علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۷۷۷-۷۸۵

عنوان فارسی طراحی مدل انعطاف‌پذیر ردیابی محصولات غذایی درطول زنجیره تأمین
چکیده فارسی مقاله اهمیت نقش محصولات غذایی بهداشتی و ایمن بر سلامت جامعه بر همگان آشکار است. یک محصول غذایی ایمن، نتیجه تمامی فرایندها و فعالیت‌هایی می‌باشد که در کل زنجیره غذایی انجام شده است. هر یک از فرایندها در زنجیره تأمین شامل تولید، بسته‌‌‌بندی، حمل و نقل و توزیع در مورد هر محصول، اطلاعات مخصوص خود را در زنجیره تأمین دارا می‌باشد. به منظور ردیابی کامل،کلیه اطلاعات لازم اعم از مشخصات مواد اولیه تا فروش محصولات می‌بایستی جمع آوری و در دسترس قرار گیرد. به منظور تحلیل و بهینه‌سازی فرایندهای تولیدی نیاز به جمع آوری اطلاعات تکمیلی در هر مرحله وجود دارد. زیر ‌ساخت مطلوب تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات (ICT: Information and Communication Technology) به منظور ایجاد ارتباط دو طرفه به منظور فراهم نمودن اطلاعات مختلف از شرکت‌های مختلف در جهت ردیابی محصول، مورد نیاز است. برای شناسایی سریع مشکل احتمالی، اطلاعات فرایند هر مرحله در زنجیره باید به طور مستقیم در دسترس باشد تا امکان پیگیری را در هنگام بروز مشکل پدید آورد. بهره‌گیری از سیستم‌های مبتنی بر وب بر اساس معماری سرویس‌گرا برای پردازش داده‌ها، ذخیره‌سازی و انتقال، روش انعطاف پذیری برای دسترسی، به اشتراک‌گذاری و به‌کارگیری به موقع اطلاعات را پدید می‌آورد. پیاده‌سازی و ایجاد یکپارچگی در سیستم‌های ردیابی نیازمند بهره‌گیری از یک زبان برنامه نویسی رایج و استفاده از تکنولوژی‌های استاندارد شده است. استفاده از سیستم‌های مبتنی بر وب یکی از بهترین روش‌های ممکن برای پردازش، انبار و انتقال اطلاعات محسوب می‌شود. مهم‌ترین رکن استفاده شده در این مدل وب سرویس مبتنی بر نگرش سرویس‌گرا می‌باشد. در این مقاله، معماری مدل سیستم ردیابی محصولات غذایی ارائه شده است که روش‌های جدیدی در کنترل و مدیریت ردیابی را پدید می‌آورد. این سیستم، ردیابی کامل را ممکن می‌سازد و در انطباق با استانداردهای موجود ردیابی مواد غذایی قرار دارد. این مدل از یک متدلوژی موثر به منظور افزایش ایمنی و کیفیت مواد غذایی برخوردار است که از طریق اطمینان و تعهد به مشتری شکل گرفته است.این سیستم امکان ردیابی کامل از طریق گزارش‌گیری‌های فیلدهای اطلاعاتی مختلف را ممکن می‌سازد و در انطباق کامل با استانداردهای ردیابی قرار دارد. واژه‌های کلیدی : ردیابی، زنجیره تأمین، وب سرویس، معماری سرویس‌گرا (Service Oriented Architecture)
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Design a flexible model to trace food products throughout the supply chain
چکیده انگلیسی مقاله The public health importance of food hygiene and safety is obvious to everyone. A safe food product, the result of all processes and activities that have been performed on the entire food chain. Each of the processes in the supply chain, including manufacturing, packaging, transport and distribution of any products, information has its own supply chain. In order to fully track all information necessary to sell products ranging from raw material specifications should be collected and made available. Also, in order to analyze and optimize the manufacturing processes required to collect additional information at any stage. In this paper, we provide the architectural model of food tracking system that creates new ways to control and track management. The system provides full possible traceability and is in compliance with the standards track is food. Keywords: Traceability, Supply chain, Web service , SOA (Service Oriented Architecture).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سامان سیادتی | s siadati


حسن حاله | h haleh


مریم سلیمانی | m soleimani



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-381&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات