pathobiology and centre for public health and zoonoses, ovc, university of guelph, guelph, ontario, canada.
گروه پاتوبیولوژی، دانشگاه guelph، کانادا.

لیلا صفاییان | leila safaeian
department of pharmacology and toxicology, school of pharmacy and pharmaceutical sciences, isfahan pharmaceutical sciences research center, isfahan, iran.
گروه فارماکولوژی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

اسکات ویز | j scott weese
department of pathobiology and centre for public health and zoonoses, ovc, university of guelph, guelph, ontario, canada.
گروه پاتوبیولوژی، دانشگاه guelph، کانادا.


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5470&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات