این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۹، شماره ۶، صفحات ۱۶۷-۱۷۸
عنوان فارسی
مقاله علمی – پژوهشی: استخراج و ارزیابی ویژگیهای ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوهای Sargassum ilicifolium
چکیده فارسی مقاله
آلژینات یکی از پلیساکاریدهای منحصربهفرد موجود در جلبکهای قهوهای است که به طور گسترده در صنایع نساجی، کاغذ، غذایی، داروئی، پزشکی و آرایشی-بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. سواحل جنوبی کشور ما دارای تعداد زیادی گونه جلبک قهوهای میباشد. اما متاسفانه تاکنون مطالعات محدودی جهت استخراج پلیساکارید آلژینات از این منابع صورت پذیرفته است. بر این اساس در تحقیق حاضر پلیساکارید آلژینات از جلبک قهوهای Sargassum ilicifolium استخراج و خالصسازی گردید. در ادامه بازده، وزن مولکولی، ویژگیهای ضداکسایشی (خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی آهن) و امولسیون کنندگی (شاخص امولسیفایری) آلژینات استخراج شده، ارزیابی گردید. همچنین طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FT-IR) برای شناسایی گروههای عاملی آلژینات مورد استفاده قرار گرفت. بازده پلیساکارید استخراج شده 24/1±84/20 درصد (بر مبنای وزن خشک جلبک) بود. نتایج طیف FT-IR نشان داد که پلیساکارید استخراج شده عمدتاً آلژینات سدیم میباشد. وزن مولکولی آلژینات استخراج شده 1865 کیلو دالتون اندازهگیری شد. میزان مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و کاهندگی آهن آلژینات استخراجی در غلظت یک میلیگرم بر میلیلیتر بهترتیب 03/2±17/18 درصد و 004/0±155/0 (جذب) اندازهگیری شدند. آلژینات استخراج شده قادر به امولسیون کردن روغنهای آفتابگردان، ذرت و کانولا بوده است که در این بین بیشترین و کمترین مقدار شاخص امولسیون کنندگی بهترتیب در روغنهای آفتابگردان و کانولا مشاهده شدند. به طورکلی، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که آلژینات استخراجی از گونه S. ilicifolium دارای ویژگیهای ضد اکسایشی متوسط و امولسیون کنندگی بالا میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جلبکهای قهوهای، Sargassum ilicifolium، آلژینات، ویژگیهای ضداکسایشی، ویژگیهای امولسیون کنندگی
عنوان انگلیسی
Extraction, Antioxidant and Emulsifying Properties of Alginate from Brown Seaweed Sargassum ilicifolium
چکیده انگلیسی مقاله
Alginate is one of the unique polysaccharides present in brown algae which are widely used in textile, paper, and food, pharmaceutical, biomedical and cosmetic industries. There are many seaweed species in the southern coast of our country (Iran). However, very few studies have been done so far on the extraction of alginate from these indigenous resources. Therefore, in the present study, alginate was extracted and purified from a brown seaweed Sargassum ilicifolium. Then, yield, molecular weight, antioxidant activity (DPPH radical scavenging activity and reducing power (FRAP), and emulsifying properties (emulsification indices) of the isolated alginate were evaluated. Furthermore, FT-IR spectra were used to identify the functional groups of the extracted alginate. Alginate extraction yield was 20.84±1.24% (based on seaweed dry weight). FT-IR results showed that the extracted polysaccharide was mainly sodium alginate. The molecular weight of the extracted alginate was 1865 kDa. The DPPH radical scavenging activity and the reducing power of the extracted alginate at 1 mg/ml were 18.17±2.03% and 0.155±0.004 (Abs), respectively. The extracted alginate was able to emulsify sunflower, corn, and canola oils. The highest and lowest emulsification indices (E24) were observed in sunflower and canola oils, respectively. Overall, the results of the present study showed that the alginate extracted from S. ilicifolium has medium antioxidant and high emulsifying properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Brown seaweed, Sargassum ilicifolium, Alginate, Antioxidant properties, Emulsifying properties
نویسندگان مقاله
سمیرا جدی | Samira Jeddi
Tarbiat Modares University
دانشگاه تربیت مدرس
مسعود رضائی | Masoud Rezaei
Tarbiat Modares University
دانشگاه تربیت مدرس
مهدی آل بوفتیله | Mehdi Alboofetileh
Iranian Fisheries Science Research Institute
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-2605-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوتکنولوژی و فرآوری های شیلاتی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات