علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۷۷-۸۲

عنوان فارسی بررسی برخی از ویژگی‌‌های فیزیکی و شیمیایی ۸ رقم عمده انار تولید شده در ایران
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: انار با نام علمی‌ Punica Granatum از خانواده Punicaceae و جنس Punica و گونهGranatum است. قسمت خوراکی این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی می‌باشد. هدف از این بررسی تعیین برخی ویژگی‌‌های فیزیکی و شیمیایی 8 رقم مختلف از انار ایران (جمع آوری شده از استان‌‌های مختلف ایران) بود. مواد و روش‌‌ها: دستگاه جذب اتمی برای اندازه گیری مواد معدنی (منگنز، مس، آهن، مس، روی، سرب، کادمیوم، سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم)، روش پتانسیومتری برای تعیین اسیدیته، دستگاه رفراکتومتر برای اندازه گیری مواد جامد محلول در آب، pH متر برای تعیین pH، روش تیتراسیون یرای اندازه گیری ویتامین ث و روش لین و لنون برای اندازه گیری قندکل مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌‌ها: مواد معدنی عمده پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم بودند. مقدار سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم به طور قابل توجهی بیشتر از منگنز، مس، آهن، مس، روی و سرب در آب انار بودند و فلز کادمیوم تشخیص داده نشد. علاوه بر این، به طور متوسط غلظت ویتامین ث، قندکل، مواد جامد محلول در آب، pH و اسیدیته به ترتیب 25/0، 3/13، 82/16، 7/3 و 97/0 بود. نتیجه‌گیری: مواد معدنی موجود در آب انار مشابه با مقادیر تدوین شده در استاندارد ملی ایران و استاندارد کدکس بین المللی می‌باشد. این مطالعه تاکید می‌کند که میوه انار می‌تواند به عنوان منبع خوبی از مواد مغذی در برنامه غذایی قرار گیرد. واژگان کلیدی: انار، ویژگی‌‌های فیزیکی، ویژگی‌‌های شیمیایی، اسپکتروسکوپی جذب اتمی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Survey on the some specifications for 8 major varieties of Iranian Pomegranate
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Pomegranate is an attractive deciduous and somewhat thorny large shrub or small tree (Punica granatum L.) belonging to the family Punicaceae, native to semitropical Asia (Iran ) and naturalized in the Mediterranean region in very early times. The edible part of the fruit contains considerable amounts of sugars, Vitamins, Polyphenols, Polysaccharides and Minerals. The physico-chemical properties of 8 Pomegranate varieties (collected from different provinces of Iran) and corresponding juices where investigated. Materials and Methods: The major minerals index (Mn,Cu,Fe,Zn,Pb,Cd,K,Na,Ca and Mg) were determined by Atomic absorption spectrophotometer. Acidity index was determined by potansiometer, SCC index was determined by refract meter and pH index was determined by pH meter. vitamin C index were determined by titrimetric method and total sugar was determined according to AOAC method. Results: It was perceived by using an atomic absorption spectrophotometer, the quantities of K, Na, Ca and Mg were significantly higher than other minerals (Mn, Cu, Fe, Zn, Pb and Cd) in the fruit juices .In addition the average concentration of Vitamin C, TA, SSC, pH and acidity were respectively 0.25 mg/100g, 13.3g/l, 16.8°B, 3.7 and 0.97. Conclusion: The mineral contents were generally as the same that those established in Iranian national standardthe and codex standard for pomegranate. The study emphasizes that pomegranate fruits can be a good source of nutrients. Keywords: Pomegranate, Physical Specifications, Chemical Specifications, Atomic Absorption Spectrophotometer
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نادیا احمدی | n ahmadi


رویا نوربخش | r noorbakhsh


محمد فرجی | m faraji


قاسم فدوی | gh fadavi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-305&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات