علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۲۰۷-۲۱۲

عنوان فارسی اندازه‌گیری مقادیر مواد معدنی موجود در میوه
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مواد معدنی برای بهبود عملکرد بدن مورد نیاز است. بدن انسان برای اطمینان از عملکرد صحیح اندام‌ها، استخوان‌ها، بافت‌ها و سیستم ایمنی خود نیازمند دریافت مقدار زیادی موادمعدنی به صورت روزانه است. مواد و روش‌ها: یکی از منابع تامین مواد معدنی استفاده از میوه‌های مختلف می‌باشد که ضمن تامین دیگر مواد مورد نیاز بدن مانند کربوهیدرات و ویتامین می‌توانند نقش به سزایی در تامین مواد معدنی نیز به شکل طبیعی داشته باشند. از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و سدیم می‌باشد که نقصان هر یک باعث ایجاد بیماری‌های مختلف در انسان خواهد شد. در این پژوهش میزان ترکیبات معدنی ذکر شده در میوه‌های هلو انجیری، سیب، شلیل، گلابی و آلو اندازه‌گیری شده است. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیشترین کلسیم در شلیل، بیشترین فسفر در سیب، بیشترین آهن و پتاسیم در هلو انجیری و بیشترین سدیم در گلابی وجود دارد. از نتایج حاصل می‌توان در محاسبه جذب مواد معدنی بدن از منابع مختلف مواد غذایی سود برد. نتیجه‌گیری: با مقایسه نتایج حاصل از آزمایش‌ها و مقادیر توصیه شده در خصوص مصرف مواد معدنی می‌توان اظهار داشت که مصرف میوه‌های مختلف راهی سالم و ارزان جهت تامین بخشی از نیاز‌های تغذیه‌ای بدن به مواد معدنی خواهد بود. واژگان کلیدی: میوه، مواد معدنی، نیاز روزانه، خاکستر
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میوه، مواد معدنی، نیاز روزانه، خاکستر

عنوان انگلیسی Evaluation of Human Body Needed Mineral Content in Fruits
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Minerals are important in human nutrition some of them play essential role in bone making others are important in body maintenance or metabolic pathways some of minerals are part of enzyme molecules. One of major source of minerals are fruits that supply high amount of natural minerals as well as other nutritional compounds like carbohydrates and vitamins. Materials and Methods: Among the useful minerals are calcium, phosphorus, iron, potassium and sodium which have different roles in human body and lack of each of them may cause serious problems and defects in body. This project carried out to determinate the mentioned mineral content of Hlvanjyry, apple, pear, plum and nectarine. Results: Highest calcium content observed in nectarine, highest phosphorus content found in apple, highest iron as well as potassium content measured in Hlvanjyry and highest sodium content observed in pear. These data can be used to calculate the amount of each mineral intake by consumption of fruits. Conclusion: By comparing the results and recommended values for the intake of minerals it can be stated that consumption of different Fruits is a healthy and inexpensive way to supplying nutritional needs of the body's for minerals. Keywords: Fruit, Mineral, Daily intake, Ash
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fruit, Mineral, Daily intake, Ash

نویسندگان مقاله فرید عمیدی فضلی | f amidi fazli


مسعود دزیانی | m dezyani


رقیه عزتی | r ezzati


محمد جواد ایوانی | mj eivani



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-320&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات