این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علمی شیلات ایران، جلد ۳۰، شماره ۶، صفحات ۴۳-۶۱

عنوان فارسی مقاله علمی – پژوهشی:‌ مقایسه ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه پروتئین‌‌های هیدرولیز شده گوشت، آرد و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه سه نوع پروتئین هیدرولیز شده حاصل از گوشت، آرد ماهی و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی (Clupeonella engrauliformis) با استفاده از آنزیم آلکالاز (دمای 50 درجه سانتی‌‌گراد، pH 5/8 و مدت دو ساعت) تهیه و ترکیبات تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه مورد ارزیابی قرار گرفت. باتوجه به نتایج، بالاترین پروتئین (97/81 درصد) در KMH و کمترین چربی (51/0 درصد)، پروتئین (31/70 درصد) و بیشترین خاکستر (64/22 درصد) نیز در SWH به‌دست آمد. تیمار SWH با 23/17 درصد از بالاترین درجه هیدرولیز برخوردار بود (05/0p<). آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و لیزین بیشترین اسیدهای آمینه دو تیمار KMH و FMH را تشکیل دادند درحالی‌که SWH غنی از گلوتامیک اسید، گلیسین و آلانین بود. بالاترین اسیدهای آمینه آب‌‌گریز و آروماتیک نیز در تیمار KMH مشاهده گردید (05/0p<). اسیدآمینه اورنیتین (44/1 درصد) فقط در SWH مشاهده شد. پروفایل اسیدهای آمینه و امتیاز شیمیایی محاسبه شده نشان داد که KMH و FMH غنی از اسیدهای آمینه ضروری بودند و نیازهای انسان، کپور، قزل آلا، تیلاپیا و میگوی ببری را پوشش می‌‌دهند درحالی‌که SWH تنها نیازهای قزل آلا را به طور کامل برآورده ساخته و برای اسیدهای آمینه متیونین، ترئونین، آرژینین و ایزولوسین برای گونه‌‌های آبزی پرورشی محدود کننده رشد خواهد بود. با توجه به ارزش غذایی بالا و محتوای اسیدهای آمینه در KMH و FMH، می‌‌توان از آنها به عنوان مکمل‌‌های پروتئینی بهبود دهنده سلامت استفاده نمود. همچنین ترکیبات SWH نشان داد که از این پساب می‌‌توان محصولات با ارزش افزوده بالا تولید نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین هیدرولیز شده، کیلکای آنچووی استیک واتر، اسیدهای آمینه، آلکالاز، امتیاز شیمیایی

عنوان انگلیسی A comparison of the proximate compositions and amino acids profiles of protein hydrolysates produced from fishmeal effluents (stickwater), fishmeal and muscle of Anchovy sprat
چکیده انگلیسی مقاله In this study, three protein hydrolysates were produced from muscle, fishmeal and fishmeal effluents (stickwater) of Anchovy Kilka fish (Clupeonella engrauliformis) using Alcalase (temperature=50ºC, pH=8.5, time=2 h) and their proximate compositions and amino acids profiles were analyzed. Based on the results, the highest protein content (81.97%) was in KMH and the lowest lipid (0.51%) and protein (70.31%) contents and the maximum ash (22.64%) were in SWH. The highest degree of hydrolysis was observed in SWH (17.23). KMH and FMH were rich in aspartic acid, glutamic acid and lysine while SWH was rich in glutamic acid, glycine and alanine. KMH had the highest content of hydrophobic and aromatic amino acids (p< 0.05). SWH was the only treatment containing ornithine (1.44%). The results of amino acid profiles of hydrolysates and their calculated chemical scores showed that KMH and FMH were rich in the essential amino acids and met the nutritional needs to support optimal growth of human, common carp, rainbow trout, Nile tilapia and monodon shrimp. However, SWH could only meet the amino acid requirements of rainbow trout and the limiting amino acids for other species were methionine, threonine, arginine and isoleucine. Due to The high nutritional values and amino acid composition of KMH and FMH, they could be used as health promoting protein supplements. Also, the SWH composition showed that this effluent could be used for developing value-added products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Protein hydrolysate, Anchovy Kilka, Stickwater, Amino acids, Alcalase, Chemical score

نویسندگان مقاله مهداد مهدابی | Mahdad Mahdabi
Science and Research Branch, Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

مهدی شمسایی مهرجان | Mehdi Shamsaie Mehrgan
Science and Research Branch, Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

هومن رجبی اسلامی | Houman Rajabi Islami
Science and Research Branch, Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-2710-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی و فرآوری های شیلاتی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات