این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و کلسیم مصرفی بر عملکرد، ایمنی و درصد جوجه‌درآوری مرغ‌های بومی خراسان
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر جیره بر عملکرد، ایمنی، خصوصیت تخم مرغ، درصد فسفر و کلسیم استخوان و جوجه‏درآوری مرغ‏های بومی استان خراسان رضوی با استفاده از 200 قطعه مرغ بومی بصورت آرایش فکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار (20 گروه آزمایشی) و 10 مشاهده در هر تکرار  اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح کلسیم (5/2 و 5/3)  و فسفر کل (5/0 و 75/0)  برحسب درصدی از جیره بودند. نتایج نشان داد، که فسفر تاثیر معنی‏داری بر وزن تخم‏مرغ، درصد تولید، وزن توده تخم‏مرغ، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک نداشت (05/0P). اثر متقابل فسفر و کلسیم شاخص‏های عملکرد بجز وزن تخم را به طور معنی‏داری تغییر داد و بهترین ضریب تبدیل را تیمار حاوی 5/0 درصد فسفر و 5/3 درصد کلسیم به خود اختصاص داد (05/0>P). سطوح مختلف فسفر تاثیر معنی‏داری بر ضخامت پوسته و خصوصیات استخوان ران نداشت (05/0

P). افزودن فسفر و کلسیم تاثیر معنی‏داری بر شاخص‏های ایمنی نداشت (05/0

کلیدواژه‌های فارسی مقاله ، مرغ بومی تخم گذار، مرغ بومی خراسان، جوجه‌ درآوری،

عنوان انگلیسی Effects of different levels of calcium and phosphorous on performance, immunity and percentage of hatching in Khorasan native hens
چکیده انگلیسی مقاله     This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of calcium and phosphorus on performance, immunity, characteristics of eggs, percentage of bone calcium and phosphorous  and percentage of hatching in Khorasan province native hens. A total of 200 native hens from Khorasan station were used in a completely randomized design (factorial experiment) with 4 treatments, 5 replicates. experimental diets based on two levels of Ca (2.5 and 3.5) and total P (0.5 and 0.75) per percent of diet. The results showed that different levels and P did not show any effect on egg weight, egg production, egg mass, feed intake and FCR (P>0.05). Levels of Ca have significant effect on the egg production, so that the highest egg production, egg mass and feed intake was observed in the 3.5% Ca (P>0.05). The interaction of phosphorus and calcium significantly changed the performance indices except egg weight, and The best feed conversion ratio was observed in the group receiving 0.5% P and 3.5% Ca (P< 0.05). Different levels of P did not show any effect on shell egg and thigh bone characteristics (P>0.05). Increased P had no effect on the hatchability, But calcium caused an increase 3-9 percent of hatchability during the test period (P< 0.05). Increased calcium and phosphorus did not have any significant effects on immunity indexes (P< 0.05). Overall, the results of this experiment showed that the levels of 0.5% P and 3.5% Ca can be reported as levels of calcium and phosphorus requirement of laying hens native. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله native laying hens, native hens of Khorasan, hatchability

نویسندگان مقاله مهدی کسرایی | Mahdi Kasraei
jahad keshavarzi
جهادکشاورزی

علی رضا حسابی نامقی | Alireza Hessabi Namaghi
Research & Education Center for Agriculture and Natural Resources
مرکزتحقیقات جهاد کشاورزی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-925-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات