این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر منبع و مدت زمان تغذیه اسیدهای چرب محافظت شده، بر عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه و متابولیتهای خون بره های پرواری
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از نمک­های کلسیمی اسیدهای چرب اشباع و غیر­اشباع (امگا-3 و امگا-9) بر عملکرد پروار، خصوصیات لاشه و برخی از خصوصیات بیوشیمیایی خون بره­های نر آمیخته لری بختیاری × رومانف انجام شد. 49 راس بره نر با میانگین وزن اولیه 88/0 ± 97/29 کیلوگرم به طور تصادفی به 7 گروه مساوی تقسیم شدند. بره­ها به صورت انفرادی با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند: 1) جیره پایه بدون پودر چربی (شاهد)، 2) جیره پایه به همراه نمک­ کلسیمی روغن ماهی )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 90 روز، 3) جیره پایه به همراه نمک کلسیمی روغن ماهی )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 45 روز، 4) جیره پایه به همراه نمک کلسیمی روغن زیتون )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 90 روز، 5) جیره پایه به همراه نمک­ کلسیمی روغن زیتون )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 45 روز، 6) جیره پایه به همراه پودر چربی اشباع )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 90 روز و 7) جیره پایه به همراه پودر چربی اشباع )2٪ ماده خشک جیره( برای مدت 45 روز. مصرف خوراک روزانه بره­ها ثبت و وزن بدن هر سه هفته یک بار اندازه­گیری شد. در انتهای آزمایش از محل سیاهرگ گردن خونگیری انجام شد. پس از اتمام آزمایش، 28 راس از بره­ها، وزن­کشی و کشتار شده و وزن قسمت­های مختلف لاشه اندازه گیری شد. در مجموع، تغذیه با نمک­های کلسیمی روغن ماهی (منبع امگا-3) و زیتون (منبع امگا-9) باعث افزایش معنی­دار افزایش وزن روزانه و کاهش معنی­دار ضرایب تبدیل غذایی بره ­ها نسبت به گروه شاهد شد (0.04p= ). ولی روی میزان ماده خشک مصرفی تاثیر معنی­داری نداشت. تغذیه با پودر چربی اشباع و غیر اشباع، تاثیر معنی داری بر غلظت گلوکز، کلسترول و تری گلیسرید سرم خون  بره ها نداشت. میزان لیپوپروتئین­های با چگالی بالای سرم خون (HDL) در تیمارهای استفاده از پودر چربی بالاتر از تیمار شاهد بود، ولی بین تیمارهای استفاده از نمک کلسیمی اسیدهای چرب روغن ماهی، زیتون و چربی اشباع، تفاوت معنی­داری مشاهده نشد. میزان لیپوپروتئین­های با چگالی پایین سرم خون (LDL) در تیمارهای استفاده از اسیدهای چرب غیر­اشباع در دوره­های زمانی 45 و 90 روزه با اختلاف معنی­داری پایین­تر از تیمارهای استفاده از چربی اشباع و شاهد بود (0.01p= ). بره­های مصرف کننده پودر چربی نسبت به گروه شاهد، بازده لاشه بالاتری داشتند. تغذیه با نمک­های کلسیمی روغن ماهی و زیتون، سبب کاهش چربی شکمی و چربی دور کلیه بره­ها شد (0.03p= ) . نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مکمل­سازی جیره با نمک­های کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع ماهی و زیتون، سبب افزایش عملکرد پروار و میزان بهره­وری بره ­ها می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بره پرواری، عملکرد، خصوصیات لاشه ، نمک کلسیمی اسیدهای چرب

عنوان انگلیسی Effect of source and duration of protected fatty acids feeding, on production performance, carcass characteristics and blood metabolites in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was performed to investigate the effect of saturated and unsaturated fatty acids calcium salts (omega-3 and omega-9) on fattening performance, carcass traits and some blood biochemical properties of Lori Bakhtiari × Romanov male lambs. 49 male lambs with 29.97± 0.88 kg initial weight were divided into 7 equal groups, randomly. Lambs were fed individually with the following experimental diets: 1) Basal diet without fat powder (control), 2) Basal diet with fish oil calcium salts (2% of diet DM) for 90 days, 3) Basal diet with fish oil calcium salts (2% of diet DM) for 45 days, 4) Basal diet with olive oil calcium salts (2% of diet DM) for 90 days, 5) Basal diet with olive oil calcium salts (2% of diet DM) for 45 days, 6) Basal diet with saturated fat calcium salts (2% of diet DM) for 90 days and 7) Basal diet with saturated fat calcium salts (2% of diet DM) for 45 days. Daily feed intake of lambs was recorded and lambs body weight was measured weekly. At the end of the experiment, blood samples were taken from the jugular veins of the lambs. Then 28 lambs were weighed and slaughtered and were measured the weights of different parts of the lambs carcass. Totally, feeding with calcium salts of fish oil, olive oil and saturated fats significantly increased daily weight gain and reduced the lambs feed conversion ratio compared to control group (p= 0.04). But had no significant effect on dry matter intake of the Lambs. Feeding with saturated and unsaturated calcium salts had no significant effect on serum glucose, cholesterol and triglyceride concentrations. Serum high density lipoproteins (HDL) were higher among the fat treatments than control treatment, but no significant difference was observed between fat treatments. The level of serum low density lipoproteins (LDL) when using of unsaturated fatty acids for 45 and 90 days was significantly lower than the using of saturated fat and control (p= 0.01). Lambs treated with fat powder had higher carcass yields than the control group. Feeding on fish and olive oil calcium salts reduced abdominal fat and kidneys around fat of lambs (p= 0.03). Totally, results of this study showed that diet supplementation with fish and olive unsaturated fatty acids calcium salts increases the fattening performance and productivity of lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fattening lamb, performance, Carcass traits, fatty acids Calcium salts

نویسندگان مقاله آزاده میرشمس الهی | Azadeh Mirshamsollahi
Agriculture and Natural Resources Research Center of Markazi
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

مهدی گنج خانلو | Mehdi Ganjkhanlou
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی

فرهنگ فاتحی | Frhang Fatehi
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی

ابوالفضل زالی | Ablofazl Zali
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی

مصطفی صادقی | Mostafa Sadeghi
College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه علوم دامی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1654-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات