این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۷۹-۸۷

عنوان فارسی اثر افزودن پودر سیر و پودر تفاله گوجه فرنگی به جیره غذایی بر وزن بدن، عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ مادر گوشتی
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تاثیر افزودن پودر سیر (GAR) و پودر تفاله گوجه­فرنگی (TOM) به جیره غذایی مرغ­های مادر گوشتی، بر وزن بدن، عملکرد تولیدی و شاخص­های کیفی تخم­مرغ از هفته­ 47 تا 56، تعداد 375 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 به­طور تصادفی به پنج تیمار شامل جیره­های بر پایه ذرت و سویا حاوی پودر سیر یا پودر تفاله گوجه­فرنگی، هر کدام در دو سطح دو و چهار درصد (GAR0.2، GAR0.4، TOM0.2 و TOM0.4) و جیره شاهد با پنج تکرار و 15 قطعه مرغ و یک خروس در هر تکرار، تقسیم شدند. گروه شاهد، با 9/80 درصد، بیشترین و تیمارTOM0.4 با 3/76 درصد، کمترین تولید تخم­مرغ را داشتند. تولید در گروه­های شاهد و حاوی پودر سیر در مقایسه با گروه­های حاوی پودر تفاله گوجه به­طور معنی­داری بیشتر بود (05/0>P). توده تخم­مرغ در گروه شاهد بیشترین و در گروه TOM0.4 کمترین مقدار بود. به لحاظ صفات جوجه­کشی، تفاوت معنی­داری بین گروه­های آزمایشی مشاهده نشد (05/0P). ضریب تبدیل خوراک در گروه شاهد کمترین و در گروه TOM0.4 در مقایسه با سایر گروه­های آزمایشی، بیشترین بود. صفات کیفی تخم­مرغ در تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی­داری نبودند. با توجه به نتایج آزمایش حاضر، به نظر می­رسد از افزودن پودر سیر در مقایسه با پودر تفاله گوجه، پاسخ مطلوب­تری حاصل شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پودر تفاله گوجه فرنگی، پودر سیر، جوجه درآوری، عملکرد تولیدی، مرغ مادر گوشتی، وزن زنده،

عنوان انگلیسی Effect of adding garlic and tomato pomace powder to diet on the body weight, productive performance, and egg quality traits in broiler breeders
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the effect of adding garlic and tomato pomace powder to the diet of Ross 308 broiler breeders on production performance, body weight, egg quality traits, and hatchability characteristics, a total of 375 chickens were randomly assigned to five iso-caloric and iso-nitrogenous diets, including four diets containing 0.2 and 0.4% of garlic and tomato pomace dried powder and a control diet with five replicates (15 hens and one rooster per pen). Chicken’s body weight through the trial period (47 to 56 weeks of age), daily egg production (%), average egg weight, and hatching traits were recorded daily. The chickens’ body weight was significantly affected in the first five weeks of the experiment (46 to 51 weeks of age) and during the second five-week period (52 to 56 weeks of age). Adding 0.4% tomato pomace to the diet significantly increased the chickens’ weight (P< 0.05). For hatching traits, there were no significant differences between treatments (P>0.05). During the first five weeks of the experiment, the feed conversion ratio decreased in the control and the 0.4% garlic powder treatments compared with the other dietary groups. Also, in the second five weeks of the experiment, control, and garlic powder treatments had a lower feed conversion ratio compared with diets containing tomato powder (P< 0.05). Based on the results of the present experiment, it can be concluded that adding garlic powder compared to tomato powder caused better results.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پودر تفاله گوجه فرنگی, پودر سیر, جوجه درآوری, عملکرد تولیدی, مرغ مادر گوشتی, وزن زنده

نویسندگان مقاله علی لمتر محمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

مهران ترکی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

مجید متقی طلب |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_5241_05fe78a84925312baa86fefc88aef451.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات