علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی تأثیر شیر سویای غنی شده با امگا-۳ و تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم لاکتیس بر قند خون، وزن بدن و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت ملیتوس یک اختلال شایع اندوکرین است که به وسیله کمبود یا مقاومت به انسولین مشخص می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شیر سویای غنی شده با امگا-3 و تخمیر شده با بیفیدوباکتریوم لاکتیس بر قند خون، وزن بدن و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی انجام گرفت. مواد و روشها: موش‌های صحرایی دیابتی شده به 4 گروه تقسیم شدند. یک گروه نیز به عنوان کنترل سالم در نظر گرفته شد. در طول مدت مداخله، گروه‌های کنترل سالم و کنترل دیابتی، روزانه 1میلی‌لیتر آب مقطر و گروه‌های دیابتی، 1میلی‌لیتر از هریک از محصولات شیرسویا، شیرسویای پروبیوتیک و شیرسویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 از طریق گاواژ دریافت نمودند. قند خون و وزن بدن به صورت هفتگی و پروفایل لیپیدی در انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. یافتهها: در مقایسه 3 گروه تحت درمان با گروه کنترل دیابتی، دریافت هر 3 محصول توانست سطح قند خون، تری‌گلیسرید و کلسترول‌تام را به طور معنی‌داری کاهش دهد (05/0 P<)، که بیشترین کاهش برای گروه دریافت کننده شیر‌سویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 بود. در پایان مطالعه، میزان وزن بدن در هر 3 گروه تحت درمان نسبت به گروه کنترل دیابتی به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0P<)، که میزان افزایش در گروه دریافت کننده شیر سویای پروبیوتیک غنی شده با امگا-3 نسبت به 2 گروه دیگر بیشتر بود. نتیجه گیری: به طور کلی ترکیب شیرسویا، پروبیوتیک‌ها و امگا-3 ، احتمالا در کاهش عوارض مرتبط با دیابت مؤثر می‌باشد. واژگان کلیدی: شیرسویا، پروبیوتیک، امگا-3، موش‌های صحرایی دیابتی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیرسویا، پروبیوتیک، امگا-3، موش‌های صحرایی دیابتی

عنوان انگلیسی The effects of omega-3 fatty acid-fortified soymilk fermented with bifidobacterium lactis, on the body weight, blood glucose and lipid profile of diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Type-2 diabetes is a prevalent metabolic disorder characterized by both insulin deficiency and peripheral insulin resistance. This study was undertaken to determine the effects of omega-3 fatty acid-fortified soymilk fermented with bifidobacterium lactis on the body weight, blood glucose and lipid profile of diabetic rats. Materials and methods: Diabetic rats were divided into four groups (one being diabeteic control) a fifth group was added as a normal control. The two control groups (normal control and diabetic control) received, by tube-feeding, 1 mL/day of distilled water, while the three diabetic groups received 1 mL/day of soymilk (SM), fermented soymilk (FSM) and fermented soymilk fortified with omega-3 fatty acids (FSM+omega-3). Body weight and blood glucose were monitored weekly and the lipid profile was measured at the end of the 28-daty period. Results: As compared with the diabetic group, administration of SM, FSM and FSM+omega-3 for 28 days led to statistically significant (p< 0.05) reductions in blood glucose, total cholesterol and triglyceride concentrations, with the maximum reduction in the FSM+omega-3 fatty acid group. In addition, as compared to the diabetic group, body weight in the 3 treated groups receiving the SM, FSM and FSM+omega-3 fatty acids increased significantly (p< 0.05), the maximum weight gain being in the FSM+omega-3 fatty acid group. Conclusion: The findings suggest that fermented soy milk fortified with omega-3 fatty acids may be beneficial in preventing or delaying the progression of type-2 diabetes. Keywords: Soymilk, Probiotic, Omega-3 fatty acids, Diabetic rats
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Soymilk, Probiotic, Omega-3 fatty acids, Diabetic rats

نویسندگان مقاله محسن محمدی سرتنگ | m mohammadi sartang
shiraz- razi bolvard- school of nutrition and food sciences
شیراز- بلوار رازی- دانشکده تغذیه و علوم غذایی

محمد مظلومی | m mazloomi
shiraz- razi bolvard- school of nutrition and food sciences
شیراز- بلوار رازی- دانشکده تغذیه و علوم غذایی

نادر تنیده | n tanideh
shiraz- school of medicine
شیراز- دانشکده پزشکی

عباس رضاییان زاده | a rezaian zadeh
shiraz- school of health
شیراز- دانشکده بهداشت


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1631-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات