این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۳، صفحات ۱۰۹-۱۲۰

عنوان فارسی تاثیر پوشش آلوئه ورا-لیمونن و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات پس از برداشت خیار (رقم نگین)
چکیده فارسی مقاله پوشش آلوئه ورا- لیمونن به همراه بسته بندی اصلاح شده (MAP) برای بهبود ویژگی های کیفیت خیار گلخانه ای رقم نگین مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها با محلول آلوئه ورا- لیمونن (10٪ + 3٪ حجمی/حجمی) پوشش دهی و در دو شرایط گازی مختلف بسته بندی شدند: A  (21% O2 با 12 منفذ به قطر 5mm )، B (10% O2 + 5%  CO2، MAP فعال). بسته ها به مدت 15 روز در دو دمای 20 و 4 درجه سانتیگراد نگهداری شده و آزمایشات هر 5 روز یک بار روی نمونه ها انجام شد. خصوصیات پس از برداشت خیار مانند آنالیز گاز، افت وزن، سفتی، pH، مواد جامد محلول، محتوای کلروفیل، رشد قارچ و خصوصیات ارگانولپتیک بررسی شدند. اثرات متقابل پوشش، بسته بندی، دما و مدت زمان نگهداری نشان داد که پوشش آلوئه ورا و MAP پارامترهای کیفی خیار را بهبود بخشیدند. با این حال، استفاده از MAP فعال در دمای بالاتر (20 درجه سانتیگراد) به مشکلات کیفیت منجر شده و فقط در نگهداری کوتاه مدت امکان پذیر است. استفاده ترکیبی از MAP فعال و پوشش آلوئه ورا روی خیار یک روش کارآمد به عنوان جایگزین روش های سنتی برای کاربردهای تجاری پیشنهاد می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس لیمونن،بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP)،پوشش آلوئه ورا،خیار

عنوان انگلیسی Improving postharvest attributes of Cucumber (Negin cultivar) using Combination of Aloe Vera-Limonene Coating and MAP
چکیده انگلیسی مقاله Aloe vera-limonene coating in combination with modified atmosphere packaging (MAP) have been used to improve quality attributes of cucumber. Samples were coated with Aloe vera-limonene solution (10%+3% V/V) and packed with two gaseous conditions:  A (21% O2, macro-perforated), B (10% O2 + 5% CO2, active MAP); they were stored at two temperatures (20, and 4 °C). Postharvest properties of cucumber such as gas analysis, weight loss, firmness, pH, total soluble solids, chlorophyll content, fungal growth, and organoleptic properties were determined. Interactive effects of coating, package, temperature, and storage period showed that the Aloe vera coating and the MAP significantly improved quality parameters of cucumbers. However, using active MAP at higher temperature (20°C) led to quality problems and is just feasible in shorter storage period. Combined usage of active MAP and Aloe vera-based coating on cucumber suggest an efficient procedure as an alternative of traditional ones for commercial application.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aloe vera,Coating,Cucumber,limonene,MAP

نویسندگان مقاله گیسو ملکی | Gisoo Maleki
Ph.D. Student of Food Science and Technology Department, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad.
دانشجوی دکترای مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

بهاره سالمی | bahareh salemi
Ph.D. Student of Food Science and Technology Department, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad
دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

ناصر صداقت | Nasser Sedaghat
Professor of Food Science and Technology Department, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad.
استاد گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14284-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات