علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۱۵۹-۱۶۵

عنوان فارسی تعیین میزان برخی از ترکیبات هیدروکربن‌های آروماتیکی چند حلقه‌ای موجود در آب آشامیدنی اهواز به روش HPLC
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) از جمله آلاینده‌های منابع آبی هستند که بر پایش ‌آن‌ها در محیط‌های آبی تاکید می‌شود. با این نگرش، در این مطالعه غلظت دو ترکیب شاخص از PAHs، بنزو α پیرن و دی بنزو (a, h) آنتراسن در آب کارون و تاثیر فرآیند تصفیه بر سطوح ‌آن‌ها بررسی شد. مواد و روش‌ها: بدین منظور 20 نمونه‌ی آب مرکب، هر یک مشتمل بر مخلوط 5 نمونه از هریک از آب‌های رودخانه کارون در ورودی به تصفیه خانه شماره 2 اهواز و آب‌های خروجی از آن تصفیه خانه جمع‌آوری و با HCl غلیظ به 2≥pH رسانده ‌‌شد. استخراج PAHs از نمونه‌ها با تکنیک SPE بر فاز جامد (C18) توسط استونیتریل انجام ‌شد. با تزریق lµ20 از استونیتریل‌ها به دستگاه HPLC مجهز به ستون C18 (mm250×6/4 و µm5) و دتکتور فلورئوسانس (در طول موج‌های 290 و 430 نانومتر به ترتیب جهت برانگیختگی و نشر) و با عبور فاز متحرک (80 استونیتریل و 20 آب دیونیزه) با سرعت ml/min2/1 در ºC40، PAHs استخراج شده جداسازی، شناسایی و تعیین مقدار ‌شدند. نتایج: میانگین غلظت بنزو (α) پیرن و دی بنزو (a,h) آنتراسن در آب کارون ورودی به تصفیه خانه و خروجی از آن به ترتیب (38/6 و 06/25) و (43/0 و 11/8) ppb بود. نتیجه‌گیری: طبق نتایج بدست آمده میانگین غلظت بنزو (α) پیرن و دی بنزو (a,h) آنتراسن در آب‌های بررسی شده، از حد مجاز WHO کمتر بود. نتایج دلالت بر کاهش غلظت ‌آن‌ها طی فرآیند تصفیه داشت. واژگان کلیدی: بنزو α پیرن، دی بنزو (a,h) آنتراسن، PAHs ، آب تصفیه، HPLC
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بنزو α پیرن، دی بنزو (a،h) آنتراسن، PAHs ، آب تصفیه، HPLC

عنوان انگلیسی Quantifying Certain Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Drinking Water of Ahvaz using HPLC
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) are among contaminants of water sources, and great emphasis is put on their monitoring in aqueous environments. With this attitude, in the present study we investigate the concentration of two notable PAHs, that is, Benzo (α) pyrene and Dibenzo (a, h) anthracene in waters of the Karun as well as the impact of refinement on their levels. Materials and Methods: For this purpose, we collected 20 samples of mixed water, each consisting of 5 samples from the Karun on entry into the Ahvaz water refinery installations number 2 and on exit. The samples were acidified with concentrated HCl to pH ≤ 2. PAHs were extracted from the samples using SPE on solid phase (C18) by acetonitrile: 20 μL of acetonitriles were injected into the HPLC machine equipped with a C18 column (5 μm, 4. 6 x 250 mm) and fluorescent detector (at wavelengths of 290 and 430 nm for excitation and emission, respectively) and flow of the mobile phase (80 acetonitrile and 20 deionized water) at 1. 2 mL/min at 40oC, The extracted PAHs were then isolated, identified and quantified. Results: The mean concentration of Benzo (α) pyrene and Dibenzo (a,h) anthracene in the entry and exit water of the refinery was (6. 38 and 25. 06 ppb) and (0. 43 and 8. 11 ppb) , respectively. Conclusion: The mean concentration of Benzo (α) pyrene and Dibenzo (a,h) anthracene in the samples studied were lower than the safe limit specified by WHO. Moreover, our findings indicate that the process of refinery had lowered the concentration of these PAHs. Keywords: Benzo (α) pyrene, Dibenzo (a,h) anthracene , PAHs, Water refinery, HPLC
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا نظری | z nazari khorasgani


مریم امانی | m amani


محمد جواد خدایار | mj khodayar


نعمت اله جعفرزاده حقیقی فرد | n jaafarzadeh haghighi fard


عبدالعظیم بهفر | a behfa


سجاد افتخار | s eftekhar



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-315&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات