|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۳-۳۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی شرایط تولید رامنولیپید حاصل از سویههای مختلف سودوموناس آئروژینوزا |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: رامنولیپیدها به گروه بیوسورفاکتانتهای گلیکولیپیدی متعلق هستند و اولین بار از سودوموناس آئروژینوزا جدا شدند. رامنولیپیدها به دلیل سمیت پایین، زیست تخریب پذیری و عملکرد انتخابی، جایگزین مناسبی برای سورفاکتانتهای صناعی هستند. با توجه به مزایا و موارد کاربرد گسترده بیوسورفاکتانت ها، هدف از این تحقیق، بررسی شرایط تولید بیوسورفاکتانتهای حاصل از سودوموناس آئروژینوزا 9027ATCC و دو سویه جهش یافته 6M و 34M بود. مواد و روشها: محیط کشت تولید رامنولیپید (Lindhardt) حاوی منابع مختلف کربن، توسط هر یک از سویههای سودوموناس آئروژینوزا به طور جداگانه تلقیح شد. سپس محیط کشت در شیکر انکوباتور با زمان، دما و دورهای مختلف قرار داده شد. رامنولیپیدها با اسیدی کردن محیط (2< pH ) رسوب داده شدند و سپس با استفاده از حلالهای آلی استخراج شدند. یافتهها: نتایج نشان دادند که نوع منبع کربن استفاده شده در محیط کشت، سویه باکتریایی، دما و دور گرمخانه گذاری از عوامل مهم در تولید رامنولیپید هستند. بیشترین غلظت رامنولیپید (g/l 21/2) توسط سویه 34 M در دمای C˚30 و دور rpm150 پس از 7 روز گرمخانه گذاری و با استفاده از روغن کانولا به عنوان منبع کربن به دست آمد. نتیجه گیری: میتوان برای تولید مقادیر بالای رامنولیپید جهت کاربردهای غذایی، شیمیایی، دارویی و بهداشتی از سویه جهش یافته 34M استفاده کرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بیوسورفاکتانت، سودوموناس آئروژینوزا، رامنولیپید |
|
عنوان انگلیسی |
Optimization of the production of rhamnolipids by Pseudomonas aeruginosa strains |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and objectives: Biosurfactants are a heterogenous group of surface active molecules produced on microbial cell surfaces or excreted extracellulary. They are powerful natural emulsifiers, solubilizing and wetting agents. Rhamnolipids belong to the glycolipid class of biosurfactants and were first isolated from Pseudomonas aeruginosa. Rhamnolipids are an attractive alternative to synthetic surfactants because of low toxicity, better environmental compatibility, and high selectivity. The aim of this work was to optimize biosurfactants production by Pseudomonas aeruginosa ATCC 9027 and two hyper producing mutant strains (M6 and M34) using different culture conditions. Materials and methods: The rhamnolipid-producing medium (Lindhardt) containing different carbon sources were inoculated with 5% (v/v) of a 24-h preculture. The cultures were then incubated on a rotary shaker at different temperatures and rates, with different durations. The rhamnolipids were precipitated by acidification of the culture below pH 2.0 and the precipitate was extracted by organic solvents. Results: The results showed that the carbon source used in a culture medium, bacterial strain, and temperature are the most important factors in the production of biosurfactants. The maximum rhamnolipid concentration, 2.21g/l, was reached when the M34 strain was incubated at 30oC and 150 rpm for 7 days using Canola oil as the carbon source Conclusion: The mutant strain M34 can be used to produce large amounts of rhamnolipid for food, chemical, pharmaceutical and hygienic applications. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فرزانه امینی | f amini
نسرین صمدی | n samadi
مهدیه هرانده | m harande
مریم نقدی | m naghdi
انوشه شریفیان | a sharifan
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-93&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|