این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 16 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۸۹-۹۹
عنوان فارسی
اثر هوازدگی علوفه قبل از سیلو کردن بر ترکیب شیمیایی، پایداری هوازی و جمعیت میکروبی قبل و پس از باز کردن سیلاژ ذرت
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این مطالعه، تعیین اثر نفوذ اکسیژن بر ترکیب شیمیایی و جمعیت میکروبی سیلاژ ذرت قبل و بعد از سیلو کردن علوفه کامل ذرت بود. تیمارهای آزمایشی بر اساس زمان هوازدگی پس از برداشت و قبل از پوشاندن سیلوهای آزمایشگاهی شامل: 1) سیلو کردن علوفه کامل ذرت بلافاصله پس از برداشت، 2) سیلو کردن علوفه کامل ذرت و عایق کردن آن، 24 ساعت پس از برداشت و 3) سیلو کردن علوفه کامل ذرت و عایق کردن آن، 64 ساعت پس از برداشت بودند. نتایج نشان داد تاخیر 24 ساعته در پوشاندن سیلوها فقط مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی را بهطور معنیداری افزایش داد، در حالی که تاخیر 72 ساعته تاثیر معنیداری بر ماده خشک و پروتئین خام داشت (05/0<P). پس از باز کردن سیلوها، یک روز تاخیر در عایق کردن سیلوها سبب افزایش معنیدار جمعیت مخمرها شد و پروتئین خام را بهطور معنیداری کاهش داد (05/0<P). 72 ساعت تاخیر در پوشاندن سیلو، بهطور معنیداری بر مقدار pH، پروتئین خام، مخمر و نیتروژن آمونیاکی اثر گذاشت و بازیابی ماده خشک را بهصورت قابل توجهی (1/93 در مقابل 4/89 درصد) کاهش داد (05/0<P). تاخیر 24 ساعته در پوشاندن سیلوها تاثیر معنیداری بر پایداری هوازی سیلوها نداشت، در حالی که 72 ساعت تاخیر در پوشاندن سیلوها پایداری هوازی (25/75 در مقابل 5/53 ساعت) را کاهش داد (05/0<P). جمعیت مخمرها بیشترین حساسیت را در بین فراسنجههای اندازهگیری شده داشتند. همچنین، 72 ساعت تاخیر در پوشاندن سیلو تاثیر قابل توجهی بر پایداری هوازی سیلاژ ذرت داشت. بهطور کلی، تاخیر در پوشاندن سیلو به مدت یک یا سه روز بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی سیلاژ تاثیر منفی داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پایداری هوازی، سیلاژ ذرت، کپک، مخمر، هوازدگی،
عنوان انگلیسی
Effect of aerobic exposure to forage before ensiling on the chemical composition, aerobic stability, and microbial population of corn silage before and after silage opening
چکیده انگلیسی مقاله
This study aimed to determine how delayed silo sealing at filling affects the chemical composition, fungal population, and dry matter recovery of maize silage. Whole crop maize silage was harvested and then ensiled using laboratory silos (n= 4) as 1) Control, ensiled immediately, 2) 24 hours later, and 3) 64 hours later. A 24 h aerobic exposure in fresh forage caused an increase (P< 0.05) in NDF content, but 72 h aerobic exposure caused an increase (P< 0.05) in dry matter and NDF content and a decrease (P< 0.05) in CP content. A 72 h delay in sealing resulted in the lowest CP and the highest pH, yeast, and N-NH3 in silage. A delay in sealing caused an increase in yeast counts in silage (72 h; 3.90 vs. control; 3.05 CFU), and 72 h delayed sealing also resulted in lower (P< 0.05) dry matter recovery rather than control silage (89.4% vs. 93.1% DM). Aerobic stability was adversely affected by 72 h delayed silo sealing (75.25 vs. 53.5 h). This study indicated that maize silage quality is affected by three days of delayed sealing and the fungal population and aerobic stability are affected particularly from aerobic exposure. This study indicated that maize silage quality is adversely affected by delayed sealing and aerobic exposure.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پایداری هوازی, سیلاژ ذرت, کپک, مخمر, هوازدگی
نویسندگان مقاله
رسول طوسی |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
جواد بیات کوهسار |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
موسی وطن دوست |
استادیار، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
فرزاد قنبری |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_5242_609e3e11b56e57711a92279dcaad8c40.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات