این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 17 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۳۹-۵۰
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف متیونین جیره در دوره رشد بر عملکرد، خصوصیات لاشه، بازده انرژی و پروتئین، ترکیب عضله سینه و برخی فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
هدف این آزمایش، بررسی اثر سطوح مختلف متیونین از 11 تا 24 روزگی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، بازده انرژی و پروتئین، مواد مغذی عضله سینه و برخی فراسنجههای خونی در بلدرچین ژاپنی بود. از 490 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، پنج تکرار و 14 قطعه بلدرچین در هر واحد آزمایشی به مدت 14 روز در این آزمایش استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل سطح توصیه شده NRC(5/0 درصد)، سه سطح 5/7، 15 و 5/22 درصد پایینتر از NRC(به ترتیب 4625/0، 425/0 و 3875/0 درصد) و سه سطح 5/7، 15 و 5/22 درصد بالاتر از NRC (به ترتیب 5375/0، 575/0 و 6125/0 درصد) برای متیونین بودند. نتایج نشان داد که مصرف سطح 575/0 درصد متیونین، بالاترین افزایش وزن و کمترین ضریب تبدیل خوراک را بر اساس رگرسیون خطی و درجه دوم ایجاد کرد. میزان پروتئین عضله سینه بهطور خطی با افزایش متیونین جیره تا 5/0 درصد افزایش یافت. مصرف بالاترین سطح متیونین (6125/0 درصد) موجب بالاترین وزن نسبی ران در لاشه بر اساس رگرسیون خطی و درجه دوم شد. سطح 575/0 درصد متیونین سبب بالاترین بازده انرژی و پروتئین شد (بر اساس رگرسیون خطی و درجه دوم). بعلاوه، میزان نیاز متیونین برای بهینهسازی افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک و بازدهی انرژی و پروتئین با استفاده از مدل خط شکسته درجه دوم به ترتیب 569/0، 578/0، 54/0 و 35/0 برآورد شد. بهطور کلی، میزان نیاز به متیونین بر اساس پاسخ تجمعی افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک و بازدهی انرژی و پروتئین برابر با 569/0 تعیین شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بازده انرژی، بازده پروتئین، بلدرچین ژاپنی، عملکرد، متیونین،
عنوان انگلیسی
Effect of different dietary methionine levels during grower period of Japanese quails on performance, carcass characteristics, energy and protein efficiencies, breast muscle composition, and some blood parameters
چکیده انگلیسی مقاله
This research aimed to investigate the effect of different dietary methionine levels on performance, carcass characteristics, energy and protein efficiencies, breast muscle nutrients, and some blood indices in Japanese quails during 11-24 days of age. This experiment was conducted in a completely randomized design during 14 days with 490 quail chicks in seven treatments and five replicates each (14 chicks in each replicate). The experimental diets were the NRC requirement of methionine for quail (0.5 percent), three methionine levels of 7.5, 15, and 22.5 percent lower than that of NRC requirement level (0.4625, 0.425, and 0.3875%, respectively), and three levels higher than that of NRC requirement level (0.5375, 0.575 and 0.6125%, respectively). The results showed that consumption of 0.575% methionine level caused the highest weight gain and lowest feed conversion ratio (linear and quadratic responses). The breast protein content was linearly increased by increasing the methionine level to 0.5%. Consumption of 0.6125% methionine (the highest methionine level) caused the highest relative thigh weight (linear and quadratic responses). The best energy and protein efficiencies were indicated by consumption of 0.575% methionine (linear and quadratic responses). The methionine requirement for optimal weight gain, feed conversion ratio, and energy and protein efficiencies were 0.569, 0.578, 0.54, and 0.35% according to the quadratic broken line. In total, the level of 0.569% was determined for methionine requirement based on the cumulative response of weight gain, feed conversion ratio, and energy and protein efficiencies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بازده انرژی, بازده پروتئین, بلدرچین ژاپنی, عملکرد, متیونین
نویسندگان مقاله
رضا سیاحی |
دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
محسن دانشیار |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
پرویز فرهومند |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_4974_7c67b5ff25aceb806ce113a32ff890e0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات