این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر عصاره اتانلی برگ زیتون، سیر و چای ترش بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت شرایط القای آسیت
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثر عصاره اتانلی گیاهان دارویی (عصاره‌های اتانلی پودر برگ زیتون، سیر، چای ترش و ترکیبی از آنها) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت شرایط تنش سرمایی، تعداد 360 قطعه جوجه نر گوشتی سویه هوبارد در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1)جیره شاهد، 2) جیره حاوی 500 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C، 3)جیره حاوی 500 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره پودر برگ زیتون 4) جیره حاوی500 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره 5) جیره حاوی 500 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره چای ترش 6) جیره حاوی ترکیب سه عصاره گیاهی بودند. جهت القای آسیت همه جوجه‌ها از 15 تا 42 روزگی تحت تنش سرمایی 15 درجه ‌سانتی‌گراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی‌داری بر وزن بدن و مصرف خوراک نداشتند ولی تیمارهای عصاره سیر، عصاره چای ترش و ویتامین C موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک شدند (05/0p<). اندام‌های احشایی و فراسنجه‌های خونی گلوکز، کلسترول و آنزیم آسپارتات آمینو ترانسفراز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت آلبومین و تری‌گلیسرید در نتیجه تنش سرمایی کاهش یافت (05/0p<). شاخص پراکسیداسیون لیپید و پاسخ حساسیت بازفیلی جلدی در نتیجه استفاده از ترکیبات آنتی اکسیدانی بخصوص ویتامین C بهبود یافت (05/0>P). استفاده از ترکیب سه عصاره گیاهی منجر به کاهش غلظت سرمی هورمون T3 شد(05/0>P). نتایج کلی نشان داد که استفاده از ویتامین  Cو ترکیبی از سه عصاره پودر برگ زیتون، سیر، چای ترش موجب بهبود فراسنجه‌های عملکردی، خونی و ایمنی تحت شرایط القای آسیت می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسیت، پاسخ ایمنی، جوجه گوشتی، عصاره، گیاه دارویی

عنوان انگلیسی Effect of ethanolic extracts of olive leaf, garlic and Roselle on performance, blood parameters and immune response of broilers under ascites induction conditions
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the effect of medicinal plants (ethanolic extracts of olive leaf, garlic, Roselle and a combination of them) on performance, blood parameters and immune response of broilers under cold stress, a number of 360 Hubbard broilers strain were used in completely randomized design with six treatments and four replications. Experimental treatments included 1) control diet, 2) diet containing 500 mg/kg vitamin C, 3) diet containing 500 mg/kg olive leaf 4) diet containing 500 mg/kg garlic 5) diet containing 500 mg/kg Roselle ethanolic extract 6) diet containing combination of three plant extracts. To induce ascites, all chickens were exposed to 15 °C cold stress from 15 to 42 days of age. The results showed that experimental treatments did not have a significant effect on body weight and feed intake, but treatments of garlic extract, Roselle extract and vitamin C improved feed conversion ratio (p< 0.05). Visceral organs and blood parameters of glucose, cholesterol and aspartate aminotransferase were not affected by experimental treatments. Concentrations of albumin and triglycerides decreased as a result of cold stress (p< 0.05). Lipid peroxidation index and the response of cutaneous basophil susceptibility improved by using of antioxidant compounds, especially vitamin C (P< 0.05). The use of a combination of three plant extracts reduced the serum concentration of T3 hormone (P< 0.05). Overall results showed that the use of vitamin C and a combination of three extracts of olive leaf, garlic, and Roselle improves performance, blood and immunity parameters under ascites induction conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ascites, broilers, extract, herbal, immune response

نویسندگان مقاله علی اصغر مطلبی | Ali Asghar Motallebi
Zanjan University
دانشگاه زنجان

محمدحسین شهیر | Mohammad Hossein Shahir
Zanjan University
دانشگاه زنجان

محمد حسین نعمتی | Mohammad Hossein Nemati
Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Zanjan
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-353-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات