این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۱، شماره ۳۰، صفحات ۳۹-۴۸

عنوان فارسی اثر دانه کلزا (خام و برشته) و سطوح کنسانتره جیره بر عملکرد و صفات کمی و کیفی لاشه بره‌های نر لری
چکیده فارسی مقاله    این تحقیق به‌منظور بررسی اثر دانه کلزا (خام و برشته) و سطح کنسانتره جیره بر عملکرد رشد و صفات کمّی و کیفی لاشه بره‌های نر نژاد لری انجام شد. برای انجام آزمایش، تعداد 54 رأس بره­ی نر 0/86±30 کیلوگرمی انتخاب شد. تیمارها شامل دو سطح دانه کلزا (خام و برشته) و سه سطح کنسانتره (60، 70 و 80 درصد) بوده که بر اساس آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی (3×2) با سه تکرار (هر تکرار شامل 3 رأس بره) انجام شد. اثر دانه کلزا (خام و برشته) و سطح کنسانتره جیره بر افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی معنی‌دار شد (0/05>p). بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی به‌ترتیب با میزان 230 گرم و 52/5 در بره‌های تغذیه‌شده با دانه کلزا برشته و 70 درصد کنسانتره بود. دانه کلزا (خام و برشته) و سطح کنسانتره جیره اثر معنی‌داری روی درصد گوشت لخم، درصد کل چربی لاشه و درصد لاشه سرد و گرم داشت (0/05>p). بالاترین راندمان لاشه، وزن لاشه سرد بدون دنبه و درصد گوشت لخم مربوط به بره‌های تغذیه‌شده با دانه کلزا برشته و 70 درصد کنسانتره بود (0/05>p). نتایج نشان داد خصوصیات کیفی از جمله pH، ترکیب شیمیایی و رنگ گوشت تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت اما درصد گوشت لخم در تیمار 70 درصد کنسانتره و دانه کلزا برشته بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این تحقیق نشان داد تیمار دانه کلزا برشته و 70 درصد کنسانتره به دلیل خصوصیات عملکردی بالاتر و صفات لاشه بهتر نسبت به تیمارهای دیگر برتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بره لری، دانه کلزا، صفات کمّی و کیفی لاشه، عملکرد، کنسانتره

عنوان انگلیسی The Effect of Canola Seed (Raw and Roasted) and Dietary Concentrate Level on Growth Performance and Quantitative and Qualitative Carcass Traits of Lori Male Lambs
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of canola seed (raw and roasted) and diet concentrate levels on growth performance and quantitative and qualitative characteristics of carcass of Lori male lambs. A total of 54 male 30±0.86kg lambs were selected for the experiment. Treatments consisted of two levels of canola seed (raw and roasted) and three levels of concentrate (60, 70 and 80%). The experiment was conducted as factorial with completely randomized design (2 × 3) with three replicates (each replicate containing 3 lambs). The effect of canola seed (raw and roasted) and diet concentrate level on weight gain and feed conversion ratio were significant (P< 0.05). The most daily gain and the bet feed conversion ratio were 230g and 5.52 in lambs fed with roasted canola seed and 70% concentrate, respectively.  The canola seed (raw and roasted) and diet concentrate had a significant effect on lean meat percentage, total carcass fat percentage and cold and hot carcass percentage (P< 0.05). The highest carcass yield, cold carcass weight, carcass and meat percentage were related to lamb fed with roasted canola seed and 70% concentrate (P< 0.05). The production cost per kg of live weight, cost per kg of carcass and lean meat in lambs fed roasted canola seed and 70% concentrate were lower than other treatments. The results showed that the qualitative characteristics including pH, chemical composition and color of meat were not affected by diets.  The results of this study showed that the treatment of roasted canola seeds and 70% concentrate was superior to other treatments due to higher performance characteristics and better carcass traits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Canola, Concentrate, Lori lamb, Performance, Quantitative and qualitative carcass traits

نویسندگان مقاله بهروز یاراحمدی | Behrouz Yarahmadi
Department of Animal Sciences, Lorestan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, , AREEO, Khorram Abad, Iran
بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

محسن محمدی ساعی | Mohsen mohamadi Saei
Department of Animal Sciences, Lorestan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, , AREEO, Khorram Abad, Iran
بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

علیرضا چگنی | Alireza Cheqeni
Department of Animal Sciences, Lorestan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, , AREEO, Khorram Abad, Iran
بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

نادر پاپی | Nader Papi
Director of the Institute research stations, Animal Science Research Institute (ASRI), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مدیر ایستگاههای تحقیقاتی مؤسسه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج ایران.

علیرضا آقاشاهی | Alireza Aghashahi
Animal Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj Iran
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بخش تحقیقات تغذیه دام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج ایران.


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1187-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات