این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۱۸-۲۸
عنوان فارسی
اثر عصاره فلفل بر تولید کوآنزیم Q۱۰ توسط Gluconobacter japonicus FM۱۰
چکیده فارسی مقاله
کوآنزیم Q10 جزیی از زنجیره تنفسی است که با انتقال الکترون، سبب تولید انرژی می گردد. امروزه به دلیل تقاضای روزافزون کوآنزیم Q10، تولید آن رو به افزایش است. در این پژوهش اثر عصاره حاوی کارتنوئید استخراج شده از فلفل دولمه ای به عنوان یک پیش ساز جهت افزایش تولید کوآنزیم Q10 توسط Gluconobacter japonicus FM10 مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا کارتنوئید کل موجود در چهار رنگ فلفل دولمه ای استخراج و سپس حداقل غلظت بازدارنده رشد این عصاره ها اندازه گیری شد. در مرحله بعد، اثر عصاره ها بر تولید کوآنزیم Q10 در دو فاز رشد سکون و لگاریتمی به صورت مجزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تولید کوآنزیم Q10 در حضور عصاره فلفل دولمه ای افزایش پیدا کرد (1/4 میلی گرم در لیتر در حضور عصاره فلفل دولمه ای قرمز). در واقع 5/1 برابر بیش از زمانی که هیچ عصاره ای افزوده نشد. افزودن عصاره فلفل قرمز در فاز لگاریتمی نیز سبب افزایش کوآنزیم Q10 تا 9/4 میلی گرم بر لیتر شد در حالی که افزودن آن در فاز سکون بر تولید کوآنزیم Q10اثری نداشت. از اینرو می توان نتیجه گرفت که کارتنوئیدهای موجود در عصاره فلفل با تاثیر بر رشد سلولی و افزایش آن سبب افزایش تولید کوآنزیم Q10 می شود. لذا می توان عصاره کارتنوئیدی فلفل دولمه ای را به عنوان پیش ساز مناسبی جهت افزایش تولید کوآنزیم Q10 معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کوآنزیم Q10،Gluconobacter japonicus،کارتنوئید،فلفل دولمه ای
عنوان انگلیسی
The Effect of Pepper Extract on Coenzyme Q10 Production by Gluconobacter japonicus FM10
چکیده انگلیسی مقاله
Coenzyme Q10 (CoQ10) is a component of the respiratory chain that is responsible for generating energy by transmitting electrons. Today, due to the increasing demand for CoQ10, its production is increasing. In this study, the effect of extract containing of carotenoid from bell pepper as a precursor was investigated on CoQ10 production by Gluconobacter japonicus FM10. For this purpose, at first the total carotenoid was extracted from four colors of bell peppers and then the minimum inhibitory concentration of these extracts was measured. In the next step, the effect of extracts was investigated on CoQ10 production in two phases of the exponential and stationary. The results showed that CoQ10 production was increased in the presence of the bell pepper extract (4.1 mg / L in the presence of red bell pepper extract). In fact, 1.5 times more than when no extract was added. Adding red pepper extract in the exponential phase also increased CoQ10 to 4.9 mg / L, while adding it in the stationary phase did not affect CoQ10 increasing. Therefore, it can be concluded that the carotenoid in bell pepper extract increase the production of CoQ10 by affecting cell growth and increasing it. Therefore, the carotenoid-extract of bell pepper can be introduced as a suitable precursor to increase CoQ10 production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Coenzyme Q10,Gluconobacter japonicus,Carotenoid,Bell Pepper
نویسندگان مقاله
فوزیه مقدمی | Fouzieh Moghadami
Biology department, payam noor university, Tehran, Iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16772-2&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات