این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علمی شیلات ایران، جلد ۲۹، شماره ۵، صفحات ۲۷-۳۶

عنوان فارسی مقاله علمی-پژوهشی: اثر ریزجلبک Aphanothece halophytica بر ترکیب اسید‌‌های چرب و اسید‌‌های آمینه ناپلیوس آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana)
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر، به‌‌ منظور بررسی اثر ریز جلبک (Aphanothece halophytica) بر ترکیب اسید‌‌های چرب و اسیدهای آمینه ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به مدت 3 هفته صورت گرفت. در این مطالعه، سیست‌‌ها تحت شرایط استاندارد تخم‌‌گشایی شدند. سپس تعداد 1200000 عدد ناپلیوس در یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 100000 در هر تکرار) که شامل: میزان 200 میلی‌‌لیتر ریزجلبک با تراکم سلولی جلبک به‌‌ترتیب 106×22، 106×16 و106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر و تیمار شاهد (مخمر 1 گرم به ازای 10000 عدد ناپلیوس) بود، مورد استفاده قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در پایان آزمایش، بیشترین میزان ایکوزاپنتانوئیک اسید (25/0±99/3 درصد) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (02/0±44/1 درصد) در تیمار تغذیه شده با ریزجلبک با تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید، سرین، گلیسین، هیستیدین، آرژنین، ترئونین، آلانین، تیروزین، والین، متیونین، ایزولوسین، لوسین و مجموع اسیدهای آمینه در تیمار تغذیه شده با ریزجلبک با تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر مشاهده شد و اختلاف معنی‌‌داری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که ناپلیوس آرتمیا تغذیه شده با سطوح مختلف این ریزجلبک ترکیب اسید‌‌های چرب و اسید‌‌های آمینه بهتری را در مقایسه با شاهد نشان داد و استفاده از تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر جلبک A. halophytica در جیره غذایی ناپلئوس آرتمیا توصیه می‌‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرتمیا ارومیانا، ترکیب اسید چرب ، اسید آمینه، ریزجلبک Aphanothece halophytica

عنوان انگلیسی Effect of Aphanothece halophytica microalgae on fatty acids and amino acids composition of Artemia urmiana nauplius
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to evaluate the effect of different levels of Aphanothece halophytica microalgae on the fatty acids and amino acids composition of Artemia urmiana nauplius for 3 weeks. Cysts were hatched under identical standard conditions and the experiment was conducted in a completely randomized design with 1200000 of nauplius in 3 trial treatments and 3 replicates (n=100000 in each replicate) included: with 200 mL microalgae with 22 × 106, 16× 106 and 13× 106 cell/mL respectively and control group (1g yeast per 10000 nauplius).The results showed that at the end of experiment, the highest EPA (3.99± 0.25%) and DHA (1.44±0.02 %) was showed in treatments fed with 13× 106 cell/mL. Also, the highest Asp, Gli, Ser, Gly, His, Arg, Thr, Ala, Tyr, Val, Met, Ile, Leu and AA was shown in treatments fed with 13× 106 cell/mL which  showed significant difference compared to other treatments (P< 0.05) Overall, the results of the present study revealed that A. urmiana nauplius fed with different levels of A. halophytica microalgae showed better fatty acid and amino acid composition than to control group, and use of 13× 106 cell/mL A. halophytica algae could suggest for A. urmiana nauplius.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artemia urmiana, Fatty acid composition, Amino acid, Aphanothece halophytica algae

نویسندگان مقاله پریا اکبری | paria Akbary
Chabahar Maritime University
دانشگاه دریانوردی چابهار

زهرا امینی خویی | Zahra Amini khoei
Iranian Fisheries Research Science
موسسه تحقیقات شیلات

الناز عرفانی فر | Elnaz Erfanifar
Iranian Fisheries
موسسه تحقیقات شیلات


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-45-25&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تکثیر و پرورش
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات