این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱-۱۵
عنوان فارسی
اثر منابع مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا ۳ و ۶ بر عملکرد، جوجه درآوری، لیپیدهای خون و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی مسن
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا 3 و اُمگا 6 بر عملکرد، درصد جوجهدرآوری، لیپیدهای سرم، چربی بطنی و شمارش فولیکولهای تخمدان در مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 (65 هفته) انجام گرفت. آزمایش بر اساس روش اندازهگیری تکرار شده با 84 قطعه مرغ مادر گوشتی و 28 قطعه خروس، با هفت گروه آزمایشی (با چهار تکرار) و به مدت سه ماه اجرا شد. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون پودر چربی)، سطح 5/1 و 3% از پودرهای چربی کلسیمی اُمگا 3 حیوانی با منشا ماهی (ω3F)، اُمگا 3 گیاهی با منشا کتان (ω3L) و اُمگا 6 گیاهی با منشا سویا (ω6S) بود. نتایج نشان داد بالاترین میانگین کل درصد تخمگذاری مربوط به گروههای آزمایشی حاوی سطح 5/1% ω3F (98/61) و ω3L (25/60) بدون تفاوت معنیدار با یکدیگر بود (05/0>P). در بین گروههای آزمایشی، بیشترین توده تخممرغ (g/h/d 78/44) از مصرف سطح 5/1% ω3F حاصل شد (05/0>P). بیشترین غلظت تریگلیسیرید (mg/dL 8/1806)، کلسترول (mg/dL 25/206) و لیپوپروتئین با چگالی کم (mg/dL 25/224) سرم خون متعلق به گروه شاهد بود، که تفاوت معنیداری با سایر گروههای آزمایشی داشت (05/0>P). درصد جوجهدرآوری تخممرغهای بارور با مصرف جیرههای حاوی پودر چربی بهجز سطح 3% ω6S نسبت به گروه شاهد بهبود یافت (05/0>P). در مجموع با توجه به صفات عملکرد تولیدی، جوجهدرآوری و توجیه اقتصادی جیرهها، به نظر میرسد افزودن پودرهای چربی کلسیمی اُمگا 3 در سطح 5/1% (ω3F و ω3L) مقرون به صرفه بوده و میتواند تاثیر مثبتی بر مرغ مادر گوشتی مسن داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پودر چربی کلسیمی، تخمدان، توده تخم مرغ، لیپوپروتئین، مرغ مادر گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effect of different sources of omega-3 and omega-6 calcium fat powder on performance, hatchability, serum lipids and ovarian follicles count in old broiler breeder hen
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to determine the effect of different levels of omega-3 and omega-6 calcium fat powders on performance, hatchability, serum lipids, abdominal fat, and ovarian follicle count in Ross-308 broiler breeder hens (65 week-old). The experiment was performed in a repeated measurement design with 84 hens and 28 roosters with seven treatments (four replicates) during three months. The experimental groups included control group (no fat powder), 1.5 and 3% of animal omega-3 calcium fat powder of fish oil origin (ω3F), plant omega-3 calcium fat powder of linseed oil origin (ω3L), and omega-6 calcium fat powder of soybean oil origin (ω6S). The results showed that the highest average of HDEP was belonged to the experimental groups containing 1.5% ω3F (61.98), and ω3L (60.25) without significant difference with together (P> 0.05). However, among experimental groups, the highest egg mass (44.78 g/h/d) was obtained from consumption of 1.5% ω3F (P< 0.05). The highest concentrations of triglycerides (1806.8 mg/dL), cholesterol (206.25 mg/dL), and low density lipoprotein (244/25 mg/dL) of serum were belonged to control group that was significantly different from other experimental groups (P< 0.05). The percentage of hatchability of fertile eggs was improved by consuming diets containing fat powder, except 3% ω6S, when compared to control (P< 0.05). Overall, considering the production performance, hatchability and economic explanation of diets, it seems that addition of omega-3 calcium fat powder at the level of 1.5% (ω3F and ω3L) is affordable and can have a positive effect on old broiler breeder hens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پودر چربی کلسیمی, تخمدان, توده تخم مرغ, لیپوپروتئین, مرغ مادر گوشتی
نویسندگان مقاله
فرزانه ستاری نجف آبادی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
اردشیر محیط |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
حسین مروج |
استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
حسن درمانی کوهی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
نوید قوی حسین زاده |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_4433_46e6c868fb45fcf51affb7d4ba8d63f8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات