این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۵۷-۶۹
عنوان فارسی
تاثیر تغذیه پودر هسته خرمای عملآوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی بر قابلیت هضم و عملکرد برههای پرواری
چکیده فارسی مقاله
آزمایش حاضر با هدف بهبود ارزش تغذیهای هسته خرما و بررسی اثر آن بر قابلیت هضم و عملکرد برههای پرواری انجام شد. از تعداد 32 بره نر عربی با سن 1±6 ماه و میانگین وزن 2±29 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد (فاقد پودر هسته خرما)، 2- جیره حاوی پودر هسته خرمای عملآوری نشده، 3- جیره حاوی پودر هسته خرمای عملآوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی یک درصد و 4- جیره حاوی پودر هسته خرمای عملآوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی دو درصد بودند. مصرف خوراک، عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای تخمیری شکمبه و فراسنجههای خونی برهها اندازهگیری شدند. نتایج آزمایش نشان داد مصرف خوراک بین تیمارهای مختلف یکسان بود. قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در تیمار حاوی پودر هسته خرمای خام کمترین مقدار بود (05/0PP). کل جمعیت پروتوزوآ و گونه انتودینیوم در تیمار دو کمترین مقدار بودند (05/0P<). هرچند قابلیت هضم پودر هسته خرمای خام عملآوری شده با هر دو سطح پراکسید هیدروژن قلیایی بهبود یافت، اما در حد مورد انتظار نبود. بنابراین، با توجه به عدم تاثیر منفی بر قابلیت هضم مواد مغذی و صفات عملکردی برهها و از طرفی فراوانی و قیمت ارزانتر هسته خرما نسبت به سیلاژ ذرت و سایر اقلام خوراکی، میتوان تا 15 درصد استفاده از پودر هسته خرما در جیره برههای پرواری را توصیه کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتوزوآ، فراسنجههای خونی، فراسنجههای شکمبهای، قابلیت هضم، هسته خرمای عملآوری شده،
عنوان انگلیسی
Effect of feeding treated date kernel powder with alkaline hydrogen peroxide on digestibility and performance of finishing lambs
چکیده انگلیسی مقاله
The present experiment was conducted to improve the feeding value of the date kernel and investigate its effect on the digestibility and performance of finishing lambs. The Thirty-two 6 ± 1-month-old Arabi male lambs with an average weight of 29±2 kg were assigned to four treatments with eight repeats. The experimental treatments were 1. Control (without date kernel powder), 2.A diet containing untreated date kernel powder, 3 and 4. Diets containing date kernel powder treated with alkaline hydrogen peroxide 1%, and 2%, respectively. Feed consumption, finishing performance, nutrients digestibility, rumen fermentation, blood parameters, and chewing activity of lambs were measured. The results of the present experiment showed that feed consumption was the same among treatments. The apparent digestibility of dry matter, organic matter, neutral and acid detergent fiber were the lowest amount in treatment containing untreated date kernel powder (P< 0.05). There was no significant difference among treatments for daily weight gain, final weight, and feed conversion ratio. Ruminal ammonia nitrogen concentration was decreased in treatments two and three and pH was decreased in treatments two, three, and four compared to control treatment (P< 0.05). The concentrations of blood glucose, cholesterol, and triglyceride were not affected by experimental treatments. The total protozoa population of the rumen and Entodiniums spp. were the least in treatment two (P< 0.05). Although the digestibility of raw date kernel powder treated with both levels of alkaline hydrogen peroxide improved, it was not as expected. Therefore, because the use of date kernel had no significant adverse effects on nutrients digestibility, finishing performance traits, also abundant and low price of date kernel in comparison to corn silage and other feed ingredients, it is possible to recommend it up to 15% in diets of finishing lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتوزوآ, فراسنجههای خونی, فراسنجههای شکمبهای, قابلیت هضم, هسته خرمای عملآوری شده
نویسندگان مقاله
حسن خنیفر |
دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
مرتضی چاجی |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_4658_4714cac49a996ce1bde2d32e2081dd90.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات