این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۳-۴۵

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و قابلیت هضم مواد مغذی در مرغ های تخم گذار
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، صفات کیفی تخم­مرغ، قابلیت هضم مواد مغذی، فعالیت آمینوپپتیداز روده­ای و وزن نسبی اندام­های گوارشی در مرغ­های تخم­گذار از سن 28 تا 36 هفتگی انجام شد. 180 قطعه مرغ تخم­گذار سویه های­لاین W36 در قالب طرح کاملاً تصادفی به­صورت آزمایش فاکتوریل 2×3 شامل سه سطح کنجاله کلزا (صفر، 29/7 و 59/14 درصد) و دو سطح آنزیم پروتئاز (صفر و 200 گرم در تن) به شش تیمار، پنج تکرار و شش قطعه مرغ در هر تکرار اختصاص یافتند. در کل دوره آزمایش، عملکرد تولیدی مرغ­های تخم­گذار و صفات کیفی تخم­مرغ تحت تأثیر سطوح کنجاله کلزا و یا آنزیم پروتئاز قرار نگرفت (05/0P) و ژژنوم (0511/0=P) در پرندگان تغذیه شده با 59/14 درصد کنجاله کلزا مکمل شده با آنزیم پروتئاز (به ترتیب 61/10 و 94/11 واحد به ازای میلی­گرم بافت)، به­طور معنی­داری افزایش یافت. همچنین، افزودن آنزیم پروتئاز، فعالیت آمینوپپتیداز دئودنوم را افزایش داد (74/7 در مقابل 69/6 واحد به ازای میلی­گرم بافت) (0103/0=P). نتایج این آزمایش نشان داد که می­توان کنجاله کلزا را تا سطح 59/14 درصد با آنزیم پروتئاز در جیره مرغ­های تخم­گذار استفاده کرد بدون این­که هیچ­گونه اثر منفی بر عملکرد تولیدی، صفات کیفی تخم­مرغ و قابلیت هضم مواد مغذی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم آمینوپپتیداز، پروتئاز، عملکرد، کنجاله کلزا، مرغ تخم گذار،

عنوان انگلیسی Effect of different levels of canola meal and protease enzyme on performance, egg quality traits and nutrient digestibility in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to consider different levels of canola meal (CM) and protease enzyme on performance, egg quality, nutrient digestibility, intestinal aminopeptidase activity, and relative weight of digestive organs of laying hens from 28 to 36 weeks of age. In total, 180 Hy-Line W-36 laying hens were allocated to six treatments, five replicates, and six laying hens in each replication in a factorial arrangement of 3×2 by a completely randomized design with three levels of CM (0, 7.29, and 14.59%) and two levels of protease enzyme (0 and 200 g/ton). For the entire experimental period, the productive performance of laying hens and egg quality were not affected by CM levels or protease enzyme (P>0.05). As well as, there were no significant effect of CM levels and protease enzyme on AMEn, protein, and organic matter digestibility of the diet (P>0.05). The aminopeptidase activity of the duodenum (P< 0.01) and jejunum (P=0.0511) was significantly increased by 14.59% CM supplemented with protease enzyme (10.61 and 11.94 Unit/ mg of tissue, respectively). Duodenal aminopeptidase activity increased by protease enzyme supplementation (7.74 vs. 6.69 Unit/ mg of tissue) (P=0.0103). The results showed that CM can be included in laying hen diets up to 14.59% with protease enzyme without any adverse effect on productive performance, egg quality traits, and nutrient digestibility. and in order to; used instead of "to", especially after try, come, go More (Definitions, Synonyms, Translation)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنزیم آمینوپپتیداز, پروتئاز, عملکرد, کنجاله کلزا, مرغ تخم گذار

نویسندگان مقاله سمیرا نادری سهامی ضمیر |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

سارا میرزایی گودرزی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

علی اصغر ساکی |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

پویا زمانی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_4661_6b245c405a44ee4d47302e7fc16e8629.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات