|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر رژیم غذایی غنی از اسید چرب تک غیراشباع بر سطح سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-۶ در زنان دارای اضافه وزن |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: اطلاعات محدودی در زمینه تأثیر مصرف رژیم غذایی غنی از اسید چرب تک غیراشباع (MUFA) بر سطح سرمی آدیپوکینها در دسترس است. هدف این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی غنی از MUFA بر سطح سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-6 در زنان دارای اضافه وزن (9/29≥BMI≥25) بود. مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع روی 17 زن 20 تا 50 ساله با میانگین نمایه توده بدنی kg/m2 0/2±6/27 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم غذایی غنی از MUFA (16% MUFA و 8% SFA) و رژیم غذایی غنی از SFA (16% SFA و 8% MUFA) تقسیم شدند. پس از 6 هفته پیروی از این رژیمها، مدت 2 هفته دوره washout برقرار شد و سپس جای گروهها عوض شد. درصد انرژی حاصل از سایر درشت مغذیها در طول دو دوره یکسان بود. ارزیابیهای بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای هر دوره انجام گرفت. برای ارزیابیهای آماری از آزمون t زوجی استفاده شد. یافتهها: بررسی دریافتهای واقعی افراد نشان داد که درصد انرژی حاصل از MUFA طی دوره رژیم غنی از این نوع اسید چرب برابر با 13% و در دوره معمولی برابر با 7% بود این مقادیر برای SFA به ترتیب برابر با 5/8% و 14% بود. هرچند با مصرف MUFA سطح سرمی ویسفاتین و IL-6 کاهش اندکی نشان داد، ولی مقایسه میانگین تغییرات غلظت سرمی ویسفاتین، انسولین و IL-6 طی دوره رژیم غنی از MUFA با دوره رژیم غذایی غنی از SFA تفاوت معنیداری را بین دو نوع رژیم نشان نداد، اما این تغییرات برای ویسفاتین به سمت معنیدار شدن میل میکرد (5/0±7/0- در مقابل 4/0±4/0 نانوگرم در میلیلیتر، 08/0=P) این مقادیر حتی پس از تعدیل برای سایر متغیرها نیز تغییر چندانی نداشت (1/0=P). نتیجه گیری: با این که یافتههای مطالعه حاضر تفاوت معنیداری بین دو نوع رژیم غذایی (غنی از MUFA و غنی از SFA) را در تأثیر بر سطح انسولین و آدیپوکینهای سرم نشان نداد ، ولی به علت غیرمعنیدار بودن حاشیهای این اثرات، انجام بررسیهای طولانی مدتتر با حجم نمونه بالا ضروری به نظر میرسد. واژگان کلیدی: ویسفاتین، اضافه وزن، اسید چرب تک غیراشباعMUFA) )، انسولین، اینترلوکین-6 |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The effects of monounsaturated fatty acid-rich diet on the serum levels of visfatin, insulin and interleukin-6 in overweight women |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective:Little information is available on the effects of monounsaturated fatty acid-rich (MUFA-rich) diets on the serum adipocytokine levels. The objective of this study was to determine the effects of a MUFA-rich diet on the serum levels of insulin, visfatin and IL-6 in overweight women (25.0≥ BMI ≥ 2.9.9). Materials and Methods:This randomized cross-over clinical trial included 17 overweight women aged 20-50 years with a mean BMI of 27.6±2 kg/m2. The participants were randomly assigned to one of two groups consuming either a saturated fat-rich (SFA-rich 16% SFA and 8% MUFA) or a MUFA-rich (16% MUFA and 8% SFA) diet for 6 weeks, with a 2-week washout period between the 2 periods. The percentages of energy derived from the other macronutrients were similar in the two diets. Biochemical assessments were done at the beginning and at the end of each period. Paired t-test was used for statistical analysis. Results: The mean proportions of MUFA intakes were 13% and 7% of the total energy intake for MUFA- and SFA-rich diets, respectively, the corresponding values for SFA being 8.5% and 14%. The mean changes in the serum visfatin, insulin and IL-6 levels were not significantly different between the two diet periods however, for serum visfatin levels, the difference (0.7± 0.5 vs 0.4± 0.4 nanogr/ml) was marginally significant (P=0.08). Adjustment for potential confounders did not alter these findings (P=0.1). Conclusion:The difference between the two diets as regards their effects on the serum insulin and adipocytokine levels did not reach statistical significanec (it was only marginal). We recommend conducting long-term interventional studies with larger sample sizes to be able to draw more definite conclusions. Keywords: Visfatin, Overweight, Monounsaturated fatty acids, Insulin, Interleukin-6 |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فهیمه حقیقت دوست | farhad haghighatdoost
محمد جواد حسین زاده | mj hosseinzadeh
اکرم کبیری | a kabiri
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-234&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|