|
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۹۷-۱۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی توانایی کنترل بیولوژیک مخمر Pichia membranaefaciens در برابر بیمارگرهای پوسیدگی خوشۀ انگور Aspergillus tubingensis و Penicillium crustosum |
|
چکیده فارسی مقاله |
بیماری پوسیدگی خوشه یکی از بیماریهای مهم انگور است که توسط شماری از قارچهای عامل پوسیدگی انباری از جمله Aspergillus tubingensis و Penicillium crustosum ایجاد میشود. در این تحقیق برخی از سازوکارهای کنترل بیولوژیک دو جدایه از مخمر Pichia membranaefaciens شامل توانایی رقابتی، توانایی تولید سیدروفور و زهرابه (توکسین)، برهمکنش بین یاختههای مخمری با میسلیوم قارچی و توانایی تولید آنزیمهای تجزیهکننده در برابر بیمارگرهای قارچی بررسی شد. در شرایط آزمایشگاهی جدایههای مخمر توانایی رقابتی بالایی علیه بیمارگرها در محیط کشت PDA اصلاحی با میزان پایین قند دکستروز نشان دادند. این جدایهها افزون بر بازدارندگی از رشد بیمارگرها در آزمون کشت متقابل با دو میزان متفاوت قند دکستروز، توانایی تولید سیدروفور و زهرابه را هم نشان دادند. نتایج مربوط به بررسی برهمکنشهای بین بیمارگرهای قارچی و مخمرهای آنتاگونیست، نشان داد که یاختههای مخمر در اتصال به میسلیومهای بیمارگرها توانایی بالایی دارند. در ادامۀ این بررسی برهمکنش، توانایی تولید آنزیمهای تجزیهکننده توسط جدایهها نیز مشاهده شد. در شرایط انباری میزان آلودگی خوشهها به بیمارگرهای A. tubingensis وP. crustosum توسط جدایۀ P4 بهترتیب 16/49 درصد و 64/62 درصد و توسط P5 بهترتیب 88/44 درصد و 3/50 درصد کاهش داده شدند. بنابر نتایج این تحقیق هر دو جدایه در شرایط آزمایشگاهی و انباری قابلیت کنترل بیولوژیک رشد بیمارگرها را دارند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنزیمهای تجزیهکننده، سیدروفور، زهرابه، |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of the biocontrol ability of Pichia membranaefaciens yeast against Aspergillus tubingensis and Penicillium crustosum causing bunch rot disease in grapes |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Bunch rot disease is one of the most important diseases of grapes caused by the storage rot fungi such as Aspergillus tubingensis and Penicillium crustosum. In this study, some biocontrol mechanisms of two Pichia membranaefaciens strains such as competitive potential, the siderophore and toxin production capacity, the interactions between yeast cells and fungal hyphae and also the ability of lytic enzymes production against fungal pathogens were investigated. The yeast strains showed higher competitive ability against the pathogens on PDA medium supplied with 4 g of dextrose. The yeast strains could inhibit the growth of the pathogens in dual culture test and also, had the siderophore and toxin production capacity. The results of the assay on the interactions between yeast cells and fungal hyphae demonstrated that yeast cells had a high capability of attaching to the pathogens hyphae. The ability of production of lytic enzymes was observed in yeast strains as well. In storage condition, P4 strain decreased the infection level A. tubingensis and P. crustosum in grapes by 49.16% and 62.64%respectively. This strain could also reduce the infection percentage by 44.88% and 50.3% respectively. The results of this study suggest the biocontrol ability of yeast strains against pathogens growth under both in vivo and in vitro conditions. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Lytic enzymes, siderophore, toxin |
|
نویسندگان مقاله |
سعیده رنجبر چهار برج | ranjbar chahar borj دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید مدنی (Azarbaijan shahid madani university)
اکبر شیرزاد | دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید مدنی (Azarbaijan shahid madani university)
مهدی ارزنلو | دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_58932_53877593ef0fc7fbfc034d5fd5b9e34a.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1527/article-1527-254101.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|