این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 18 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۳۰، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۸
عنوان فارسی
مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر باکتری پروبیوتیک Pediococcus acidilactici در کاهش سمیت دیازینون بر ناپلی Artemia franciscana
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه حاضر، اثر باکتری پروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر کاهش سمیت آفتکش دیازینون برArtemia franciscana مورد بررسی قرار گرفت. بعد از تعیین دوز کشندگی سم دیازینون بر ناپلی آرتمیا، تعداد 5 تیمار از غلظتهای مختلف (صفر، 106×75/3، 106×5/7، 106×25/11 و 106×15 کلونی بر میلیلیتر) باکتری P. acidilactici برای بررسی نقش آن در کاهش تاثیر سم در محیطهای کشت ناپلی آرتمیا استفاده شد. برای تعیین غلظت کشندگی LC50 24 ساعته سم در A. franciscana ابتدا در آزمایش اول از 5 غلظت 60-20 میلیگرم بر لیتر استفاده گردید که در پایینترین غلظت میزان تلفات بیشتر از 50 درصد در مدت زمان 24 ساعت بهدست آمد. در آزمایش دوم از غلظتهای پایینتر 18-12 میلیگرم بر لیتر سم دیازینون استفاده گردید. براساس نتایج میزان LC50 24 ساعته به میزان 12 میلیگرم بر لیتر محاسبه شد. با استفاده از دستگاه HPLC میزان کاهش مقدار سم در حضور غلظتهای مختلف باکتری پروبیوتیک محاسبه شد. میزان حذف سم در پایینترین غلظت باکتری (106×5/7 کلنی بر میلیلیتر) 82 درصد و در بالاترین تراکم (106 × 5/22 کلنی بر میلی لیتر) 95 درصد مشاهده شد. افزودن همزمان باکتری و سم به طور معنیداری باعث کاهش تلفات آرتمیا نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>p) اگرچه در تیمارهای باکتری غلظتهای مختلف باکتری تفاوت معنیداری در کاهش تلفات آرتمیا نشان ندادند (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرتمیا، باکتری، پروبیوتیک، دیازینون، آفتکش ارگانوفسفره
عنوان انگلیسی
The effect of probiotic Pediococcus acidilactici on reduction of toxicity of diazinon to Artemia franciscana nauplii
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, the use of bacteria is growing to research into the reduction of chemical pollutants. However, no information has been reported on the protective effect of these bacteria on living organisms, including Artemia. Thus, the effect of probiotic Pediococcus acidilactici on reduction of diazinon pesticide toxicity in Artemia franciscana was investigated. In the first, the lethal dose of diazinon toxin was determined on Artemia nauplii. Then five treatments of different probiotic concentrations (3.75×106, 7.5×106, 11.25×106 and 15×106 CFUmL-1) were used to evaluate the reducing effect of the diazinon in the culture media of Artemia nauplii. For to this, five concentrations of 20 to 60 mgL-1 were used to determine the 24h-LC50 toxicant concentration in A. francicana, which at the lowest concentration, the mortality rate was more than 50% over a 24-hour period. In the second experiment, the concentrations of 12 to 18 mgL-1 diazinon were used. Based on the results, the 24h-LC50 lethal concentration was calculated as 12 mgL-1. The amount of diazinon in different concentrations of probiotic bacteria was calculated by gas chromatography. Toxin removal was observed at 82% at the lowest bacterial concentration (7.5×106 CFUmL-1) and 95% at the highest density (22.5×106 CFUmL-1). Simultaneous addition of bacteria and diazinon significantly reduced Artemia mortality compared to the control treatment (p< 0.05). However, in different probiotic treatments, bacterial concentrations showed no significant difference in Atremia mortality (p>0.05). The results of this study indicated that the probiotic P. acidilactici has a significant effect on reducing the toxicity of diazinon as an organophosphorus toxin. The results also showed that the simultaneous presence of diazinon and bacteria on the rate of Artemia mortality indicates the elimination and inactivation of the toxin by the bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Artemia, Bacteria, Probiotic, Diazinon, Organophosphorus pesticides
نویسندگان مقاله
فرشید مرادی | Farshid Moradi
Urmia University
دانشگاه ارومیه
نصراله احمدی فرد | Nasrollah Ahmadifard
Urmia University
دانشگاه ارومیه
امیر توکمه چی | Amir tukmechi
Urmia University
دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1606-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی آبزیان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات