چغندرقند، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۱۶۱-۱۴۷

عنوان فارسی استفاده از عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کنترل عوامل میکروبی جداسازی شده از چغندرقندهای انبارشده، در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله از هنگام برداشت چغندرقند از مزارع تا انتقال به کارخانه قند و تبدیل آن به قند مدت طولانی صرف می‎گردد. چغندرقند در حین برداشت و انتقال، آسیب دیده و زخمی می‎شود و محل مناسبی از لحاظ دما، رطوبت، pH و غلظت قند برای رشد انواع میکروارگانیسم‎های ساکارولیتیک ایجاد می‎کند. در این تحقیق از ریشه‎های انبار شده در سه ماه بهار 1390 و هم‎چنین شربت فرآوری شده با حرارت در یکی از کارخانه‎های تولید قند و شکر اصفهان جهت جداسازی و شناسایی انواع میکروارگانیسم‎ها نمونه‎برداری تصادفی صورت گرفت. تکه‎های آلوده پس از شستشو و ضدعفونی کردن سطح ریشه‎ها از مناطق مختلف بافت آن‎ها جداسازی و پس‎از تهیه رقت، عملیات خالص‎سازی و شناسایی میکروارگانیسم‎ها با روش‎های استاندارد میکروبیولوژیک انجام شد. در ادامه مطالعه، تأثیر عصاره اتانولی بره موم زنبورعسل به‎عنوان یک ماده ضدمیکروبی بیولوژیک در شرایط آزمایشگاهی بر روی باکتری‎ها و قارچ‎های جداسازی شده مورد ارزیابی قرار گرفت و تأثیر آن با دو ماده ضدعفونی کننده هیپوکلریت سدیم و هیپوکلریت کلسیم مقایسه گردید. در نتیجه آزمایشات، انواع باسیل‎ها و کوکسی‎های گرم مثبت شامل جنس‎های باسیلوس، لوکونوستوک، استافیلوکوکوس و استرپتوکوکوس از گروه باکتری‎ها و انواع قارچ‎ها مانند جنس‎های پسیلومایسس، کریزوسپوریوم، پنی سیلیوم، فوزاریوم و پیتیوم جداسازی، خالص‎سازی و شناسایی شدند. در میان باکتری‎های جداسازی شده انواع بیماری زا شامل استافیلوکوکوس ارئوس و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس نیز حضور داشتند. شمارش باکتری‎ها در شربت فراوری شده با حرارت نشان دهنده بقای اسپور باکتری‎ها و رشد آن‎ها به تعداد 53 واحد تشکیل‎دهنده کلنی در میلی لیتر پس از رویش بود. باکتری‎هایی که در شربت پس‎از فراوری باقی ماندند متعلق به جنس باسیلوس بودند. اعضای جنس باسیلوس به عنوان پاتوژن‎های فرصت‎طلب انسانی مطرح هستند و برخی از آن‎ها فراورده‎های حساسیت زا تولید می‎کنند، بنابراین رعایت مواردی که موجب کاهش تعداد آن‎ها در مراحل انبارداری چغندرقند می‎شود، علاوه‎بر کنترل کاهش کیفیت محصول از نظر بهداشتی نیز قابل توجه است. عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ماده بیولوژیک بی‎خطر برای سلامت انسان دارای تأثیر قابل توجهی بر روی میکروارگانیسم‎های جداسازی شده بود به طوری که کمترین غلظت لازم برای حذف کلیه باکتری‎ها و قارچ‎ها شش برابر کمتر از هیپوکلریت سدیم و 12 برابر کمتر از هیپوکلریت کلسیم بود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چغندرقند،مقاومت،ریزومانیا،نشانگر مولکولی،RAPD-PCR،

عنوان انگلیسی Identification and biological control of microbial rotting agents of stored beets in sugar industry
چکیده انگلیسی مقاله There is a long period between harvested beets and their transfer to the sugar factory. Sugar beet crop is damaged and injured during harvest and transport which provides a suitable place for various saccharoliytic microorganisms growth in terms of temperature, moisture, pH and glucose concentration. In this study, samples were randomly selected from the roots stored in spring 2010 and also the processed syrup in one of the sugar factories in Isfahan, to isolate and identify microorganisms. After washing and disinfecting the root's surface, infected pieces were taken from different parts of tissue. After preparation of dilution series, isolation and identification of microorganisms were carried out using standard microbiological methods. In the next stage, the impact of the ethanolic extract of the honey bee prepolis as an antimicrobial agent was studied under the controlled environment on the isolated bacteria and fungi. And, its effect was compared with two disinfecting materials, i.e. sodium hypochlorite and calcium hypochlorite. Different kinds of gram-positive bacilli and cocci, including genus Bacillus, Leuconostoc, Staphylococcus and Streptococcus from bacteria, and several types of fungi constitute Paecilomyces, Chrysosporium, Pencillium, Fusarium and Pythiumwere isolated, purified and identified. Pathogenic bacteria such as Staphylococcus aureus and Staphylococcus saprophyticus were detected among the isolated bacteria. Bacterial counting in heated syrup showed the presence of bacterial spores and the re- growth of bacteria as 53 colony forming units per ml. after emergence. The bacterial population remained in heated syrup was belonged to the Bacillus species. These bacteria are called as ' human opportunistic pathogens' and some of them are allergens. Therefore, it is important to control their population instored sugar beet which can improve the quality of the crop and health parameters. Ethanol extract from bee Propolis had significant effect on isolated microorganisms, so that the minimum lethal concentration of Propolis was 6 times less than sodium hypochlorite and 12 times less than calcium hypochlorite.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعیده نوری |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

نفیسه سادات نقوی | nafiseh sadat
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

مریم محمدی سیچانی | mohammadi sichani
مربی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

مهدیه گل گل جم | گل گل جم
کارشناس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

محمد علی ضیای | mohammad ali
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، گروه علوم پایه، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان (Islamic azad university of isfahan khorasgan)


نشانی اینترنتی http://jsb.areeo.ac.ir/article_2494_8757f27070348c3586c967b972562d44.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1513/article-1513-253197.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات