این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۸۵-۹۷
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف اسانس دارچین بر ترکیبات شیمیایی، فراسنجه های تولید گاز و پایداری هوازی سیلاژ یونجه در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس دارچین (صفر، 60 و 120 میلیگرم اسانس به ازای هر کیلوگرم ماده تر) بر ترکیبات شیمیایی، پایداری هوازی و فراسنجههای تولید گاز سیلاژ یونجه در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت.تیمارهای آزمایشی شامل تیمار یونجه بدون افزودنی (شاهد)، یونجه همراه با اسانس دارچین با سطح 60 میلیگرم بر کیلوگرم و یونجه به علاوه اسانس دارچین با سطح 120 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. سیلوهای تهیه شده به مدت 60 روز در دمای اتاق نگهداری شدند. پس از باز نمودن سیلوها، ترکیبات شیمیایی تیمارهای مورد آزمایش و همچنین پایداری هوازی سیلاژها اندازهگیری شد. اندازهگیری قابلیت تولید گاز با استفاده از روش درون آزمایشگاهی با پنج تکرار در ساعتهای 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72، 96 و 120 انجام گرفت. دادههای حاصل در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه شدند. نتایج نشان دادکه افزودن اسانس در هر دو سطح به سیلاژ یونجه، میزان pH سیلاژ را به طور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش داد (05/0>P). همچنین افزودن اسانس دارچین در سطح 60 میلیگرم به سیلاژ یونجه غلظت کربوهیدراتهای محلول در آب (80/4 درصد) را نسبت به شاهد (08/4 درصد) افزایش داد (05/0>P). میزان پروتئین خام در تیمارهای مکمل شده با اسانس دارچین افزایش (47/12 درصد) یافت. میزان پایداری هوازی در تیمارهای فرآوری شده با اسانس دارچین نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. افزودن 60 میلیگرم در کیلوگرم اسانس دارچین موجب کاهش حجم گاز تولیدی (7/128 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک) در مقایسه با تیمار شاهد (52/136 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک) شد (05/0>P). در مجموع، دادههای بدست آمده نشاندهنده اثر مثبت اسانس دارچین بر کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری آن بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس دارچین، پایداری هوازی، تولید گاز آزمایشگاهی، سیلاژ یونجه،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of cinnamon essential oil on chemical composition, gas production parameters and aerobic stability of alfalfa silage on in vitro condition
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effect of different levels of cinnamon essential oil (CEO; 0, 60 or 120 mg/kg) on chemical composition, aerobic stability and gas production parameters of alfalfa silage on in vitro condition. Experimental treatments included: alfalfa without additive (control), alfalfa with 60 mg cinnamon essential oil/kg (CEO60), and alfalfa with 120 mg cinnamon essential oil/kg (CEO120). Silos were kept at room temperature for 60 days. After opening the silos, the chemical composition of the treatments and aerobic stability of the silages were measured. Gas production was measured by in vitro method with five replications at 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48, 72, 96, and 120 hours. The data were analyzed in a completely randomized design. The results showed that adding the essential oil to alfalfa silage significantly reduced the pH of the silage in comparison to control (P< 0.05). Adding CEO to alfalfa silage at 60 mg increased water soluble carbohydrate concentration (4.80%; P< 0.05) in comparison to control (4.08%). Crude protein content increased in treatments supplemented with CEO (12.47%) in comparison to control. Aerobic stability was increased in CEO treated groups compared to control. Adding 60 mg/kg of CEO reduced the gas production volume compared to control treatment (P< 0.05). Overall, the obtained data indicated a positive effect of cinnamon essential oil on the quality of alfalfa silage and its fermentation properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس دارچین, پایداری هوازی, تولید گاز آزمایشگاهی, سیلاژ یونجه
نویسندگان مقاله
مقصود بشارتی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
معصومه نیازی فر |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
ذبیح اله نعمتی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_4438_1a8d1193549e2d2aa54fd3868816944c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات