این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۷۱-۸۰
عنوان فارسی
اثر افزودن نمک های کلسیمی روغن پالم و روغن ماهی به جیره بر عملکرد، ویژگی های لاشه و کیفیت گوشت بره های نر مغانی
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر جیرههای حاوی نمکهای کلسیمی روغن پالم و روغن ماهی بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و کیفیت گوشت برههای پرواری مغانی بود. تعداد 20 رأس بره نر مغانی چهار تا پنج ماهه با میانگین وزن اولیه 8/2±7/32 کیلوگرم به طور تصادفی و بر اساس وزن اولیه به دو گروه آزمایشی (10n=) تقسیم و در جایگاههای انفرادی قرار گرفتند. برهها با یکی از دو جیره 1) حاوی 5/2 درصد روغن پالم و 2) حاوی 5/2 درصد روغن ماهی به مدت 90 روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش، برهها کشتار شده و خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها بر اساس طرح کاملاً تصادفی و با استفاده از رویه GLM نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نمکهای کلسیمی روغنهای پالم و ماهی تأثیر معنیداری بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ترکیات شیمیایی ماهیچه راسته نداشتند. همچنین، میزان نیروی برش، درصد افت حاصل از پخت و کاهش وزن حاصل از شیرابه در ماهیچه راسته تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. گوشت برههایی که با روغن ماهی در مقایسه با روغن پالم تغذیه شده بودند از شدت بوی بیشتر (13/6 در مقابل 06/5) و کیفیت پایینتری (21/4 در مقابل 41/5) برخوردار بودند (05/0>P) و سایر خصوصیات حسی گوشت (تردی، آبداری و طعم) تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. در کل، تغذیه 5/2 درصد نمکهای کلسیمی روغن ماهی بدون اثر بر عملکرد و ویژگیهای لاشه، از نظر افراد ارزیاب، بوی ماهی در گوشت مصرفی را افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بره، خصوصیات لاشه، عملکرد رشد، کیفیت گوشت، نمک های کلسیمی روغن ماهی،
عنوان انگلیسی
Effect of dietary inclusion of Ca-salts of palm oil and fish oil on performance, carcass traits and meat quality of Moghani male lambs
چکیده انگلیسی مقاله
The present study aimed to characterize the effect of dietary Ca-salts of palm oil (PO) and fish oil (FO) on performance, carcass characteristics, and meat quality of growing lambs. The lambs (n=20; IBW=32.7±2.8 kg, 4-5 month-old) were randomly assigned to one of two treatments (10 lambs/treatment) based on IBW and kept individual pens. Lambs were offered one of two diets, 1) control (2.5% PO) and 2) 2.5% FO for 90 days. At the end of the experiment, lambs were slaughtered and carcass characteristics and meat quality were measured. All data were analyzed based on a completely randomized design using the general linear model procedure of SAS. Results showed that Ca-salts of PO and FO did not affect animal performance, carcass traits, and chemical composition of Longissimus dorsi muscle (LDM). Also, shear force, cooking loose, and drip loose percentage of LDM did not affect by treatments. Feeding FO increased odor score (6.13 vs. 5.06) and decreased overall acceptability of meat (4.21 vs. 5.41) compared to PO (P< 0.05), while the other sensory characteristics of meat (tenderness, flavor, and juiciness) were not affected by treatments. In conclusion, the feeding of 2.5% Ca-salts of FO increased the fishy odor in the lamb meat according to the sensory panel without changing the performance and carcass characteristics.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بره, خصوصیات لاشه, عملکرد رشد, کیفیت گوشت, نمک های کلسیمی روغن ماهی
نویسندگان مقاله
وحید واحدی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی
نعمت هدایت ایوریق |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
حامد خلیل وندی بهروزیار |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاوری، دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_4663_602934344e6f1a74d2193981201ff31e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات