|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۵۱-۶۰
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر برخی پارامترهای تولید و زمان نگهداری بر ویژگیهای جریانپذیری پودر عصاره مالت خشک شده به روش پاششی |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: جریانپذیری یکی از مهمترین ویژگیهای فیزیکی پودرها است و تحت شرایط معینی، شمار زیادی از کاربردهای صنعتی را تحت تأثیر قرار میدهد. شرایط محیطی در طول فرآوری و یا حمل و نقل، از جمله دما، رطوبت، بار الکترواستاتیک و زمان، میتوانند به -شدت جریانپذیری پودرها را تحت تأثیر قرار دهند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر شاخصهای فرایند خشک کردن پاششی مانند دمای هوای ورودی و غلظت مالتودکسترین و زمان نگهداری بر خواص فیزیکی و شاخصهای جریانپذیری پودر عصاره مالت خشک شده به روش پاششی بود. مواد و روشها: در این تحقیق، فرآیند تولید با استفاده از یک خشککن پاششی در مقیاس پایلوت انجام شد. دمای هوای ورودی و غلظت مالتودکسترین (20-18DE=) متغیرهای فرآیند بودند. مالتودکسترین بهعنوان کمک خشککن در غلظتهای 20، 30 و 40% (w/w) براساس وزن عصاره مالت و هوای ورودی با دمای (140، 160 و C˚180) و بهصورت همجهت با خوراک برای فرآیند خشک کردن استفاده گردید. تأثیر شرایط تولید و اندازه ذرات بر شاخصهای جریانپذیری (نسبت هاسنر، زاویه استاتیک ریپوز و شاخص تراکمپذیری) در طول زمان نگهداری نمونهها در محفظهای بسته (با رطوبت نسبی 44% با استفاده از محلول اشباع نیترات منیزیم) در (05/0p<) مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: بهعلت جاذبالرطوبه بودن پودرها در طول زمان، بهشدت از جریانپذیری پودرها کاسته شد. نتایج نشان دادند که با افزایش دمای هوای ورودی، اندازه ذرات افزایش، اصطکاک کاهش و جریانپذیری پودرها افزایش یافت. همچنین، با افزایش غلظت مالتودکسترین، چسبندگی و جاذبالرطوبه بودن ذرات بطور معنیداری (05/0p<) کاهش یافت، که این امر منجر به افزایش جریانپذیری پودرها گردید. نتیجه گیری: دمای C˚180 و غلظت 40% مالتودکسترین، بهترین تأثیر بر خواص فیزیکیشیمیایی و جریانپذیری پودرها پس از تولید و در طول نگهداری گذاشتند. واژگان کلیدی: پودر عصاره مالت، جریانپذیری، خشک کردن پاششی، زاویه ریپوز، شاخص تراکمپذیری، نسبت هاسنر |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Some Production Parameters and Storage Time on the Flowability Characteristics of Spray-dried Malt Extract Powder |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Flowability is one of the most important physical characteristics of powders, and under given circumstances, affects a large number of industrial applications. Environmental conditions during the processing or transport including temperature, humidity, electrostatic charge and time can critically affect the flowability of powders. The aim of this study was to investigate the spray drying parameters such as inlet air temperature, maltodextrin concentration and storage time on the physical and flowability characteristics of spray-dried malt extract. Materials and Methods: In this study, a pilot-scale spray dryer was employed for drying the produced products. Process variables were inlet air temperature and maltodextrin concentration (DE=18-20). Maltodextrin as drying aid was used in 20, 30 and 40% (w/w) concentrations based on the wet weight of malt extract. Inlet air temperatures of 140, 160 and 180˚C in a co-current regime with feed were used. The effect of production conditions and particle size on the flowability indices (Hausner ratio, static angle of repose and compressibility index) during storage of the samples was investigated in a closed environment (RH= 44% using a saturated solution of magnesium nitrate) (p< 0.05). Results: Flowability of the powders was drastically reduced during the storage time due to the hygroscopicity. Furthermore, the results showed that by increasing the inlet air temperature and maltodextrin concentration, the particle size was increased, while stickiness and hygroscopicity significantly (p< 0.05) were reduced leading to an increase in the powders’ flowability. Conclusion: An inlet air temperature of 180˚C and a maltodextrin concentration of 40% had the most contribution on the physic-chemical characteristics and flowability of the powders during the storage time. Keywords: Angle of repose Compressibility index Flowability Hausner ratio Malt extract powder Spray drying |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
خشایار سرابندی | khashayar sarabandi department of food science, college of agricuulture, university of tabriz گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورز دانشگاه تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
سیدهادی پیغمبردوست | seyed hadi peighambardoust department of food science, college of agricuulture, university of tabriz گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورز دانشگاه تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-291-5&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|