این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 7 مهر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر محدودیت غذایی و مصرف روغن ماهی بر ریخت شناسی روده کوچک و تغییرات سلولهای کبدی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: افزایش سرعت رشد جوجههای گوشتی برخی عوارض از جمله بیماریها یمتابولیکی نظیر آسیت و عارضه مرگ ناگهانی را در پی دارد و یکی از راهکارهای پیشنهادی برای کاهش این عوارض کاهش سرعت رشد پرندهها از طریق محدودیت غذایی است. از طرف دیگر منابع چربی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 نیز اثر شناخته شدهای در بهبود سلامتی دارند. آزمایش حاضر به منظور بررسی اثرات متقابل محدودیت غذایی و استفاده از روغن ماهی در جوجههای گوشتی با محوریت مطالعه اثرات بافتی بر روده کوچک و کبد طراحی گردید. مواد و روشها : تعداد 675 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه راس 308 در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3 × 3 و طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 5 تکرار و 15 قطعه جوجه مورد استفاده قرار گرفتند. فاکتورهای مورد بررسی عبارت بودند از محدودیت غذایی در سه سطح صفر، 6 یا 12 ساعت گرسنگی طی هفته اول دوره رشد و جایگزینی کل روغن جیره با روغن ماهی در سطوح صفر، 12 یا 18 روز آخر پرورش در دوره پایانی. یافتهها : محدودیت غذایی 12 ساعته طی هفته اول دوره رشد باعث کاهش مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه شد و ضریب تبدیل غذایی در اثر مصرف روغن ماهی کاهش یافت. محدودیت غذایی باعث کاهش قطر هپاتوسیتها و حجم هسته هپاتوسیتها و افزایش حجم سیتوپلاسم هپاتوسیتها و حجم سینوزوئیدهای کبدی شد. مصرف روغن ماهی باعث کاهش معنیدار قطر هپاتوسیت، حجم سیتوپلاسسم و حجم سینوزوئیدهای هپاتوسیتها و نیز افزایشی وابسته به دز در حجم هسته هپاتوسیتها شد. در دودنوم و ژژنوم محدودیت غذایی باعث کاهش ارتفاع ویلی شد. نسبت عمق کریپت به ارتفاع ویلی نیز در دودنوم در اثر 12 ساعت محدودیت غذایی افزایش یافت. مصرف روغن ماهی به مدت 18 روز در انتهای دوره پرورش باعث افزایش معنیدار طول پرز در دودنوم شد اما در ژژنوم اثری عکس مشاهده گردید. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دادند که 6 ساعت محدودیت غذایی طی هفته اول دوره رشد اثری منفی بر صفات تولیدی جوجههای گوشتی ایجاد نمی نماید و از طرف دیگر تغییرات قابل توجه بافتی مشاهده شده در کبد و بافت روده گواه موثر بودن برنامههای محدودیت غذایی و نیز مصرف روغن ماهی بر متابولیسم جوجههای گوشتی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، روده کوچک، روغن ماهی، محدودیت غذایی، هپاتوسیت
عنوان انگلیسی
The effect of dietary restriction and fish oil consumption on small intestinal morphology and liver cell changes in broilers
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Increasing the growth rate of broilers leads to some metabolic diseases such as ascites and sudden death syndrome and one of the proposed solutions to reduce its effects is to reduce the growth rate of birds through feed restriction. On the other hand, fat sources rich in omega-3 fatty acids also have a known effect on improving health. The present experiment was designed to investigate the interaction effects of dietary restriction and the use of fish oil in broilers with the focus on studying the effects on the small intestine and liver tissues. Material and Methods: A total of 675 one-day-old male broiler chickens from Ross 308 strain were used in a 3 * 3 factorial experiment with a completely randomized design with 9 treatments, 5 replications and 15 chickens. The factors studied were dietary restriction at three levels of zero, 6 or 12 hours of starvation during the first week of the growing period and replacement of all dietary oil with fish oil at zero and the last 12 or 18 days of the finisher period. Results: 12-hour dietary restriction during the first week of the growth period reduced feed intake and daily weight gain, and feed conversion ratio decreased due to fish oil consumption. Dietary restriction decreased hepatocyte diameter and hepatocyte nucleus volume and increased hepatocyte cytoplasm volume and hepatic sinusoid volume. Consumption of fish oil significantly reduced hepatocyte diameter, cytoplasm volume and hepatocyte sinusoid volume as well as dose-dependent increase in hepatocyte nucleus volume. In the duodenum and jejunum, dietary restriction reduced villi height. The ratio of crypt depth to villi height also increased in the duodenum due to 12 hours of feed restriction. Consumption of fish oil for 18 days at the end of the finisher period significantly increased the villi length in the duodenum, but in the jejunum, the opposite effect was observed. Conclusion: The results of this study showed that 6 hours of dietary restriction during the first week of the grower period did not have a negative effect on the production traits of broilers and on the other hand significant tissue changes observed in liver and small intestine tissue testify to the effectiveness of dietary restriction programs and consumption of fish oil on the metabolism of broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler, Small intestine, Fish oil, Dietary restriction, Hepatocytes
نویسندگان مقاله
احمد رنجبر | Ahmad Ranjbar
بهمن نویدشاد | Bahman Navidshad
محمد رضا اسدی | Mohammad Reza Assadi
علی کلانتری حصاری4 | Ali Kalantari-Hesari
فرزاد میرزائی آقجه قشلاق |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-96-8&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات