علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۷۵۳-۷۶۰

عنوان فارسی رویکردهای تغذیه‌ای در پیشگیری و کنترل عدم تعادل میکرو فلور روده
چکیده فارسی مقاله میکروفلور روده شامل میکروارگانیسم‌های موجود در دستگاه گوارشی است که نقش مهمی در تنظیم سرعت متابولیسم موادمغذی دارند. هم‌چنین با تنظیم عملکرد سیستم ایمنی و تمایز و بلوغ سلول‌های ایمنی اثر بسزایی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های التهابی سیستمیک از جمله چاقی و دیابت نوع دو دارند. برای انجام پژوهش مروری از موتورهای جستجوی Google scholar, Science direct, Elseveir به کلیدواژه‌های میکروفلور، التهاب و تغذیه استفاده شد. در بخش بحث از نظر اساتید صاحب نظر هم استفاده شد. عدم تعادل در نسبت میکروفلور طبیعی روده می‌تواند موجب اندوتوکسینمی متابولیک، افزایش آدیپوسیتی و نیز مقاومت به انسولین و التهاب مزمن شود. بین نوع و میزان دریافت مواد مغذی با نسبت میکروفلور روده ارتباط وجود دارد به طور مثال، در صورت تغییر طولانی مدت یک رژیم غذایی از رژیم پر چرب به پر کربوهیدرات تعداد باکتریوئیدها کاهش و تعداد پروتلا افزایش می‌یابد. از طرف دیگر باکتری‌های ساکن در روده با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در تولید انرژی و افزایش جذب املاح دو ظرفیتی موثر هستند. میکروفلور سالم روده مانع از رشد و تکثیر بیش از حد میکروب‌های پاتوژن می‌شود و در اثر رقابت بر سر منابع غذایی از کلونیزاسیون آن‌ها پیشگیری می‌کنند که تجویز پروبیوتیک‌ها در مداخلات تغذیه‌ای نیز با این مکانیسم می‌تواند سودمند باشد. با افزایش آگاهی درباره ساختار ژنومیک و ترانسکریپتومیک میکروارگانیسم‌ها و مسیرهای متابولیکی آن‌ها امکان مداخلات اثر بخش افزایش یافته است. واژگان کلیدی: میکروفلور- تغذیه- التهاب- ایمنی-رژیم غذایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میکروفلور- تغذیه- التهاب- ایمنی-رژیم غذایی

عنوان انگلیسی Nutritional approaches in prevention and control of imbalance of gut microbiota
چکیده انگلیسی مقاله The microbiota of gut consists of intestinal microorganisms that have important role in regulation of rate of metabolism of nutrients. Also, they affect on modulation of immune system actions and differentiation and maturation of immune cells in prevention and control of systemic inflammatory diseases such as obesity and type 2 diabetes. In this review paper, we used Google scholar, Science direct, Elseveir search engines by keywords such as “nutrition”, “inflammation” and “gut microbiota”. In discussion part, we use the comments of elite professors. Imbalance of intestinal microbiota can result in metabolic endotoxinemia, adiposity, insulin resistance and long-lasting inflammation. There is relationship between ratio of type of dietary components and intestinal microbiota, for example long-term modification of diet from high-fat to high-carbohydrate results in reduction of bacteriodes and augment of protella. In other words, intestinal commensal bacteria may produce short chain fatty acids for energy homeostasis and augment of absorption of divalent minerals. healthy intestinal microflora inhibit the growth and propagation of pathogen microbes and competition over food supplies prevent of their colonization, so probiotics supplementation may be helpful by this mechanism. More knowledge on genomic and transcriptomics structure of microorganisms and their metabolic pathways enhance the effectiveness of nutritional interventions. Keywords: Microbiota, Nutrition, Inflammation, Immunity, Diet
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Microbiota, Nutrition, Inflammation, Immunity, Diet

نویسندگان مقاله مهسا جلیلی | m jalili


پروین میرمیران | p mirmiran


آزیتا حکمت دوست | a hekmatdoost



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-379&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات