|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۷۳-۱۸۰
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات : مطالعه مورد- شاهدی |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: احتمال ارتباط مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مطرح شده است، اما اطلاعات موجود در این زمینه محدود است. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی بیمارستان محور، در مجموع 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 100 مرد سالم به عنوان گروه کنترل تحت مصاحبه حضوری قرار گرفتند. از مدل رگرسیون به منظور ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات استفاده شد. یافتهها: دریافت بیشتر انواع گوشتهای قرمز (5/12-7/1=CI 95%,6/4OR= ) با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط میباشد. در این میان، مصرف بیشتر گروه امعاء و احشاء (6/7-3/1=CI 95%,1/3OR= ) و گوشت فراوری شده (1/6-0/1=CI 95%,5/2OR= ) به طور معنیداری با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بودند (05/0>(p. مصرف بیشتر گروه گوشت گاو و گوسفند، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش داد؛ اگرچه این رابطه معنیدار نبود (762/0=(p. همچنین در این مطالعه نشان داده شد که دریافت بیشتر ماهی (2/0-02/0=CI 95%,07/0OR= )، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط میباشد. تأثیر دریافت ماکیان بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، معنیدار نبود (083/=(p. نتیجه گیری: احتمالاً دریافت بالای گوشتهای فراوری شده و امعاء و احشاء با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط میباشد. علاوه براین ، مصرف ماهی ممکن است یک عامل محافظتی در برابر سرطان پروستات باشد. واژگان کلیدی: سرطان پروستات، گوشت، ماهی، ماکیان، مطالعه مورد- شاهدی |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
سرطان پروستات، گوشت، ماهی، ماکیان، مطالعه مورد- شاهدی |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of intake of red meat, processed meat, organ meat, fish, poultry on prostate cancer: A case control study |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and objective: Red and processed meat may increase the risk of prostate cancer. Data on diet and prostate cancer is sparse, thus, the present study examined the effect of processed and unprocessed red meat, organ meat, fish, and poultry on the risk of prostate cancer. Materials and methods: In this hospital-based, case-control study, 50 patients with prostate cancer and 100 control patients participated. Regression methods were used to examine the relationship between processed and unprocessed red meat, organ meat, fish, and poultry consumption and prostate cancer risk. Results: A significant positive association was recorded for the consumption of total meat intake and the risk of prostate cancer (above median vs. below median: OR = 4.6, 95% CI = 1.7-12.5). A significant positive association between organ meat (above median vs. below median: OR = 3.1, 95% CI = 1.3-7.6) and processed meat (above median vs. below median: OR = 2.5, 95% CI = 1.0-6.1) and the risk of prostate cancer was observed. The positive association between beef and mutton consumption and the risk of prostate cancer was not significant (p = 0.762). Fish consumption was negatively associated with the risk of prostate cancer (above median vs. below median: OR = 0.07, 95% CI = 0.02-0.2). The association between poultry consumption and risk of prostate cancer was not significant (p = 0.083). Conclusion: The results of the present study suggest that high consumption of processed meat and organ meat may be positively associated with the increased risk of prostate cancer. Fish consumption, by contrast, could be a protective factor against prostate cancer. Keywords: Prostate cancer, Meat, Fish, Poultry, Case control study |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Prostate cancer, Meat, Fish, Poultry, Case control study |
|
نویسندگان مقاله |
فایزه عسکری | f askari
ساره عدالتی | s edalati
مهدی کاردوست پاریزی | m kardoust parizi
بهرام رشیدخانی | b rashidkhani
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-461&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|