این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر تغذیه شیر غنی شده با مکمل آهن آلی بر عملکرد، وضعیت اسهال و فراسنجه های خونی در بره های شیرخوار نژاد دالاق
چکیده فارسی مقاله چکیده  مبسوط مقدمه: مواد معدنی از مراحل اولیه در زندگی انسان و حیوان نقش مهمی ایفا می­کنند. کلات آهن- اسید­آمینه به عنوان مکمل خوراکی در جیره حیوانات استفاده شده است. بر این اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر شیر همراه با آهن آلی بر عملکرد، سلامت و اسهال، فراسنجه­های خونی، غلظت مواد معدنی در بره­های شیر­خوار انجام شد.  مواد و روش­ها: سی و شش بره تازه متولد شده دالاق (وزن هنگام تولد 4/0± 8/3 کیلو­گرم) به طور تصادفی به 3 گروه با 12 تکرار تقسیم شدند. بره­های گروه کنترل با شیر بدون آهن آلی تغذیه شدند. سایر گروه­ها به ترتیب با 25 و 50 میلی­گرم بر کیلو­گرم آهن آلی به مدت 45 روز تغذیه شدند. بره­ها هر 15 روز وزن شدند. مقدار خوراک مصرفی و پس­آخور به صورت روزانه ثبت شد. مدفوع بره­ها به صورت روزانه برای بررسی سلامت مدفوع جمع­آوری شد. در نهایت برای اندازه­گیری متابولیت­های خونی، نمونه خون از رگ گردن بره­ها در روز 45 گرفته شد. یافته­ها: در کل دوره آزمایشی و از سن 15 تا 30 و 31 تا 45 روزگی، افزایش وزن روزانه و وزن کل بدن در گروه­های دریافت­کننده مکمل آهن در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (05/0 > P). کاهش معنی­داری در تعداد بره­های مبتلا به اسهال و میانگین روز­های ابتلا به اسهال، در بره­های دریافت­کننده آهن آلی دیده شد (05/0 > P). تغذیه مکمل آهن آلی در بره­های شیر­خوار افزایش معنی­داری در غلظت آهن پلاسما و کاهش معنی­داری در غلظت مس پلاسما نشان داد (05/0 > P). غلظت سایر عناصر معدنی (کلسیم، فسفر و روی) تحت تاثیر مصرف مکمل آهن آلی در بره­های شیر­خوار قرار نگرفتند. همچنین، تجویز آهن به صورت خوراکی در بره­های شیر­خوار هیچ تاثیری بر غلظت متابولیت­های خون (کلسترول، گلوکز، تری­گلیسرید، اوره، پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین ) در میان گروه­های آزمایشی نداشت. نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مکمل آهن آلی باعث بهبود عملکرد، سلامت و فراسنجه­های بیوشیمیایی در بره­های شیر­خوار می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آهن آلی، بره شیر خوار، افزایش وزن و فراسنجه های خونی

عنوان انگلیسی The effect of feeding fortified milk with organic iron supplementation on performance, diarrhea status and blood parameters in suckling Dalagh lambs
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction: Minerals play important role from initial stages in life of both human beings and animal. Iron-amino acid chelate has been used as an oral supplement in animal feed. Based on the present study was conducted to investigate the effect of milk supplemented with organic iron on performance, blood parameters, iron metabolism parameters, biochemical and immunological parameters in suckling lambs. Materials and methods: Thirty-six newborn Dalagh lambs (birth weight, 3.8 ± 0.4 kg) were randomly divided into 3 groups with 12 repetitions. The lambs in control group were fed with milk without organic iron. The other groups were fed with 25 and 50 mg/kg organic iron for 45 days, respectively. The lambs were weighed every 15 days. The amount of feed intake was recorded daily. Lamb feces were collected daily for diarrhea status. Finally, blood samples were taken from the cervical veins of lambs on day 45 to evaluation of blood metabolites. Results: The results were as follows: In the entire experimental period and from 15 to 30 and 31 to 45 days of age, daily weight gain and total body weight were observed in the groups receiving iron supplementation compared to the control group (P < 0.05). There was a significant decrease in the number of diarrhea patients and the number of diarrhea days in the patients receiving organic iron (P < 0.05). Organic iron supplementation in suckling lambs showed a significant increase in plasma iron concentration and a significant decrease in plasma copper concentration (P < 0.05). Concentrations of other minerals (calcium, phosphorus and zinc) were not affected by organic iron supplementation in suckling lambs. Also, administration of iron to suckling lambs had no effect on the concentration of blood metabolites (cholesterol, glucose, triglyceride, urea, total protein, albumin and globulin) among the experimental groups. Conclusion: The results of this study showed that the use of organic iron supplementation improves performance, health and biochemical parameters in suckling lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Organic iron, suckling lamb, weight gain and blood parameters

نویسندگان مقاله عبدالحکیم توغدری | Abdolhakim Toghdory
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد اسدی | mohammad Asadi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مریم حاتمی | Maryam Hatami
Tabriz University
دانشگاه تبریز

جلیل قاسمی نژاد | jalil Ghassemi Nejad
Konkuk University
دانشگاه کنکوک


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-757-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات