این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۰، صفحات ۱۵۳-۱۶۳
عنوان فارسی
مطالعه انبارمانی پسته تر رقم احمد آقایی با کاربرد گاماآمینوبوتریک اسید و واکس کارنوبا
چکیده فارسی مقاله
در سال 1397 آزمایشی به منظور بررسی تیمار تلفیقی گاماآمینوبوتیریک اسید و واکس کارنوبا روی انبارمانی پسته تر بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل پوشش¬های خوراکی در 5 سطح شامل؛ شاهد (آب مقطر)، گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (G10)، یک درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (C1G10)، دو درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (C2G10) و سه درصد کارنوبا به همراه گاماآمینوبوتیریک اسید 10 میلی¬مولار (C3G10) و زمان انبارمانی در دو سطح (25 و 50 روز) بود. نتایج نشان داد در طی انبارمانی اکثر ویژگیهای کمی و کیفی از جمله سفتی پوست و مغز ( از 4 تا 8 درصد در تیمارهای مختلف برای سفتی پوست و از 7 تا 19 درصد در تیمارهای مختلف برای سفتی مغز)، درصد رطوبت پوست ( از 1 تا 2 درصد)، کلروفیل کل مغز (از 11 تا 34 درصد برای تیمارهای مختلف)، عطر (از 3 تا 30 درصد) و طعم (7 درصد کاهش در روز 50ام انبارمانی) روند نزولی نشان داد. در طی زمان انبارداری کارتنوئید مغز (از 5 تا 22 درصد) ترکیبات فنلی کل مغز (از 35 تا 44 درصد)، فلاونوئید مغز (از 8 تا 32 درصد)، لیپید مغز(از 31 تا 65 درصد)، فعالیت آنتی اکسیدانتی (از 2 تا 4 درصد) روند صعودی داشتند. به نظر میرسد تیمار C1G10 در بین تیمارهای کابردی قادر به حفظ اکثر ویژگیهای کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز انبارمانی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
، فعالیت آنتیاکسیدانی،کلروفیل و کارتنوئید،گاما آمینوبوتریک اسید،لیپید مغز،واکس کارنوبا
عنوان انگلیسی
Study on Storage of Fresh Pistachio Cultivar Ahmad Aghaie Using Gamma Aminobutyric Acid and Carnuba Wax
چکیده انگلیسی مقاله
In 2018, the effect of combined treatments of gamma aminobutyric acid with carnuba wax on storage of fresh pistachio cultivar Ahmad Aghaie was investigated using a factorial experiment based on a completely randomized design with three repeats. Factors were edible coatings in five levels including control (distilled water), 10 mM gamma aminobutyric acid (G10), 1% carnoba with 10 mM gamma aminobutyric acid (C1G10), 2% carnoba with 10 mM gamma aminobutyric acid (C2G10) and 3% carnoba with 10 mM gamma aminobutyric acid (C3G10) and the storage time at two levels (25 and 50 days). The results showed that most of the qualitative and quantitative traits such as hull and kernel firmness (4-8% for hull firmness and 7-19% for kernel firmness in different treatments), hull moisture percent (1-2%), total kernel chlorophyll (11-34% in different treatments), aroma (3-30%) and taste (7% decrease in 50th day) showed a descending trend during storage. Kernel carotenoids (5-22%), kernel phenolic compounds (35-44%), kernel flavonoids (8-32%), kernel lipids (31-65%), and antioxidant activity (2-4%) showed an increasing trend. Among the applied treatments, C1G10 seemed to be able to retain most of the qualitative and quantitative characteristics of fresh Ahmad Aghaie pistachio up to 50 days of storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity,kernel lipid,carnuba wax,chlorophyll and carotenoids,gamma aminobutyric acid
نویسندگان مقاله
بتول حسینی | batool hosseni
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran,:
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
فاطمه ناظوری | Fatemeh nazoori
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran,:
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
سیدحسین میردهقان | Hossein Mirdehghan
, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran:
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12780-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات