|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۶۸۹-۷۰۱
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر ترکیبات طبیعی و خارجی شیر و فراورده های لبنی در پیشگیری از خطر بروز انواع سرطانها |
|
چکیده فارسی مقاله |
سرطان یکی از علل عمده مرگ و ناتوانی در جهان میباشد. مشاهدات نشان میدهد که تقریباً 40%-30% موارد سرطان از طریق اصلاح عوامل تغذیهای و الگوی مصرف مواد غذایی قابل پیشگیری میباشد. شیر و فراوردههای لبنی، مواد غذایی فرا سودمندی هستند که اثر مستقیم و قابل توجهی بر سلامتی دارند و مصرف لبنیات با کاهش خطر بروز بسیاری از سرطانها ارتباط دارد. هدف از این مطالعه، مروری بر اثرات پیشگیرانه مصرف لبنیات بر خطر بروز انواع سرطانها و همچنین بررسی نقش ترکیبات مختلف که به طور طبیعی و یا اگزوزژن در شیر و فراوردههای لبنی وجود دارند و در پیشگیری از خطر بروز سرطانها نقش دارند، میباشد. مطالعات متعددی نشان میدهند که مصرف لبنیات با کاهش خطر بروز بسیاری از سرطانها به دلیل حضور ترکیباتی مانند ویتامین D، اسید لینولئیک، کلسیم، پروتئینهایی مانند کازئین، پروتئینهای آب پنیری ، لاکتوفرین که بالقوه دارای خاصیت ضد سرطانی هستند، در ارتباط است. از طرفی استفاده از فراوردههای لبنی فراسودمند و یا محصولات تخمیری در تشدید این خاصیت نقش بهسزایی دارند. شواهد کافی و قانع کننده هزاران سال مصرف نشان میدهد که فراوردههای لبنی تاثیر قطعی در سلامت و حفظ آن و بقا و طول عمر دارند. در نهایت، مصرف نرمال فراوردهای لبنی با استانداردهای بهداشتی بالا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و مغذی بنا به ضرورت مصرف آنها در حفظ سلامت دندانها و استخوانها و مقابله با پوکی استخوان و فشار خون بالا و دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک و همچنین پیشگیری از بروز و بهبود برخی از سرطانها باید ترغیب شود. کلید واژه: شیر، فراوردههای لبنی، سرطان، پیشگیری |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
شیر، فراوردههای لبنی، سرطان، پیشگیری |
|
عنوان انگلیسی |
The preventive effects of indigenous and exogenesis milk and milk products ingredients on cancers |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Cancer is a leading global cause of death and disability in the world. Observational evidence suggests that approximately 30–40% of cancer cases are potentially preventable via modification of nutritional factors and food consumption patterns. Milk and milk products are recognized as functional foods, suggesting their use has a direct and significant effect on health outcomes and their consumption correlates with a reduced risk of numerous cancers. The preventive effects of milk and dairy products on risk of cancers and the role of indigenous and exogenesis ingredients have been discussed in this review article. Pubmed, Sciencedirect, Springer and Google scholar databases were searched in order to achieve the desired articles. Cellular, animal as well as human studies that have been conducted from 1980 till 2012 were recruited in this investigation. Various studies have shown that dairy consumption is associated to reduced risk of cancer due to the presence of compounds such as vitamin D, linoleic acid, calcium, proteins such as casein, whey , lactoferrin, which are potential anti-cancer properties. Also, the uses of functional dairy products or fermented products have contributed to the escalation of this property. There are ample convincing evidence through thousands of years of consumption of dairy products that shows their definite impact on health, health maintenance, survival and longevity. As an overall conclusion, normal consumption of dairy foods products with high hygienic standards should be encouraged as part of a varied and nutritious diet as they are essential to maintain good bone and dental health to counter osteoporosis, major cardiovascular disease risk factors, hypertension, type-2 diabetes, metabolic syndromes, as well as some cancers Keywords: Milk, Dairy products, Cancer, Prevention |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Milk, Dairy products, Cancer, Prevention |
|
نویسندگان مقاله |
سعیده اسمعیلی | s esmaeili
حسین داوودی | h davoodi
امیر محمد مرتضویان | am mortazavian
سجاد عبدی | s abdi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-373&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مروری |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|