علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۵۴۷-۵۶۲

عنوان فارسی نقش توزیع مختلف درشت ‌مغذی‌ها و ارتباط آن با سندروم متابولیک در کاهش و حفظ وزن: مرور سیستماتیک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مطالعات پیشین نشان دادند که کاهش وزن با اثر محافظتی در برابر سندروم متابولیک همراه است. هدف این مطالعه مروری، بررسی اثرات رژیم‌های مختلف کاهش وزن با توزیع مختلف درشت‌مغذی‌ها، بر وزن بدن، شاخص‌های متابولیکی و حفظ وزن بدن می‌باشد. مواد و روش‌ها: مقالات به زبان انگلیسی و فارسی که بین سال‌های 2010- 2005 منتشر شده‌اند، مورد جستجو قرار گرفتند، و مطالعات مداخله‌ای کاهش وزن بر اساس توزیع مختلف درشت مغذی‌ها در بزرگسالان بودند. مقالات از طریق جستجو در بانک‌های اطلاعاتی Medline، Embase، Iran Medex، SID و INP Abstracts جمع‌آوری شدند. یافته‌ها: بر اساس جستجوی صورت گرفته از نظر کلید واژه‌ها، 257 مقاله شناسایی شد که 29 مقاله معیارهای ورود به این مطالعه را داشتند. در چند دهه اخیر، مداخلات تغذیه‌ای دریافت آزادانه رژیم‌های غذایی کاهش وزن را در برابر دریافت‌های محدود از نظر انرژی بررسی کرده‌اند. برخی مطالعات نیر توزیع گوناگون درشت‌مغذی‌ها و اثر آن بر کاهش وزن و سندروم متابولیک را بررسی کردند. در برخی مطالعات ترکیب وعده‌های غذایی از نظر توزیع درشت‌مغذی‌ها مورد توجه قرار گرفته است. اکثر آن‌ها رژیم‌های کم‌کربوهیدرات را با رژیم‌های کم‌چرب مقایسه کردند. اثر مواد مغذی مانند اسیدهای چرب MUFA و امگا- 3، کلسیم و تغییر در نمایه‌گلایسمیِ ترکیبات غذایی بر شبکه تنظیم اشتها، کاهش و حفظ وزن در برخی مطالعات مورد بررسی قرار گرفته ‌است. نتیجه‌گیری: کاهش انرژی دریافتی یک فاکتور کلیدی در کاهش وزن می‌باشد، با این وجود، ترکیبات درشت مغذی‌ها بر تغییرات ایجاد شده در ترکیب بدن و پیروی طولانی مدت از این رژیم‌ها مؤثر است. واژگان کلیدی: سندروم متابولیک، توزیع درشت مغذی‌ها، چاقی، اضافه وزن، چاقی شکمی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The role of different macronutrient distribution in relation to metablolic syndrom, weight loss and maintenance: systematic reviwe
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: According to the previous studies, weight loss leads to reduced metabolic syndrome risk. The objective of present review article was to assess the effects of different dietary macronutrient distribution patterns and specific nutritional components on weight loss and maintenance as well as for treating specific features of the metabolic syndrome. Materials & Methods: The articles in Persian and English which were published 2005-2010 have been searched the articles were interventioanal studies about different dietary macronutrient distribution patterns and their effects on weight loss and maintenance as well as metabolic syndrome risk. The articles have been searched in following databases Medline, Embase, Iran Medex, SID and INP Abstracts. Results: Due to the method of search, 257 articles were found that 29 of them had the inclusion criteria of present review. In recent decades, interventional studies have assessed the effects of ad libitum versus energy-restricted diets. Also, some studies focoused on macronutrient distributions and its effects on metabolic syndrome and moste of them compared the effects of low carbohydrate versus low fat diets. Furthermore, the effects of some nutrients such as, MUFA, omega-3 fatty acids and calcime as well as the changes of glycemic index of food composition on the regulation of appetite were studied in previous researches. Conclusion: Decreasing energy intake is the important factor to reduce weight. However, macronutrient distribution patterns may be effective for changing the body composition and adherence of these diets. Keywords: Metabolic syndrome, Macronutrient distribution, Obesity, over weight, Abdominal obesity
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله غزاله اسلامیان | gh eslamian


پروین میرمیران | p mirmiran



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-359&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات