علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۹۵-۱۰۵

عنوان فارسی تأثیر بهبود وضعیت ویتامین D بر اصلاح شاخص‌های التهاب سیستمیک از جمله آدیپوکین‌ها در بیماران دیابتی نوع ۲ دریافت کننده دوغ غنی شده با ویتامین D و کلسیم یا ویتامین D بدون کلسیم
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: از آنجایی که التهاب سیستمیک در ایجاد عوارض دراز مدت دیابت نقش مهمی دارد، این مطالعه برای تحقیق اثر ویتامین D دریافتی همراه با کلسیم یا بدون کلسیم بر روی شاخص‌های التهابی خاص بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر روی 90 مرد و زن 60-30 ساله دیابتی نوع 2 انجام شد. بیماران شرکت کننده به صورت تصادفی به 3 گروه دریافت کننده دوغ( دو بطری ml 250 در روز ) تقسیم شدند . 1. گروه دریافت کننده دوغ ساده (PD) : هر بطری حاوی: mg 150 کلسیم، بدون ویتامین D قابل اندازه گیری. 2. گروه دریافت کننده دوغ غنی شده با ویتامین D (DD): : هر بطری حاویIU 500 ویتامین D و mg 150 کلسیم. 3. گروه دریافت کننده دوغ غنی شده با ویتامین D و کلسیم (CDD): هر بطری حاوی IU 500 ویتامین D و mg 250 کلسیم. تغییرات شاخص‌های التهابی ارزیابی شد. یافته‌ها: در دو گروه DD و CDD غلظت شاخص‌های پروتئین واکنشگر c، IL-1β، IL-6، فیبرینوژن و پروتئین 4 پیوندی با رتینول در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش معنی‌دار داشت. در گروه CDD کاهش پروتئین واکنشگر C و فیبرینوژن در مقایسه با گروه DD بیشتر ولی معنی‌دار نبود. در دو گروه DD و CDD افزایش معنی‌دار در غلظت آدیپونکتین سرم دیده شد (05/0< P). در گروه CDD متوسط تغییرات آدیپونکتین بالاتر از گروه PD بود (021/0 =P). نتیجه گیری: دریافت روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D در دیابتی‌های نوع 2 باعث بهبود شاخص‌های التهابی می‌شود. کلسیم اضافی فقط بر شاخص ضد التهابی آدیپوکین مانند آدیپونکتین تأثیر مفید دارد. کلید واژه‌ها: ویتامینD، التهاب، ادیپوکین‌ها، دیابت نوع 2
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامینD، التهاب، ادیپوکین‌ها، دیابت نوع 2

عنوان انگلیسی Improvment of Vitamin D Status via Daily Intake of Fortified Yougurt Drink Either with or without Extra Calcium Ameliorates Systematic Inflammatory Biomarkers , Including Adipokines,In the Subjects with Type 2Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Systemic inflammation is thought to have a central role in diabetic long-term complications. The aim of this study was to investigate the effects of vitamin D either with or without extra calcium on certain inflammatory biomarkers in the subjects with type 2 diabetes (T2D). Materials and Methods: This was a double-blind, randomized, controlled trial conducted over 12 wk in 90 T2D subjects aged 30–60 yr from both sexes. Subjects were randomly allocated to one of three groups to receive two 250-ml bottles a day of plain Persian yogurt drink or doogh (PD, containing 150 mg calcium and no detectable vitamin D3/250 ml), vitamin D-fortified doogh (DD, containing 500 IU vitamin D3 and 150 mg calcium/250 ml), or calcium + vitamin D3-fortified doogh (CDD, containing 500 IU vitamin D3 and 250 mg calcium/250 ml). The changes in inflammatory markers were evaluated. Results: Compared to the baseline values, highly sensitive C-reactive protein, IL-1β, IL-6, fibrinogen, and retinol binding protein-4 concentrations significantly decreased in both the DD and CDD groups. Although the decrement in highly sensitive C-reactive protein and fibrinogen was more in CDD compared to DD (−4.0 ± 8.5 vs. −1.3 ± 2.8 mg/liter, and −0.40 ± 0.74 and −0.20 ± 0.52 mg/liter, respectively), the differences were not significant. There was a significant increase in serum adiponectin in both the DD and CDD groups (51.3 ± 65.3 vs. 57.1 ± 33.8 μg/liter P < 0.05). Mean adiponectin changes in CDD were significantly higher than in PD (P = 0.021). Conclusion: Daily intake of vitamin D-fortified doogh improved inflammatory markers in T2D subjects, and extra calcium conferred additional benefit only for the antiinflammatory adipokine, i.e. adiponectin. Keywords: Vitamine D, Inflamation, Adipokines, Type2diabetes
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vitamine D, Inflamation, Adipokines, Type2diabetes

نویسندگان مقاله نسترن شریعت زاده | n shariatzadeh


ملیحه زاهدی راد | m zahedi rad


تیرنگ نیستانی | tr neyestani


بهاره نیکویه | b nikooyeh


حمید علوی مجد | h alavi majd


علی کلایی | a kalayi


نیما طیبی نژاد | n tayebinejad


سودابه هروی فرد | s heravifard


شبنم سالک زمانی | sh salek zamani


مریم سلیمانی | m soleimani



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-308&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات