علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱-۱۴

عنوان فارسی اثرات مکمل L-کارنیتین روی چربی‌ها و آپوپروتئین‌های سرم در بیماران همودیالیزی مبتلا به هیپرلیپوپروتئینمی (a)Lp
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: ناهنجاری‌های لیپیدی، به ویژه بالا بودن غلظت لیپوپروتئین (a) یا Lp(a)سرم ، یکی از علل اصلی بیماری‌های قلبی و عروقی در بیماران همودیالیزی است. بنابراین، مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مکمل L-کارنیتین روی غلظت چربی‌ها و آپوپروتئین‌های سرم بیماران همودیالیزی مبتلا به هیپرلیپوپروتئینمی (a) انجام شد. مواد و روش‌ها: این‌ مطالعه‌ به‌ روش‌ کارآزمایی‌ بالینی‌ تصادفی‌ روی‌ 36 بیمار‌ (13 زن و 23 مرد) همودیالیزی مبتلا به هیپرلیپوپروتئینمی (a)Lp که غلظت Lp(a) سرم آنها بالاتر از mg/dl30 بود صورت‌ گرفت‌. بیماران شرکت کننده در این تحقیق به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل L- کارنیتین و گروه شاهد تقسیم شدند. در این مطالعه، بیماران همودیالیزی در گروه‌ L- کارنیتین، روزانه‌ 1000 میلی‌گرم L- کارنیتین خوراکی به مدت 12 هفته‌ دریافت کردند، در حالی که بیماران گروه شاهد در طول مطالعه، مکمل L- کارنیتین دریافت نکردند. در آغاز این مطالعه و پایان هفته دوازدهم، از کلیه بیماران شرکت کننده cc 5 خون گرفته شد و سپس غلظت کارنیتین آزاد،TG، کلسترول تام، HDL-C ، LDL-C ، apo AI ،apo B100 ، Lp(a) ، اینترلوکین-6 (IL-6) و آلبومین سرم آنها اندازه‌گیری شد. یافته ها‌: در این مطالعه، در گروه دریافت کننده مکمل –L کارنیتین در پایان هفته دوازدهم مطالعه نسبت به زمان شروع مطالعه، غلظت کارنیتین آزاد سرم به طور معنی‌داری افزایش یافت (001/0>P) درحالی که غلظت TG (05/0>P)، کلسترول تام (001/0>P) و IL-6 (001/0>P) سرم به طور معنی‌داری کاهش یافت. در گروه شاهد، در طول مطالعه تغییر آماری معنی‌داری درغلظت کارنیتین آزاد، TG ، کلسترول تام و IL-6 سرم مشاهده نشد. همچنین، در این مطالعه تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه از نظر میزان تغییرات HDL-C ، LDL-C ، apo AI ،apo B100 ، Lp(a) و آلبومین سرم مشاهده نشد. نتیجه گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می دهد که مصرف مکمل L- کارنیتین هیچ اثری بر غلظت Lp(a) سرم در بیماران همودیالیزی مبتلا به هیپرلیپوپروتئینمی (a)Lp ندارد، امّا ممکن است در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی در این بیماران از طریق کاهش غلظت تری گلیسرید و کلسترول تام سرم مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of L-Carnitine Supplementation on Serum Lipids and Apoproteins in Hemodialysis Patients with Lp(a) Hyperlipoproteinemia
چکیده انگلیسی مقاله Background and objectives: Lipid abnormalities, especially high serum Lp(a) concentrations, are one of the major causes of cardiovascular diseases in hemodialysis patients. The present study was designed to investigate the effects of L-carnitine supplementation on serum lipids and apoproteins in hemodialysis patients with Lp(a) hyperlipoproteinemia. Materials and methods: The study was a randomized clinical trial in which 36 hyper Lp(a) hemodialysis patients (23 males and 13 females) with serum Lp(a) more than 30 mg/dl were randomly assigned to receive either a daily oral carnitine supplement of 1000mg (carnitine group) or no supplement (control group) for 12 weeks. At the baseline and the end of the period 5ml blood were collected after a 12 to 14-hour fast from each patient before dialysis and serum free carnitine, triglyceride, total cholesterol, HDL-C, LDL-C, apoAI, apoB100, Lp(a), IL-6 and albumin were measured. Results: As compared to the initial values, the mean serum free carnitine concentration increased significantly in the carnitine group at the end of the period (P< 0.001), while serum triglyceride (P< 0.05), total cholesterol (P< 0.001) and IL-6 (P< 0.001) decreased significantly. No significant changes were observed in the serum concentrations of free carnitine, triglyceride, total cholesterol and IL-6 in the control group. In addition, there were no significant differences between the 2groups as regards mean changes of the serum HDL-C, LDL-C, apoAI, apoB100, Lp(a), and albumin levels. Conclusion: The results of the present study indicate that an L-carnitine supplement has no effect on serum Lp(a) concentration in hemodialysis patients with Lp(a) hyperlipoproteinemia, but it may be effective in preventing cardiovascular diseases by reducing serum triglyceride and total cholesterol concentrations in these patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اعظم شاکری | a shakeri


هادی طبیبی | h tabibi


شهرزاد عصاره | sh ossareh


تیرنگ نیستانی | t



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-33&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات