این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 10 مهر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر تغذیه شیر غنی شده با مکمل آهن آلی بر عملکرد، وضعیت اسهال و فراسنجه های خونی در بره های شیرخوار نژاد دالاق
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه: مواد معدنی از مراحل اولیه در زندگی انسان و حیوان نقش مهمی ایفا میکنند. کلات آهن- اسیدآمینه به عنوان مکمل خوراکی در جیره حیوانات استفاده شده است. بر این اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر شیر همراه با آهن آلی بر عملکرد، سلامت و اسهال، فراسنجههای خونی، غلظت مواد معدنی در برههای شیرخوار انجام شد. مواد و روشها: سی و شش بره تازه متولد شده دالاق (وزن هنگام تولد 4/0± 8/3 کیلوگرم) به طور تصادفی به 3 گروه با 12 تکرار تقسیم شدند. برههای گروه کنترل با شیر بدون آهن آلی تغذیه شدند. سایر گروهها به ترتیب با 25 و 50 میلیگرم بر کیلوگرم آهن آلی به مدت 45 روز تغذیه شدند. برهها هر 15 روز وزن شدند. مقدار خوراک مصرفی و پسآخور به صورت روزانه ثبت شد. مدفوع برهها به صورت روزانه برای بررسی سلامت مدفوع جمعآوری شد. در نهایت برای اندازهگیری متابولیتهای خونی، نمونه خون از رگ گردن برهها در روز 45 گرفته شد. یافتهها: در کل دوره آزمایشی و از سن 15 تا 30 و 31 تا 45 روزگی، افزایش وزن روزانه و وزن کل بدن در گروههای دریافتکننده مکمل آهن در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (05/0 > P). کاهش معنیداری در تعداد برههای مبتلا به اسهال و میانگین روزهای ابتلا به اسهال، در برههای دریافتکننده آهن آلی دیده شد (05/0 > P). تغذیه مکمل آهن آلی در برههای شیرخوار افزایش معنیداری در غلظت آهن پلاسما و کاهش معنیداری در غلظت مس پلاسما نشان داد (05/0 > P). غلظت سایر عناصر معدنی (کلسیم، فسفر و روی) تحت تاثیر مصرف مکمل آهن آلی در برههای شیرخوار قرار نگرفتند. همچنین، تجویز آهن به صورت خوراکی در برههای شیرخوار هیچ تاثیری بر غلظت متابولیتهای خون (کلسترول، گلوکز، تریگلیسرید، اوره، پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین ) در میان گروههای آزمایشی نداشت. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مکمل آهن آلی باعث بهبود عملکرد، سلامت و فراسنجههای بیوشیمیایی در برههای شیرخوار میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آهن آلی، بره شیر خوار، افزایش وزن و فراسنجه های خونی
عنوان انگلیسی
The effect of feeding fortified milk with organic iron supplementation on performance, diarrhea status and blood parameters in suckling Dalagh lambs
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract Introduction: Minerals play important role from initial stages in life of both human beings and animal. Iron-amino acid chelate has been used as an oral supplement in animal feed. Based on the present study was conducted to investigate the effect of milk supplemented with organic iron on performance, blood parameters, iron metabolism parameters, biochemical and immunological parameters in suckling lambs. Materials and methods: Thirty-six newborn Dalagh lambs (birth weight, 3.8 ± 0.4 kg) were randomly divided into 3 groups with 12 repetitions. The lambs in control group were fed with milk without organic iron. The other groups were fed with 25 and 50 mg/kg organic iron for 45 days, respectively. The lambs were weighed every 15 days. The amount of feed intake was recorded daily. Lamb feces were collected daily for diarrhea status. Finally, blood samples were taken from the cervical veins of lambs on day 45 to evaluation of blood metabolites. Results: The results were as follows: In the entire experimental period and from 15 to 30 and 31 to 45 days of age, daily weight gain and total body weight were observed in the groups receiving iron supplementation compared to the control group (P < 0.05). There was a significant decrease in the number of diarrhea patients and the number of diarrhea days in the patients receiving organic iron (P < 0.05). Organic iron supplementation in suckling lambs showed a significant increase in plasma iron concentration and a significant decrease in plasma copper concentration (P < 0.05). Concentrations of other minerals (calcium, phosphorus and zinc) were not affected by organic iron supplementation in suckling lambs. Also, administration of iron to suckling lambs had no effect on the concentration of blood metabolites (cholesterol, glucose, triglyceride, urea, total protein, albumin and globulin) among the experimental groups. Conclusion: The results of this study showed that the use of organic iron supplementation improves performance, health and biochemical parameters in suckling lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Organic iron, suckling lamb, weight gain and blood parameters
نویسندگان مقاله
عبدالحکیم توغدری | Abdolhakim Toghdory
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد اسدی | mohammad Asadi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مریم حاتمی | Maryam Hatami
Tabriz University
دانشگاه تبریز
جلیل قاسمی نژاد | jalil Ghassemi Nejad
Konkuk University
دانشگاه کنکوک
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-757-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات