این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی کارآیی استفاده از جیره‌های تنظیم شده بر اساس اسیدهای آمینه کل و قابل هضم، کنجاله‌های سویا و کلزا با و بدون مولتیآنزیم در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش جهت ارزیابی کارآیی استفاده از جیره‌های غذایی تنظیم شده بر اساس اسیدهای آمینه کل و قابل هضم، بر پایه کنجاله‌‌های سویا و کلزا، با و بدون افزودن مولتی‌آنزیم بر عملکرد و صفات لاشه جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. آزمایش به صورت طرح فاکتوریل 2×2×2 با تعداد 800  قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس- 308 در 8 تیمار، 4 تکرار و 25 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه دوره آزمایشی آغازین (1 تا 10 روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) انجام گردید. نتایج کلی در خصوص عملکرد نشان داد که جیره‌نویسی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم، به همراه استفاده از کنجاله کلزا و نیز کاربرد مولتی‌آنزیم در جیره‌ها از طریق کاهش مقدار خوراک مصرفی باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک می‌گردد (05/0>P). استفاده از کنجاله کلزا هر چند باعث افزایش درصدهای مربوط به چربی بطنی، سنگدان، کبد و طحال شد، لیکن درصد سینه و ران را نیز افزایش داد که این در اثرات متقابل کنجاله کلزا و جیره‌نویسی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم و مولتی‌آنزیم نیز مشاهده شد. به طور کلی در جوجه‌های گوشتی، در حضور مولتی‌آنزیم، استفاده از کنجاله کلزا در مقایسه با کنجاله سویا در جیره‌های فرموله شده بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم، موجب بهبود عملکرد و صفات لاشه جوجه‌ها می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم، جوجه‌های گوشتی، روش جیره‌نویسی، صفات لاشه، عملکرد

عنوان انگلیسی Efficacy of using diets formulated on the base of total and digestible amino acids, soybean and canola meals with and without adding multienzyme in broilers
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of diets formulated on the base of total and digestible amino acids, soybean and canola meals with or without adding multienzyme on the performance and carcass traits of broilers. Experiment was conducted as 2*2*2 factorial arrangement with 800 day old of Ross-308 broilers with 8 treatments, 4 replicates and 25 chicks in each,  in a complected randomized design in 3 experimental periods (starter 1-10 days, grower 11-25 days and finisher 25-42 days). About performance,the final results showed that diets formulated on the base of digestable amino acids, canola meal on the present of enzyme via reduce the amount of feed intake, improved chicks performance (P< 0.05). Use of canola meal increased the percentages of abdominal fat, gizzard, liver and spleen, however the percentages of breast and thighs increased this increasing were abserverd in interaction between canola meal, digestible amino acids and enzyme adding. The overall results indicated that in broilers in the prsense of multienzyme, use of canola meal in contrast with soybean meal in diets formulated on the base of digestible amino acids can improve their performance and carcass traits.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Broiler chickens, carcass traits, diet formulation method, enzyme, performance

نویسندگان مقاله علی نوبخت | Ali Nobakht
Islamic Azad University Maragheh Branch
دانشگاه آزاد اسلامی

علی انواری | Ali Anvari
Islamic Azad University Maragheh Branch
دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-121-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات