این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۸۹-۱۰۴

عنوان فارسی جداسازی سویه بومی باسیلوس آلتی‌شو‌دنیس با پتانسیل بالا در تخمیر پوست میگو و مقایسه فعالیت آنزیم کیتیناز آن با باسیلوس لیکنی فورمیس
چکیده فارسی مقاله روند توسعه پایدار محیط زیست و اقتصاد، موجب بحث در مقیاس بزرگ استفاده از زباله­های دریایی شده است. میگو در سال­های اخیر بخش مهمی از صنایع غذایی را تشکیل داده است. زباله­های انباشته شده میگو بدون استفاده مناسب، منجر به نابودی منابع و مشکلات دفع زباله و آلودگی محیط زیست شده است. تخمیر پسماند میگو با میکروارگانیسم­ها یک روش برای بازیابی مواد بیولوژیکی فعال است. کیتیناز باکتریایی به عنوان آنزیم تجزیه کننده در نظر گرفته می­شود، که باندهای گلیکوزیدی را در کیتین می­شکند. در این مطالعه باکتری­های تجزیه کننده کیتین از محیط­های متفاوت جدا شده و سپس کارآمدترین انتخاب گردید. سپس با خصوصیات میکروسکوپی، فیزیولوژیکی و خصوصیات مولکولی با تعیین توالی ژن  SrRNA16 شناسایی شده و با سویه Bacillus.licheniformis که بیشترین میزان کیتیناز تاکنون از آن گزارش گردیده است، مورد مقایسه قرار گرفت. سویه جدا شده Bacillus.altitudinis شناسایی شد و قادر است کیتیناز مقاوم به حرارت بالا، با فعالیت آنزیم U/mL 1/5 در طول 4 روز بر روی پوست میگو تولید کند، ولی بر روی نوترینت آگار در شرایط عادی رشد نمی­کند. بنابراین استفاده از آن آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند. در نتیجه میزان فعالیت کیتیناز، روش ساده و ارزان جدا سازی آن، مقاومت بالای آنزیم در شرایط دمایی بالا، فعالیت در محدوده وسیع pH و استفاده از سوبسترای ارزان پوست میگو کیفیت برتر کاربردی این سویه را در تخمیر پوست میگو نشان می­دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیتیناز،پوست میگو،کیتین،باسیلوس آلتی‌شو‌دنیس،باسیلوس لیکنی‌فورمیس.

عنوان انگلیسی Isolation of the native potential of Bacillus.altitudinis with high potential in shrimp shell fermentation and comparison of its chitinase enzyme activity with Bacillus.licheniformis
چکیده انگلیسی مقاله The trend toward sustainable development of the environment and economy has led to a large-scale debate on the use of seafood wastes. In recent years shrimp has been a major part of the food industry. The accumulated waste of shrimp without proper use has resulted in the destruction of the resources and problems of waste disposal and environmental pollution. Shrimp waste fermentation with microorganisms is a method for recovering biologically active material. Bacterial chitinase is considered as a degenerate enzyme .In this study, chitin degrading bacteria were isolated from different environment and then the most efficient strain was selected. The isolate identified by Microscopic, physiological and molecular characteristics and sequencing the 16SrRNA gene and compared with the Bacillus licheniformis strain, the highest rate of chitinase has been reported so far. The isolated strain identified as Bacillus altitudinis can ferment shrimp shell as the only sources of energy and produce high-temperature chitinase, with a 5.1 U/mL activity of over a period of 4 days, and 65.6 mg/l protein on semisolid shrimp shell. While it does not grow on the agar under normal conditions, therefore, its use can't cause pollution to the environment. As a result, the activity of chitinase, its simple and inexpensive method of concentration by heat, high enzyme resistance at high temperatures, activity in a wide range of pH and the use of cheap shrimp shell substrate show the superior functional quality of this strain in shrimp shell fermentation.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله chitinase,shrimp shell,chitin,Bacillus.altitudinis,Bacillus.licheniformis

نویسندگان مقاله گیتی امتیازی | Giti emtiazi
univercity of Isfahan
دانشگاه اصفهان

سهیلا عباسی | soheila abbasi
univercity of Isfhan
دانشگاه اصفهان


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-51558-1&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات