این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 10 مهر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر منبع و مدت زمان تغذیه اسیدهای چرب محافظت شده، بر عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه و متابولیتهای خون بره های پرواری
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از نمکهای کلسیمی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع (امگا-3 و امگا-9) بر عملکرد پروار، خصوصیات لاشه و برخی از خصوصیات بیوشیمیایی خون برههای نر آمیخته لری بختیاری × رومانف انجام شد. 49 راس بره نر با میانگین وزن اولیه 88/0 ± 97/29 کیلوگرم به طور تصادفی به 7 گروه مساوی تقسیم شدند. برهها به صورت انفرادی با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند: 1) جیره پایه بدون پودر چربی (شاهد)، 2) جیره پایه به همراه نمک کلسیمی روغن ماهی )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 90 روز، 3) جیره پایه به همراه نمک کلسیمی روغن ماهی )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 45 روز، 4) جیره پایه به همراه نمک کلسیمی روغن زیتون )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 90 روز، 5) جیره پایه به همراه نمک کلسیمی روغن زیتون )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 45 روز، 6) جیره پایه به همراه پودر چربی اشباع )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 90 روز و 7) جیره پایه به همراه پودر چربی اشباع )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 45 روز. مصرف خوراک روزانه برهها ثبت و وزن بدن هر سه هفته یک بار اندازهگیری شد. در انتهای آزمایش از محل سیاهرگ گردن خونگیری انجام شد. پس از اتمام آزمایش، 28 راس از برهها، وزنکشی و کشتار شده و وزن قسمتهای مختلف لاشه اندازه گیری شد. در مجموع، تغذیه با نمکهای کلسیمی روغن ماهی (منبع امگا-3) و زیتون (منبع امگا-9) باعث افزایش معنیدار افزایش وزن روزانه و کاهش معنیدار ضرایب تبدیل غذایی بره ها نسبت به گروه شاهد شد (0.04p= ). ولی روی میزان ماده خشک مصرفی تاثیر معنیداری نداشت. تغذیه با پودر چربی اشباع و غیر اشباع، تاثیر معنی داری بر غلظت گلوکز، کلسترول و تری گلیسرید سرم خون بره ها نداشت. میزان لیپوپروتئینهای با چگالی بالای سرم خون (HDL) در تیمارهای استفاده از پودر چربی بالاتر از تیمار شاهد بود، ولی بین تیمارهای استفاده از نمک کلسیمی اسیدهای چرب روغن ماهی، زیتون و چربی اشباع، تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میزان لیپوپروتئینهای با چگالی پایین سرم خون (LDL) در تیمارهای استفاده از اسیدهای چرب غیراشباع در دورههای زمانی 45 و 90 روزه با اختلاف معنیداری پایینتر از تیمارهای استفاده از چربی اشباع و شاهد بود (0.01p= ). برههای مصرف کننده پودر چربی نسبت به گروه شاهد، بازده لاشه بالاتری داشتند. تغذیه با نمکهای کلسیمی روغن ماهی و زیتون، سبب کاهش چربی شکمی و چربی دور کلیه برهها شد (0.03p= ) . نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مکملسازی جیره با نمکهای کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع ماهی و زیتون، سبب افزایش عملکرد پروار و میزان بهرهوری بره ها میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بره پرواری، عملکرد، خصوصیات لاشه ، نمک کلسیمی اسیدهای چرب
عنوان انگلیسی
Effect of source and duration of protected fatty acids feeding, on production performance, carcass characteristics and blood metabolites in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was performed to investigate the effect of saturated and unsaturated fatty acids calcium salts (omega-3 and omega-9) on fattening performance, carcass traits and some blood biochemical properties of Lori Bakhtiari × Romanov male lambs. 49 male lambs with 29.97± 0.88 kg initial weight were divided into 7 equal groups, randomly. Lambs were fed individually with the following experimental diets: 1) Basal diet without fat powder (control), 2) Basal diet with fish oil calcium salts (2% of diet DM) for 90 days, 3) Basal diet with fish oil calcium salts (2% of diet DM) for 45 days, 4) Basal diet with olive oil calcium salts (2% of diet DM) for 90 days, 5) Basal diet with olive oil calcium salts (2% of diet DM) for 45 days, 6) Basal diet with saturated fat calcium salts (2% of diet DM) for 90 days and 7) Basal diet with saturated fat calcium salts (2% of diet DM) for 45 days. Daily feed intake of lambs was recorded and lambs body weight was measured weekly. At the end of the experiment, blood samples were taken from the jugular veins of the lambs. Then 28 lambs were weighed and slaughtered and were measured the weights of different parts of the lambs carcass. Totally, feeding with calcium salts of fish oil, olive oil and saturated fats significantly increased daily weight gain and reduced the lambs feed conversion ratio compared to control group (p= 0.04). But had no significant effect on dry matter intake of the Lambs. Feeding with saturated and unsaturated calcium salts had no significant effect on serum glucose, cholesterol and triglyceride concentrations. Serum high density lipoproteins (HDL) were higher among the fat treatments than control treatment, but no significant difference was observed between fat treatments. The level of serum low density lipoproteins (LDL) when using of unsaturated fatty acids for 45 and 90 days was significantly lower than the using of saturated fat and control (p= 0.01). Lambs treated with fat powder had higher carcass yields than the control group. Feeding on fish and olive oil calcium salts reduced abdominal fat and kidneys around fat of lambs (p= 0.03). Totally, results of this study showed that diet supplementation with fish and olive unsaturated fatty acids calcium salts increases the fattening performance and productivity of lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fattening lamb, performance, Carcass traits, fatty acids Calcium salts
نویسندگان مقاله
آزاده میرشمس الهی | Azadeh Mirshamsollahi
Agriculture and Natural Resources Research Center of Markazi
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
مهدی گنج خانلو | Mehdi Ganjkhanlou
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی
فرهنگ فاتحی | Frhang Fatehi
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی
ابوالفضل زالی | Ablofazl Zali
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی
مصطفی صادقی | Mostafa Sadeghi
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1654-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات