علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۵۷۹-۵۹۰

عنوان فارسی پروبیوتیک‌ها و خواص سلامت‌بخش آن‌ها
چکیده فارسی مقاله پروبیوتیک از کلمه‌ی لاتین «Pro» به معنی "برای" و کلمه‌ی یونانی «biotic» به معنی "زندگی" مشتق شده است. این اصطلاح، به ارگانیسم‌های زنده‌ای اطلاق می‌شود که در صورت مصرف به میزان لازم، دارای اثرات سلامت‌بخش بر روی بدن میزبان می‌باشند. اهمیت این میکروارگانیسم‌ها و خواص سلامت‌بخش آن‌ها منجر به افزایش محصولات جدید فراسودمند از جمله فراورده‌های پروبیوتیک گردیده است. بنابراین هدف این مقاله، بررسی اجمالی خواص سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها است. از اثرات سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها می‌توان به خواص پادجهش‌زا و پادسرطان‌زا، تحریک، تقویت و تنظیم سیستم ایمنی، خواص پاد عفونتی در پیشگیری از عفونت‌های روده‌ای، عفونت جهاز ادراری و عفونت‌های دهان و دستگاه تنفسی، کاهش کلسترول سرم، بهبود عدم تحمل لاکتوز و افزایش ارزش تغذیه‌ای اشاره نمود. خواص سلامت‌بخش پروبیوتیک‌ها و اثرات مفید آن‌ها بر روی بدن میزبان، با مصرف فراورده‌های پروبیوتیک همراه است. اگرچه، ارائه نتایج قطعی در مورد تمامی اثرات سلامت‌بخش این میکروارگانیسم‌ها به دلیل خطاهای تصادفی نظیر ثابت نبودن شرایط آزمایشگاهی و نیز نژادهای گوناگون باکتریایی، نیازمند شرایط پژوهشی دقیق‌تری می‌باشد. واژگان کلیدی: پروبیوتیک‌ها، خواص سلامت بخش، فراسودمند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک‌ها، خواص سلامت بخش، فراسودمند

عنوان انگلیسی Health related aspects of probiotics
چکیده انگلیسی مقاله Probiotic is derived from the Latin word «Pro» means "to" and the Greek word «biotic» means "life". The term refers to living organisms which have beneficial effects on host health if they received in sufficient amount. The importance of these microorganisms and their health benefit lead to increase functional foods such as probiotic products. So, the purpose of this article is to provide an overview of the salutary features of probiotics. Studies have shown that probiotics have numerous health related aspects, including anti-carcinogenic and mutagenicity, immune system stimulation, antifection properties for preventing Intestinal infection, urinary infection, mouth and respiratory tract infections, serum cholesterol reduction, improvement Lactose intolerance and nutritional enhancement. The health benefits of probiotics and their beneficial effects on the host are associated with the consumption of probiotic products. However, to provide definitive conclusions about the health effects of these microorganisms due to random errors, such as the laboratory fluctuate and various bacterial strains, more detailed research conditions is required. Keywords: Functional foods, Health benefits, Probiotics
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Functional foods, Health benefits, Probiotics

نویسندگان مقاله شیرین مال گنجی | sh mal ganji


محمد جواد ایوانی | mj eivani


سارا سهراب وندی | s sohrabvandi


امیر محمد مرتضویان | am mortazavian



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-362&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات