علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۵۰۵-۵۱۰

عنوان فارسی مقایسه شیوع کمبود ویتامین D در افراد سالم و دیابتی ایران: مطالعه مقدماتی (پایلوت)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاهش سطوح (OH)D 25 سرم در نمونه‌های مبتلا به اختلال تحمل گلوکز و دیابتی‌های نوع 2 گزارش شده است. به منظور مقایسه وضعیت ویتامین D بیماران دیابتی و افراد سالم یک بررسی پایلوت بر روی بیماران دیابتی نوع 1 (30 نفر)، دیابتی نوع 2 (30 نفر) و نمونه‌های سالم (30 نفر) در طی پائیز و زمستان 1384 انجام شد. مواد و روش ها: آنالیز سرم از نظر مقدار 25 هیدروکسی کوله کلسیفرول با استفاده از 3 روش HPLC، CPBA و RIA انجام شد. در این بررسی سطوح سرمی (OH)D 25 به صورت زیر طبقه بندی شده بود: نرمال معادل با سطوح بیشتر یا مساوی nmol/L 37، کمبود خفیف معادل با سطوح nmol/L 37< (OH)D 25 ≥25، کمبود متوسط 25 < (OH)D 25 ≥ 5/12، کمبود شدید 5/12<. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که بروز کمبود ویتامین D در افراد سالم و بیماران دیابتی نوع 1 مشابه است. میانگین سطح سرمی (OH)D 25 بر اساس ارزیابی با روش HPLC در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بطور قابل توجهی بالاتر از دیابت نوع 1بود (nmol/L 5/8 ±2/58 در مقابل 5± 35، Mann Whitney U-Wilcoxon، 024/0=p). سطح سرمی (OH)D 25 در هر دو روش CPBA و RIA در مقایسه با روش HPLC بیش از حد برآورد می‌شود. نتیجه گیری: یافته‌های این بررسی نشان داد که دست کم در فصول سرد سال وضعیت ویتامین D افراد سالم و بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 مشابه است. واژگان کلیدی: ویتامین D، 25- هیدروکسی کوله کلسیفرول، دیابت ملیتوس
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامین D، 25- هیدروکسی کوله کلسیفرول، دیابت ملیتوس

عنوان انگلیسی Comparing vitamin D deficiency prevalance in Iranian diabetics and healthy subjects: a pilot study
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: There are some reports of decreased serum levels of 25(OH)D in the subjects with impaired glucose tolerance and type 2 diabetes mellitus (T2DM). Aim: To assess vitamin D status of the Iranian diabetics, a pilot study was conducted on 90 subjects with either type 1 diabetes mellitus (T1DM) (n=30), T2DM (n= 30), or apparently healthy subjects (n= 30) during fall and winter of 2005. Materials and Methods: Serum samples were analyzed for 25-hydroxycholecalciferol using three different methods: high-performance liquid chromatography (HPLC), competitive protein-binding assay (CPBA) and radioimmunoassay (RIA). In this study serum levels of 25(OH)D were categorized as follows: sufficient ≥ 37 nmol/L 25 nmol/L ≤ mild deficiency < 37 nmol/L 12.5 nmol/L ≤ moderate deficiency < 25 nmol/L severe deficiency < 12.5 nmol/L. Results: Results showed that the occurrence of vitamin D insufficiency was almost the same in patients with T1DM and healthy controls. Mean serum level of 25(OH)D in patients with T2DM was significantly higher than in T1DM, as judged by HPLC (58.2 ± 8.5 vs. 35 ± 5 nmol/L, Mann Whitney U-Wilcoxon, P=0.024). Moreover, both CPBA and RIA showed some over-estimation of serum 25(OH)D compared to HPLC. Conclusion: Our findings suggest that, at least in the cold seasons, vitamin D status of the healthy subjects may not be higher than that of T1DM patients. Keywords: Vitamin D, 25-hydroxycholecalciferol, Diabetes mellitus
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vitamin D, 25-hydroxycholecalciferol, Diabetes mellitus

نویسندگان مقاله ملیحه زاهدی راد | m zahedi rad


نسترن شریعت زاده | n shariatzadeh


تیرنگ رضا نیستانی | tr neyestani


علی کلایی | a kalayi


اعظم غروی | a gharavi


مرجان باژن | m bazhan



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-354&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات