علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تعیین تأثیر ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگی‌های فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: نشاسته یکی از فراوان‌ترین بیوپلیمرهای کربوهیدراتی است که ویژگی تشکیل فیلم بسیار خوبی دارد. با این حال، مقاومت کم آن نسبت به بخار آب و ویژگی‌های مکانیکی ضعیف، از مشکلات اصلی این پلیمر است. به همین علت تأثیر گلیسرول، روغن و ثعلب روی ویژگی‌های فیلم بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، فیلم‌های خوراکی از مخلوط نشاسته و صمغ ایرانی ثعلب تهیه و خصوصیات آن‌ها بررسی شد. ابتدا فیلم مخلوط نشاسته سیب‌زمینی، ثعلب (5-1%)، نرم‌کننده گلیسرول (40-10%) و روغن آفتابگردان (20-0%) را فرموله و ویژگی‌های مکانیکی، نوری، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب آن‌ها اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: بر اساس نتایج حاصل، مقادیر مختلف ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی فیلم‌های خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی مؤثر بودند. صمغ ثعلب باعث افزایش مقاومت به کشش، مدول الاستیک و میزان سیری رنگ شد، ولی میزان کشش‌پذیری و شفافیت فیلم را کاهش داد. در حالی که گلیسرول باعث کاهش مقاومت به کشش، مدول الاستیک و درصد عبور نور فرابنفش و افزایش میزان کشش‌پذیری، شفافیت، کدورت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب شد. روغن آفتابگردان میزان کشش‌پذیری، مقاومت به کشش، مدول الاستیک، درصد عبور نور فرابنفش، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب را کاهش و میزان کدورت را افزایش داد. نتیجه گیری: مقدار 3% ثعلب، 32% گلیسرول و 8% روغن آفتابگردان به عنوان نقاط بهینه ویژگی‌های فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی تعیین شد. واژگان کلیدی: فیلم خوراکی، نشاسته سیب‌زمینی، صمغ ثعلب، خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of salep, glycerol and sunflower oil on potato starch-based edible film
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective:Starch is one of the most abundant carbohydrate biopolymers with excellent film-forming properties. However, it has a poor resistance to water vapour and poor mechanical properties. The objective of this studt was to determine the effects of glycerol, oil and salep on the film properties of starch. Materials and Methods:Edible films based on mixtures of starch and salep (an Iranian gum) were prepared and their properties (mechanical and optical charactersitics, solubility, and water vapor permeability (WVP)) investigated. The mixtures were as follows: potato starch and salep (1-5%), potato and glycerol plasticizer (10-40%), and potato and sunflower oil (0-20%). Results: The results showed that the physical and mechanical properties of potato starch-based edible films were affected by the their contents of salep, glycerol, and sunflower oil. The salep gum increased tensile strength, elastic modulus, and C*, but reduced elongation at break and L*, while glycerol reduced tensile strength, elastic modulus, and UV transparency but increased elongation at break, L*, opacity, solubility and WVP. On the other hand, sunflower oil decreased elongation at break, tensile strength, elastic modulus, UV transparency, solubility, and water vapor permeability, but it increased opacity. Conclusion: Based on the findfings, it can be concluded that the optimum contents of salep, glycerol, and sunflower oil in potato starch-based edible films are 3%, 32%, and 8%, respectively. Keywords: Edible film, Potato starch, Salep gum, Mechanical properties, Water vapor permeability (WVP)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد فاضل | m fazel


محمد حسین عزیزی | ma azizi


سلیمان عباسی | s abbasi


محسن برزگر | m barzegar



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-237&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات