این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱۷-۳۰
عنوان فارسی
اثر اسانس های نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر اسانس نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی، آزمایشی با استفاده از 250 قطعه جوجه نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد منفی (تیمار در شرایط دمایی طبیعی)، 2) تیمار شاهد مثبت (در شرایط تنش گرمایی)، 3) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلیلیتر اسانس نعناع در هر لیتر آب آشامیدنی، 4) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلیلیتر اسانس اکالیپتوس در هر لیتر آب آشامیدنی و 5) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلیلیتر اسانس نعناع + 05/0 میلیلیتر اسانس اکالیپتوس در هر لیتر آب آشامیدنی بودند. تنش گرمایی در دوره پایانی (روز 26-42 دوره آزمایشی) و در دمای 1± 32 سلسیوس به صورت دورهای (از ساعت نه صبح تا پنج بعدازظهر) اعمال شد. نتایج نشان داد که در دوره پایانی و کل دوره آزمایشی، تنش گرمایی موجب کاهش مصرف خوراک شد (05/0>P). تنش گرمایی سبب افزایش وزن نسبی روده، کاهش وزن نسبی ران و کاهش میزان تکثیر و زندهمانی لنفوسیتها شد (05/0>P) و شدت انفجار تنفسی سلولهای فاگوسیتیک خون محیطی را کاهش داد (01/0P<). استفاده از اسانس اکالیپتوس و مخلوط دو اسانس گیاهی سبب بهبود میزان تکثیر لنفوسیتها شده و کاهش ناشی از تنش گرمایی را جبران کرد (05/0>P). استفاده ترکیبی از اسانس نعناع و اکالیپتوس سبب بهبود شدت انفجار تنفسی ماکروفاژها نسبت به تیمار شاهد منفی و مثبت شد (01/0P<). در مجموع، استفاده از اسانسهای گیاهی نعناع و اکالیپتوس موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی شد، ولی تاثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس نعناع، اسانس اکالیپتوس، تنش گرمایی، جوجه گوشتی، سیستم ایمنی،
عنوان انگلیسی
Effect of spearmint and eucalyptus essential oils on performance, carcass characteristics and immune system of broiler chickens under thermal stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effect of spearmint and eucalyptus essential oils on growth performance, carcass traits and immune system performance of broiler chickens under heat stress conditions. Two hundred and fifty one day-old broilers (Ross- 308) were randomly divided into five treatments in five replicates with 10 birds per replicate from 1 to 42 days of age, in a completely randomized design. Treatments included: 1. Negative control (under normal temperature conditions), 2. Positive control (under heat stress conditions), 3. Positive control+0.5 mL spearmint essential oil per liter of drinking water, 4. Positive control+0.5 mL eucalyptus essential oil per liter of drinking water, and 5. Positive control+0.5 mL spearmint essential oil+0.5 mL eucalyptus essential oil per liter of drinking water. Heat stress was applied in the grower period (26-42) at 32 ± 1 °C (9 am to 5 pm). The results showed that in the grower period and the entire trial period, heat stress reduced feed intake (P< 0.05). Thermal stress increased the relative weight gain of the entire intestine and decreased the relative weight loss of the thighs (P< 0.05), also reduced the lymphocyte proliferation and survival (P< 0.05), and decreased the intensity of peripheral blood phagocytic respiration (P< 0.01). However, the use of eucalyptus essential oil and a mixture of two essential oils (eucalyptus+ spearmint) improved the lymphocyte propagation and compensated for the reduction of heat stress (P< 0.05). In addition, the combined use of spearmint and eucalyptus essential oil improved the intensity of respiratory explosion in macrophages compared with negative and positive control treatments (P< 0.01). In general, the use of essential oils improved immune function but did not affect the performance of broiler chicks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس نعناع, اسانس اکالیپتوس, تنش گرمایی, جوجه گوشتی, سیستم ایمنی
نویسندگان مقاله
نوید اصغریان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
رامین نجفی قراجه |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
میثم ابطحی فروشانی |
استادیار، گروه ایمنی شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_3521_15cddebe425f0184ed9e4226f97f2e69.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات