علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۱۹۷-۲۰۵

عنوان فارسی بررسی ارتباط سطح تحصیلات، اشتغال و وضعیت اقتصادی والدین با چاقی و اضافه وزن در دانش‌آموزان مدارس مناطق مختلف شهر تهران در سال ۱۳۹۱
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: چاقی از مشکلات پرهزینه در سلامت جامعه است و افزایش شیوع آن در کودکی معضلی جهانی شده است. با توجه به این‌که چاقی ازجمله بیماری‌های متأثر از افراد و محیط است، لذا این مطالعه برخی از ویژگی والدین (تحصیلات، اشتغال، وضعیت اقتصادی) و سبک زندگی (مصرف غذای آماده) و ارتباط آن با چاقی فرزندان را بررسی نمود. مواد و روش‌ها: دراین پژوهش توصیفی- مقطعی،‏‏ اطلاعاتی مانند تحصیلات، اشتغال و وضعیت اقتصادی والدین و شاخص توده بدنی 552 دانش‌آموز دختر و پسر ابتدایی در 8 منطقه از مناطق 22گانه شهرتهران (نمونه‌گیری تصادفی) اندازه‌گیری شد. قد و وزن دانش‌آموزان اندازه گیری و BMI (نمایه توده بدنی) براساس نمودارWHO محاسبه شد. داده‌ها با نرم افزار spss/ver16 پردازش شد. یافته‌ها: بین500 نمونه 47/8% پسر و 2/52% دختر، در پسران 23/9% چاق، 12/2% اضافه وزن، 59/6% طبیعی، 4/3 %لاغر و در دختران 12/5% چاق، 14/6 % اضافه وزن، 67/2 % طبیعی، 5/7 % لاغر بودند. تحصیلات پدران 9% بیسواد و ابتدایی،54/2% دیپلم، 28/4% فوق دیپلم و لیسانس، 6/2 % فوق لیسانس و بالاتر ومادران 7% بیسواد و ابتدایی، 62/8 % دیپلم، 25/2% فوق دیپلم و لیسانس، 2/3% فوق لیسانس و بالاتر بود. در این بررسی بین وضعیت اقتصادی و دفعات مصرف غذای آماده ارتباط معنی‌دار بود (018/0=P). بین اشتغال مادر و تحصیلات والدین با BMI کودک ارتباط معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: با توجه به‌افزایش سطح تحصیلات والدین و اشتغال مادران و توجه کمتر به فعالیت فیزیکی و چاقی کودک، به‌نظر می‌رسد ایجاد آگاهی درمورد سبک زندگی می‌تواند درکاهش چاقی موثر باشد. واژگان کلیدی: اشتغال و تحصیلات والدین، چاقی، دانش‌آموز
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اشتغال و تحصیلات والدین، چاقی، دانش‌آموز

عنوان انگلیسی The study on relationship between education, employment and economic status of parents with overweight and obesity in students of primary schools in different parts of Tehran, 2012
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Obesity is a public health problem in costly and increasing its incidence in children is a global problem. Given that obesity is the disease affected by people and the environment ,Therefore ,the study of parental characteristics (education, occupation, socioeconomic status) and lifestyle (fast food intake) to examine its relationship with obesity of children. Materials and Methods: at This descriptive - cross sectional information such as education, employment and economic status, body mass index 552 parents of elementary school boys and girls in 8 districts from 22 Districts of Tehran (random sampling) were measured. Students' height and weight and BMI (body mass index) was Measured and calculated based on the WHO charts. The data were processed by software spss/ver16. Results: Among 500 samples, 47.8% were male and 52.2% female ,among boys, 23.9% obese, 12.2% overweight, 59.6% normal weight and 4.3% underweight. Among girls there were 12.5% obese, 14.6% overweight, 67.2% normal, and 5.7% underweight. Fathers education: 9% Illiterate and elementary education, 54. 2% high school diploma, 28. 4%Associate Degree and bachelor's degree and 6. 2% Masters and higher. mothers education 9% Illiterate and elementary education, 54. 2% high school diploma, 28. 4%Associate Degree and bachelor's degree and 6. 2% Masters and higher. The study of the relationship between economic status and food consumption frequency was pnificant (p=0. 018) There were not pnificantly correlates Between maternal employment and parental education with students BMI. Conclusions: Due to increasing levels of parental education and maternal employment and decreasing attention to physical activity and obesity in children, It seems to create awareness about lifestyle can affect reducing obesity. Keywords: Employment and education, Obesity, Student
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Employment and education, Obesity, Student

نویسندگان مقاله علی رمضانخانی | a ramezankhani


محمد رضا دولتی | mr dolati


مرجان حسین پور | marjan hosein pour


مژگان حسین پور | mojgan hosein pour


سهیلا خداکریم | s khodakarim



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-319&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات