|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۵۳۹-۵۴۵
|
|
|
عنوان فارسی |
کاربرد تکنولوژی غشایی در تولید امولسیونها |
|
چکیده فارسی مقاله |
امولسیونها جزء مهمی از اغلب سیستمهای غذایی، دارویی و آرایشی هستند. امولسیونسازی غشایی فرآیندی نسبتاً آسان است که به دلیل اعمال شرایط عملیاتی ملایمتر و مصرف کمتر انرژی توجه زیادی را به خود معطوف داشته است. در این پژوهش روند تولید امولسیونهای یگانه و دوگانه توسط سیستمهای غشایی و پارامترهای مؤثر بر فرایند، مزایا و محدودیتها بررسی شده است. عواملی نظیر اندازه و توزیع منافذ، تخلخل غشاء، نوع بار سطح غشاء، نوع و غلظت امولسیفایر، شار فاز پراکنده، سرعت فاز پیوسته و فشار در دو سمت غشاء جهت تولید امولسیونهایی با اندازه ذرات بسیار ریز در تکنولوژی غشایی تأثیرگذار است. روش تکنولوژی غشایی فرآیندی نسبتاً آسان و قابل اطمینان برای تولید امولسیونهاست. زمانی که نیاز به سطح تکنولوژی بالایی است، کاربردهایی که در آنها نیاز به درجه یکنواختی بالای قطرات میباشد، در مقایسه با روشهای معمول امولسیونسازی، فرایندی مناسبتر میباشد. واژگان کلیدی: تکنولوژی غشایی، امولسیونها، پارامترهای فرآیند |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تکنولوژی غشایی، امولسیونها، پارامترهای فرآیند |
|
عنوان انگلیسی |
Role of membrane technique in preparing emulsions |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Nowadays, many food systems, cosmetic and pharmaceutical products are consisted of emulsions. The formation of emulsions with membrane technique has attracted considerable attention in food industry due to its high energy efficiency. So, in the present study, the advantages, limitations and the factors which affect the efficiency of process are discussed. Factors which influence the formation of emulsion with membrane are diameter of pores in membrane, droplet size distribution, pressure gradients, the velocity of continuous phase, type and concentration of emulsifiers. Membrane technique is an appropriate and easy process for producing emulsions. The major advantages of membrane homogenizers are their ability to produce emulsions with very narrow droplet size distributions. Keywords: Membrane technique, Emulsions, Process factor |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Membrane technique, Emulsions, Process factor |
|
نویسندگان مقاله |
مینا فرضی | m farzi
محمد امین محمدی فر | ma mohammadifar
نرجس کریمی | n karimi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-358&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
مروری |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|